Onsdag 12. september 2018
John Edvin Lie løslates – fortsatt siktet for likskjending
John Edvin Lie (55), som var siktet for drap i den såkalte Maridalen-saken tidligere i sommer, blir løslatt fra varetekt onsdag.
Publisert: 12 September 15:57
John Edvin Lie (55), som var siktet for drap i den såkalte Maridalen-saken tidligere i sommer, blir løslatt fra varetekt onsdag.
Det forteller politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby til Nettavisen.
– Siktede blir løslatt i ettermiddag. Vi vurderer at det ikke lenger er bevisforspillelsesfare. I det ligger det at det ikke er vitner han kan påvirke uten at de har vært avhørt, sier Kraby.
Lie, tidligere Johnny Olsen, ble siktet for drap og likskjending i forbindelse med at en 39 år gammel mann ble funnet forbrent og død ved en teltplass i Maridalen 18. juli i år.
– Politiet mener den fornærmede ikke er blitt drept. Derfor er den delen av siktelsen frafalt. Men vi opprettholder siktelsen på likskjending, som har en strafferamme på to år, sier Kraby.
Lie er tidligere dømt til 18 års fengsel for Hadelands-drapene i 1981. Etter at han slapp ut, har han bodd i skogen i flere år, og politiet har tidigere sagt at Lie bodde like ved der den avdøde 39-åringen ble funnet.
55-åringen har sittet i varetekt siden 19. juli, men har hele nektet for å ha kjennskap til avdøde, eller for å ha noe som helst med Maridalen-saken å gjøre. Han har forklart at han «var på feil sted til feil tid».
(©NTB)
Fredag 21. september 2018
• Nordmenn liker å se på landet sitt som et egalitært land med små forskjeller. Det har vi gjort så lenge at vi har vent oss til det, uavhengig av hva statistikken viser. Forestillingen har også blitt dyrket på høyresida i norsk politikk,...
Fredag 21. september 2018
FORHANDLINGER: Sviktende lederskap fra Nato-landene USA, Frankrike og Storbritannia gjorde det vanskeligere å få til en fredsavtale i Libya, sier Jonas Gahr Støre.
Fredag 21. september 2018
Et ekspertutvalg vil kutte statsstøtten til private høyskoler med færre enn 500 studenter. Nå er flere skoler i ferd med å bli kjøpt opp av Høyskolen Kristiania.
Fredag 21. september 2018
VOLD: – Dette er systemsvikt og et direkte resultat av norsk asylpolitikk. Disse guttene tåler ikke mer, sier Ine Johannessen, tidligere verge for den siktede i dobbeltdrapssaken i Trondheim.
Torsdag 20. september 2018
KRITISK: Varselet mot skolebyråd Inga Marte Thorkildsen kan ende med at varslerne får sparken, tror advokat Olav Lægreid. Han mener det er gjort flere feil i varslingen.
Torsdag 20. september 2018
• I en kortleder mandag gjengir Dagens Næringsliv et regnestykke Finansdepartementet har gjort på vegne av Høyre-politiker Heidi Nordby Lunde om hvor mye penger Norge ville spart med sykefravær på svensk nivå. Svaret er ti milliarder. «Helt...
Torsdag 20. september 2018
Samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) mener medie­bransjen må forstå at staten ikke kan betale hundrevis av millioner kroner for å få delt ut aviser over hele landet.
Torsdag 20. september 2018
«TAUTREKKING»: Libya-utvalgets rapport kaster nytt lys over forhandlingene innad i regjeringen da de rødgrønne i juni 2011 forlenget bombingen av Libya med fem uker.
Onsdag 19. september 2018
Kulturbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) vil opprette en egen pressestøtteordning for Oslo-aviser. – Vi ønsker en bredere offentlighet av hensyn til lokal­demokratiet, sier hun.
Onsdag 19. september 2018
• Vladimir Putin og Recep Tayyip Erdogan ble mandag enige om å opprette en demilitarisert sone på 15 til 25 kilometer mellom syriske styrker og Idlib-provinsen i det nordvestlige Syria. Regjerings­styrkene har nå gjenerobret to tredeler av...

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk