Fredag 20. juli 2018
Britisk novitsjok-offer utskrevet fra sykehus
Charlie Rowley (45), som ble syk etter å ha blitt utsatt for nervegiften novitsjok, er utskrevet fra sykehus.
Publisert: 20 Juli 19:59
Charlie Rowley (45), som ble syk etter å ha blitt utsatt for nervegiften novitsjok, er utskrevet fra sykehus.
Han ble innlagt på Salisbury District Hospital etter forgiftningen i slutten juni. Tilstanden var i en periode kritisk, men de siste dagene har han blitt mye bedre.
– Charlie har vært gjennom en grusom opplevelse de fleste av oss ikke kan forestille seg. I dag er en etterlengtet merkedag for ham, og vi her på Salisbury Hospital ønsker ham alt godt, uttaler lederen for sykepleierne på sykehuset, Lorna Wilkinson.

ParfymeflaskeRowley og hans partner, Dawn Sturgess, ble brakt til sykehuset etter at de kollapset i Amesbury den 29. juni. Sturgess døde 8. juli.
Paret ble eksponert for en høy dose av nervegiften gjennom kontakt med en beholder, ifølge London-politiet. Det skal dreie seg om en parfymeflaske som ble funnet i en søppelkasse.
Eksperter mener paret kan ha blitt utsatt for det samme stoffet som den tidligere russiske dobbeltagenten Sergej Skripal og hans datter. De ble forgiftet i byen Salisbury, som ligger like ved Amesbury, i mars.
Novitsjok ble utviklet i Sovjetunionen under den kalde krigen. Storbritannia har lagt skylda for giftangrepet på far og datter Skripal på Russland. Russiske myndigheter avviser blankt beskyldningene, men hendelsen har utløst en diplomatisk krise der hundrevis av utsendinger er utvist fra Russland og vestlige land.

BekymringWilkinson sier sykehuset har fått en rekke henvendelser fra folk som er bekymret for at de har vært utsatt for nevergiften. Hun understreker imidlertid at bare fem ofre er blitt identifisert – far og datter Skripal, Rowley og Sturgess og en polititjenestemann som hjalp Sergej og Julia Skripal.
Politisjefen i Wiltshire, Kier Pritchard, sier politiet vil jobbe sammen med lokale institusjoner for å sørge for at Rowley får støtten han trenger mens han kommer seg.
Britiske myndigheter har plassert far og datter Skripal på et sikkert sted inntil videre.
(©NTB)
Tirsdag 23. oktober 2018
DEKKHISTORIE: Amerikanske politikere og EU tror ikke på Saudi-Arabias forklaring om drapet på journalisten Jamal Khashoggi.
Tirsdag 23. oktober 2018
• Kringkastingsrådet har mottatt 110 klager på at NRK brukte Civita-leder Kristin Clemet som ekspertkommentator under dekningen av valget i Sverige i september i år. Om lag 75 av klagene kom som resultat av en kampanje på partiet Rødts...
Tirsdag 23. oktober 2018
Svenske medier har ikke vært selvkritiske nok etter sine «ekstreme» metoo-saker, sier SVT-sjef.
Tirsdag 23. oktober 2018
STERK I TROEN: Knut Arild Hareide hadde regnet med mellom tre og seks mandater fra Rogaland, men fikk ett. Nå står det om de usikre fylkene, som Oslo og Hordaland.
Mandag 22. oktober 2018
Kringkastingsrådet har mottatt 110 klager på NRKs bruk av Civita-leder Kristin Clemet som ekspertkommentator på valget i Sverige. – Jeg gjorde mitt beste for å være noenlunde objektiv, sier hun.
Mandag 22. oktober 2018
BEKLAGER: Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) beklager at INF-avtalen ryker – og legger skylden på Russland.
Mandag 22. oktober 2018
SKUFFET: Lokallagsleder Inge Takle Mæstad frykter en dypere splittelse i partiet etter det knusende Hareide-neder­laget i Rogaland. Han beskylder nestleder Olaug Bollestad for å opptre illojalt.
Mandag 22. oktober 2018
• Norsk politikk er blitt revitalisert etter at Knut Arild Hareide for tre uker siden rådet KrF til å sondere mulighetene for en historisk regjeringskoalisjon med Ap og Sp. Etter et år hvor norsk politikk...
Lørdag 20. oktober 2018
FORTVILELSE: Kjell Ingolf Ropstad «dolket sin egen partileder i ryggen» med abort­utspill i VG, mener sentrale KrF-kilder.
Lørdag 20. oktober 2018
KRIGSSPILL: Den største Nato-øvelsen etter den kalde krigen begynner neste uke. 50.000 Nato-soldater skal øve på å komme Norge til unnsetning.