Onsdag 18. juli 2018
Tyrkia avslutter unntakstilstanden
Tyrkia avslutter unntakstilstanden innført etter kuppforsøket i 2016. Opposisjonen frykter at et nytt lovforslag vil gi nye oppsigelser i offentlig sektor.
Publisert: 18 Juli 11:40
Tyrkia avslutter unntakstilstanden innført etter kuppforsøket i 2016. Opposisjonen frykter at et nytt lovforslag vil gi nye oppsigelser i offentlig sektor.
Unntakstilstanden utløper onsdag etter at Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan valgte ikke å gå inn for en forlengelse av lovene innført for to år siden.
– Presidenten ønsker ikke å forlenge den, sa Erdogans talsmann Ibrahim Kalin fredag kveld.
Unntakstilstanden har vært forlenget flere ganger, og den inneværende perioden går ut 19. juli. Drøyt 80.000 mennesker er blitt fengslet i Tyrkia siden kuppforsøket, mens over dobbelt så mange har mistet jobben i offentlig sektor.

Kritikk fra opposisjonenOpposisjonen i landet frykter at regjeringen kommer til å fortsette oppsigelsene. Torsdag skal den såkalte «antiterrorloven» diskuteres på komité-nivå, før nasjonalforsamlingen som helhet vurderer den mandag.
Om forslaget vedtas, forlenges myndighetenes fullmakter til å si opp offentlige ansatte mistenkt for å ha forbindelser til terrorgrupper, med tre år.
– De får det til å se ut som at de opphever unntakstilstanden, mens de i realiteten forlenger den, sier Ozgur Ozel, lederen for opposisjonspartiet CHPs fraksjon i nasjonalforsamlingen.

Nekter skyldEt stort antall av de fengslede og oppsagte er mistenkt for å delta i bevegelsen til eksilpredikanten Fethullah Gülen. Tyrkia anklager den USA-bosatte predikanten for å stå bak det mislykkede kuppet 15. juli 2016.
Gülen benekter å være involvert i kuppforsøket utført av en fraksjon av det tyrkiske forsvaret. Predikanten sier også at bevegelsen hans er fredelig.
(©NTB)
Tirsdag 23. oktober 2018
DEKKHISTORIE: Amerikanske politikere og EU tror ikke på Saudi-Arabias forklaring om drapet på journalisten Jamal Khashoggi.
Tirsdag 23. oktober 2018
• Kringkastingsrådet har mottatt 110 klager på at NRK brukte Civita-leder Kristin Clemet som ekspertkommentator under dekningen av valget i Sverige i september i år. Om lag 75 av klagene kom som resultat av en kampanje på partiet Rødts...
Tirsdag 23. oktober 2018
Svenske medier har ikke vært selvkritiske nok etter sine «ekstreme» metoo-saker, sier SVT-sjef.
Tirsdag 23. oktober 2018
STERK I TROEN: Knut Arild Hareide hadde regnet med mellom tre og seks mandater fra Rogaland, men fikk ett. Nå står det om de usikre fylkene, som Oslo og Hordaland.
Mandag 22. oktober 2018
Kringkastingsrådet har mottatt 110 klager på NRKs bruk av Civita-leder Kristin Clemet som ekspertkommentator på valget i Sverige. – Jeg gjorde mitt beste for å være noenlunde objektiv, sier hun.
Mandag 22. oktober 2018
BEKLAGER: Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) beklager at INF-avtalen ryker – og legger skylden på Russland.
Mandag 22. oktober 2018
SKUFFET: Lokallagsleder Inge Takle Mæstad frykter en dypere splittelse i partiet etter det knusende Hareide-neder­laget i Rogaland. Han beskylder nestleder Olaug Bollestad for å opptre illojalt.
Mandag 22. oktober 2018
• Norsk politikk er blitt revitalisert etter at Knut Arild Hareide for tre uker siden rådet KrF til å sondere mulighetene for en historisk regjeringskoalisjon med Ap og Sp. Etter et år hvor norsk politikk...
Lørdag 20. oktober 2018
FORTVILELSE: Kjell Ingolf Ropstad «dolket sin egen partileder i ryggen» med abort­utspill i VG, mener sentrale KrF-kilder.
Lørdag 20. oktober 2018
KRIGSSPILL: Den største Nato-øvelsen etter den kalde krigen begynner neste uke. 50.000 Nato-soldater skal øve på å komme Norge til unnsetning.