Mandag 12. mars 2018
FN ber om evakuering av over 1.000 personer fra Øst-Ghouta 
Over 1.000 personer, de fleste kvinner og barn, trenger å bli raskt evakuert fra Øst-Ghouta for å få medisinsk behandling, ifølge FN.
Publisert: 12 Mars 17:06
Over 1.000 personer, de fleste kvinner og barn, trenger å bli raskt evakuert fra Øst-Ghouta for å få medisinsk behandling, ifølge FN.
FNs generalsekretær António Guterres ba mandag om en evakuering av syke og sårede da han talte til FNs sikkerhetsråd. Han ba også om at nødhjelpskolonner må slippe inn i den opprørskontrollerte enklaven rett utenfor Damaskus.
Han fastslo samtidig at syriske regimet og offensiven mot enklaven er blitt trappet opp siden FNs sikkerhetsråd vedtok at det skulle innføres en våpenhvile i enklaven for to uker siden.
Både luftangrepene, granatangrepene og bakkeoffensiven er blitt mer intens, ifølge Guterres, noe som har krevd hundrevis av liv.
Også Russland, som er blitt anklaget for å delta i offensiven sammen med regimet, stemte for FN-resolusjonen, men russerne fikk gjennomslag for at det ikke skulle settes noen tidsfrist for når våpenhvilen skulle innføres.

(©NTB)
Torsdag 22. mars 2018
SOSIALE MEDIER: De er skuffet over Frp, men hyller Sylvi Listhaug. Om lag 30.000 nordmenn er aktive på innvandringskritiske Facebook-grupper.
Torsdag 22. mars 2018
Mentor Medier står i en identitetskrise, sier Vårt Land- redaktør Åshild Mathisen om eieren hun er i krass konflikt med.
Torsdag 22. mars 2018
LIK OG DEL: Mark Zuckerberg truer demokratiet. ­Presset for regulering av Facebook øker etter Cambridge ­Analytica-skandalen.
Torsdag 22. mars 2018
• I debatten om Sylvi Listhaugs nå famøse Facebook-oppdatering, der det het at Ap setter terroristers rettigheter foran nasjonens sikkerhet, har terroraksjonen 22. juli 2011, som drepte 77 mennesker, kommet opp. Frp-folk, som for eksempel...
Onsdag 21. mars 2018
Petter Stordalen får tenning av bransjer med dype røtter. Det er dårlig nytt for alle som håper at hans opphold i bokbransjen blir kortvarig.
Onsdag 21. mars 2018
NY STAB: Kina advarer USA mot handelskrig og vil åpne økonomien.
Onsdag 21. mars 2018
SLÅR TILBAKE: – Hvis opposisjonen tror det skal bli lettere framover nå, tar de feil, sier Mazyar Keshvari. Han er en av flere Frp-topper som lover debatt om 22. juli.
Onsdag 21. mars 2018
• Avtroppende justisminister Sylvi Listhaug (Frp) hylles på brei front av støttegrupper på sosiale medier og på sin egen Facebook-side. Også den ekstreme høyresida i Norge lovpriser henne. I går la nazistiske Vigrid ut en hyllest av Listhaug...
Tirsdag 20. mars 2018
Sylvi Listhaugs tilhengere mobiliserte med blomster. Motstanderne svarer med å donere penger. Er kampanjene to sider av samme lik og del-retorikk?
Tirsdag 20. mars 2018
• De siste dagenes oppgjør i Stortinget om justisminister Sylvi Listhaug (Frp) har vært oppmuntrende for de kreftene i Norge som utallige ganger oppgitt har måttet konstatere at all kritikk mot henne har prellet av som vann på gåsa. Denne...

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk