Onsdag 19. september 2018
Opptur for Atlético i fyrstedømmet
Europaligamester Atlético Madrid har fått en dårlig sesongstart i La Liga, men innledet mesterligaen med tre poeng da Monaco ble slått 2-1.
Publisert: 19 September 00:16
Europaligamester Atlético Madrid har fått en dårlig sesongstart i La Liga, men innledet mesterligaen med tre poeng da Monaco ble slått 2-1.
Diego Costa og José María Giménez scoret målene da den spanske klubben vendte til seier etter at hjemmelaget tok ledelsen mot spillets gang. Det var første steg på veien mot det som kan bli mesterligafinale i egen arena i mai.
Samuel Grandsir kjempet ballen i mål til Monaco-ledelse i det 18. minutt. Det gjorde han i møljespill etter sterkt forarbeid av Radamel Falcao.
Costa utlignet etter en vakker flikk fra Antoine Griezmann etter en halv time, mens uruguayaneren Giménez ble matchvinner da han nikket inn et hjørnespark på overtid i første omgang.
– De scoret et merkelig mål, og det er ikke lett å komme tilbake i slike kamper. Vi viste stor karakterstyrke ved å reise oss og vinne, sa Atlético-spiller Rodri ifølge uefa.com.
Bare 80 Atlético-tilhengere var blant de 10.500 tilskuerne i fyrstedømmet. Klubben har skuffet stort i sesongstarten og har bare fem poeng etter de fire første serierundene.

Jaget scoringTrener Diego Simeone sonet tirsdag den siste av fire kampers forvisning fra trenerbenken, og assistenten German Burgos ledet laget fra sidelinjen.
Monaco tapte alle sine tre hjemmekamper i mesterligaen forrige sesong og måtte tåle enda et tap på eget gress, selv om laget gjorde et godt forsøk på å berge poeng i 2. omgang.
Falcao jaget utrettelig scoring mot gamleklubben og var nær å få straffespark halvveis i annen omgang. Rett etter skjøt han rett utenfor.
Kamil Glik nikket rett utenfor i sluttminuttene, men det var en fortjent borteseier.

Endelig vant DortmundBortejubel var det også i gruppens andre kamp da Christian Pulisic ga Borussia Dortmund 1-0-seier over Brugge med sin scoring fem minutter før full tid i Belgia.
Det gjorde amerikaneren på sin 20-årsdag, og ikke uten en betydelig dose flaks. Pulisic blokkerte et klareringsforsøk fra Brugge-forsvarer Matej Mitrovic, og ballen gikk i en bue over keeper og falt ned i mål.
Dermed vant Borussia Dortmund omsider en mesterligakamp igjen. Laget var uten seier i 10 europacupkamper siden våren 2017. Forrige sesong var laget uten seier i gruppespillet.
Mario Götze, matchvinner i VM-finalen i 2014, fikk en sjelden start for Dortmund, men overbeviste ikke og ble byttet ut etter en time.
(©NTB)
Torsdag 18. oktober 2018
ADVARER: Trusselen om et «uskikkelig» Frp i opposisjon kan ikke bety at Frp skal sitte i regjering til evig tid, sier Knut Arild Hareide. Samtidig advarer han Erna Solberg mot å legge seg opp i KrFs veivalg.
Torsdag 18. oktober 2018
OLJE: Om to uker planlegger USA å stanse all olje­eksport fra Iran. Planen er avhengig av støtte fra Saudi-Arabia. Det kan nå bli vanskelig.
Torsdag 18. oktober 2018
Nasjonalmuseet burde heller kjøpt Marianne Heskes «Gjerdeløa» enn russisk konseptkunst, mener kunstner og kunstkritiker.
Torsdag 18. oktober 2018
• Det er underlige tider i norsk politikk. De siste dagene har flere politikere på borgerlig side skrudd opp retorikken i et forsøk på å beholde Kristelig Folkeparti som støtteparti for regjeringen. Tirsdag advarte statsminister Erna Solberg...
Onsdag 17. oktober 2018
VINN-VINN: Uansett hva KrF velger, vil Frp vinne på det, mener flere i Frp. – Vi er relativt gode på å være i opposisjon, sier Per-Willy Amundsen.
Onsdag 17. oktober 2018
LÅST: Theresa May hevder å se «reell framgang», men trues med en avtaleløs brexit. Flere briter foretrekker imidlertid en «no deal»-løsning foran andre alternativer.
Onsdag 17. oktober 2018
To småforlag føler seg ført bak lyset av Kulturrådets innkjøpsordning. – Det føles som om de har rappa bøkene våre, sier forlegger Andreas Høy Knudsen.
Onsdag 17. oktober 2018
• VGs sak «Tre brødre på Tolga» avdekket grove overtramp fra kommune og helsevesen mot de tre brødrene Lars Peder, Arvid og Magnus Holøyen. De tre fikk alle diagnosen psykisk utviklingshemmet, uten at de fikk vite om det og uten utredning.
Tirsdag 16. oktober 2018
UT: 260 par har blitt nektet opphold i Norge siden 2017 på grunn av regler mot tvangsekteskap. Også frivillige ekteskap rammes, innrømmer Utlendingsnemnda.
Tirsdag 16. oktober 2018
To av tre menn er bekymret for feilaktige anklager om seksuell trakassering etter metoo.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk