Onsdag 18. juli 2018
Rosenborg videre i mesterligakvalifiseringen på overtid etter straffedrama
Nicklas Bendtner scoret to ganger fra straffemerket da Rosenborg tok seg videre i mesterligakvalifiseringen med 3-2 sammenlagt på overtid mot islandske Valur.
Publisert: 18 Juli 22:48
Nicklas Bendtner scoret to ganger fra straffemerket da Rosenborg tok seg videre i mesterligakvalifiseringen med 3-2 sammenlagt på overtid mot islandske Valur.
Valur var i førersetet før den avgjørende kvalifiseringskampen på Lerkendal etter 1-0-seier på Island sist onsdag, men Bendtner fra straffemerket og Anders Trondsen med en heading ordnet 2-0, før dramaet startet.
Fem minutter før slutt reduserte Kristinn Freyr Sigurdsson fra straffemerket etter at dommer Stefan Apostolov mente Marius Lundemo handset. TV-bildene viste at ballen gikk i hodet til Lundemo, og ikke hånden.
– Ballen går over meg, også header han. Også treffer han meg i panna. Det er ikke så mye mer å si om det, sa Lundemo til NTB.
– Jeg vet ikke om den siste var straffe heller, men den på meg var hvert fall ikke straffe. Jeg ble ganske forbanna, fortsatte han.
Rosenborg og Bendtner fikk likevel sjansen til å avgjøre da dommer pekte på straffemerket nok en gang tre minutter på overtid etter det som så ut som en billig avgjørelse.
Bendtner takket, bukket og banket ballen i tverrliggeren og inn til 3-1 og avansement for Rosenborg med 3-2 sammenlagt.
– Hvis vi hadde gått ut etter straffesparket jeg fikk mot meg hadde det rablet for meg. Det var utrolig godt å si at den gikk inn, sa Lundemo.
Den norske mesteren møter skotske Celtic. Skottene og Kristoffer Ajer i Celtic gikk enkelt over to kamper mot armenske Alashkert med 6-0 sammenlagt etter to 3-0-seirer.

I tverrliggerenCeltic har tatt seg hele veien til mesterliga-gruppespillet de to siste årene, men nåløyet har i sommer blitt enda trangere. Fra denne sesongen er hele 26 av 32 lag automatisk kvalifisert.
Første kamp på Celtic Park spilles allerede neste uke.
Valur ender i europaligakvalifisering. Der venter Santa Coloma fra Andorra.
Valur kom med et skremmeskudd på Lerkendal umiddelbart etter kampstart onsdag. Ólafur Finsen løp fra Vegar Eggen Hedenstad og kom alene med André Hansen, men avslutningen var svak og gikk langt utenfor.
Rosenborg fikk en svær mulighet etter elleve minutter. En cornervariant havnet hos Nicklas Bendtner på knappe åtte meter, som skjøt med ryggen mot mål. Skuddet gikk i tverrliggeren og ut. Anders Trondsen hamret til etter at ballen ble klarert, men keeper Anton Einarsson fikk avverget.

Straffespark ganger treI andre omgang kom sjansen RBK ventet på. En skuddvillig Trondsen fyrte av på en retur, og dommer mente Valur-kaptein Haukur Sigurdsson stoppet skuddet med armen, og det ble blåst straffespark for første gang denne kvelden.
Bendtner fikk ansvaret fra elleve meter, og selv om keeper slang seg riktig vei, var straffen så langt ute til venstre at den snek seg inn likevel etter 55 minutter.
Den danske målscoreren regisserte RBKs andre mål for kvelden etter 72 minutter. Bendtner slo inn, Birger Meling stusset på første stolpe, før Trondsen styrte ballen i det åpne målet med hodet.
Valur måtte satse alt for å score etter å havnet bakpå, og fikk en stor sjanse åtte minutter før slutt. Hansen fikk imidlertid tatt skuddet som kom lavt fra 17 meter.
På den påfølgende corneren ble det drama på Lerkendal. Dommer Stefan Apostolov mente en heading traff hånden til Marius Lundemo. TV-bildene viste at ballen ikke var i nærheten av hånden, men at den traff hodet. Rosenborg-spillerne protesterte til ingen nytte, og Kristinn Freyr Sigurdsson var sikker fra straffemerket.
Rosenborg satset alt for å score, og fikk hjelp av dommer på overtid. Bendtner ble helten da hjemmelaget kunne juble for avansement.
(©NTB)
Tirsdag 23. oktober 2018
DEKKHISTORIE: Amerikanske politikere og EU tror ikke på Saudi-Arabias forklaring om drapet på journalisten Jamal Khashoggi.
Tirsdag 23. oktober 2018
• Kringkastingsrådet har mottatt 110 klager på at NRK brukte Civita-leder Kristin Clemet som ekspertkommentator under dekningen av valget i Sverige i september i år. Om lag 75 av klagene kom som resultat av en kampanje på partiet Rødts...
Tirsdag 23. oktober 2018
Svenske medier har ikke vært selvkritiske nok etter sine «ekstreme» metoo-saker, sier SVT-sjef.
Tirsdag 23. oktober 2018
STERK I TROEN: Knut Arild Hareide hadde regnet med mellom tre og seks mandater fra Rogaland, men fikk ett. Nå står det om de usikre fylkene, som Oslo og Hordaland.
Mandag 22. oktober 2018
Kringkastingsrådet har mottatt 110 klager på NRKs bruk av Civita-leder Kristin Clemet som ekspertkommentator på valget i Sverige. – Jeg gjorde mitt beste for å være noenlunde objektiv, sier hun.
Mandag 22. oktober 2018
BEKLAGER: Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) beklager at INF-avtalen ryker – og legger skylden på Russland.
Mandag 22. oktober 2018
SKUFFET: Lokallagsleder Inge Takle Mæstad frykter en dypere splittelse i partiet etter det knusende Hareide-neder­laget i Rogaland. Han beskylder nestleder Olaug Bollestad for å opptre illojalt.
Mandag 22. oktober 2018
• Norsk politikk er blitt revitalisert etter at Knut Arild Hareide for tre uker siden rådet KrF til å sondere mulighetene for en historisk regjeringskoalisjon med Ap og Sp. Etter et år hvor norsk politikk...
Lørdag 20. oktober 2018
FORTVILELSE: Kjell Ingolf Ropstad «dolket sin egen partileder i ryggen» med abort­utspill i VG, mener sentrale KrF-kilder.
Lørdag 20. oktober 2018
KRIGSSPILL: Den største Nato-øvelsen etter den kalde krigen begynner neste uke. 50.000 Nato-soldater skal øve på å komme Norge til unnsetning.