Søndag 29. april 2018
Fransk museum oppdaget at halvparten av kunstsamlingen er falsk
Et kunstmuseum sør i Frankrike har fått vite at over halvparten av maleriene i museets samling er forfalskninger.
Publisert: 29 April 21:26
Et kunstmuseum sør i Frankrike har fått vite at over halvparten av maleriene i museets samling er forfalskninger.
Ordfører Yves Barniol i den lille byen Elne utenfor Perpignan kaller avsløringen for en katastrofe.
– Å vite at folk har besøkt museet og sett en samling der de fleste av utstillingene er forfalskninger, det er ille. Det er en katastrofe for kommunen, sier Barniol.
Museet er dedikert til den franske kunstneren Etienne Terrus, som kom fra stedet, og som levde fra 1857 til 1922. Fredag ble museet gjenåpnet etter et langvarig renoveringsarbeid. Men en kunsthistoriker som var leid inn for å omorganisere utstillingen som følge av at museet hadde fått 80 nye malerier, oppdaget at nesten 60 prosent av samlingen besto av forfalskninger.
Kunsthistorikeren Eric Forcada sier han straks kunne se at mesteparten av maleriene var falske.
– På ett maleri ble blekksignaturen vasket bort når jeg strøk min hvite hanske over den, sier han.
Museet har i alt 140 malerier, hvorav 82 har vist seg å være forfalskninger.
Ordføreren varsler nå at saken skal etterforskes helt til de skyldige blir funnet.
Maleriene til Terrus har en verdivurdering på opptil 15.000 euro, eller 145.000 kroner.
(©NTB)
Lørdag 20. oktober 2018
FORTVILELSE: Kjell Ingolf Ropstad «dolket sin egen partileder i ryggen» med abort­utspill i VG, mener sentrale KrF-kilder.
Lørdag 20. oktober 2018
KRIGSSPILL: Den største Nato-øvelsen etter den kalde krigen begynner neste uke. 50.000 Nato-soldater skal øve på å komme Norge til unnsetning.
Lørdag 20. oktober 2018
• Denne uka avholdes økonomifestivalen Kåkånomics i Stavanger. Der møtes økonomer, politikere og helt vanlige siddiser for å drøfte små og store økonomiske spørsmål. Et gjennomgangstema på flere arrangementer er det økonomiske...
Lørdag 20. oktober 2018
Nasjonalmuseet burde prioritere «Gjerdeløa» over dyr utenlandsk kunst, mener kritikerne. Men skal et nasjonalmuseum alltid sette den nasjonale kultur­arven først?
Lørdag 20. oktober 2018
Adjø: Didier Eribon forlot arbeiderklassen, sammen med fransk venstreside.
Fredag 19. oktober 2018
Nasjonalmuseet har satset tungt på Marianne Heske, mener Nasjonalmuseets direktør og samlingsdirektør. Men nye interne diskusjoner kan de godt ta.
Fredag 19. oktober 2018
RAID: Styrtrike finansfolk har i årevis unndratt milliarder i utbytteskatt i over ti europeiske land. En avhopper kaller opplegget «djevel­maskinen».
Fredag 19. oktober 2018
• Onsdag ble det klart at det britiske selskapet Go-Ahead har slått NSB og svenske SJ i konkurransen om å få kjøre tog på Sørlandsbanen, Jærbanen og Arendalsbanen. Det er i tråd med den blåblå regjeringens plan for norsk togtrafikk, hvor den...
Fredag 19. oktober 2018
MOT: Togtrafikken i nord og vest skal på anbud. Men om Sp og Ap får viljen sin kan det bli full stans i prosessen.
Torsdag 18. oktober 2018
KronikkFor to år siden var jeg i Irak i forbindelse med innspilling av dokumentarfilmen «The Future of Iraq». Jeg intervjuet barn om deres erfaringer og syn på krig. Målet med...

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk