Torsdag 8. mars 2018
Atlético med en fot i kvartfinalen
Atlético Madrid er kanskje den største favoritten til å vinne europaligaen. Torsdag fikk spanjolene et perfekt utgangspunkt med 3-0 over Lokomotiv Moskva.
Publisert: 08 Mars 23:18
Atlético Madrid er kanskje den største favoritten til å vinne europaligaen. Torsdag fikk spanjolene et perfekt utgangspunkt med 3-0 over Lokomotiv Moskva.
Mye skal gå galt om Atlético ikke blir å se i kvartfinalen. Saúl ga vertene ledelsen med et utsøkt skudd halvveis ut i første omgang, mens Diego Costa på instinkt doblet til 2-0 to minutter etter sidebytte.
Det var Costas sjette mål på tolv kamper siden han ble spilleberettiget for Atlético i januar. Han ble i fjor sommer hentet tilbake til klubben fra Chelsea.
Koke gjorde kvelden fullkommen da han økte til 3-0 helt på tampen.

Fryktet bråkDet var høy sikkerhet rundt torsdagens oppgjør i Madrid. Spanske myndigheter fryktet en reprise av bråket som oppsto da Athletic Bilbao nylig tok imot Spartak Moskva i forrige utslagsrunde i europaligaen.
Det er rapportert at bare 500 russiske supportere tok turen til Spania denne gangen. Det var ingen tegn på uro før kampstart.
Lokomotiv Moskva hadde kun ett skudd på mål i løpet av 90 minutter i Atléticos nye storstue.
Returkampen går torsdag neste uke. Atlético Madrid vant europaligaen i både 2010 og 2012.

Tungt for AthleticEt annet spansk lag fikk ikke en like lystig torsdagskveld. Athletic Bilbao har en solid jobb å gjøre etter 1-3-tapet borte mot Marseille. Lucas Ocampos scoret to av franskmennenes mål, og det første kom like etter at kampen var blåst i gang.
Superveteranen Aritz Aduriz reduserte for Athletic rett før pause. Scoringen kan vise seg å være viktig. Takket være bortemålet vil det holde for baskerne å vinne 2-0 i returoppgjøret.
Lazio så ut til å gå mot seier etter en snuoperasjon hjemme mot Dinamo Kiev, men elleve minutter før slutt sørget Junior Moraes for 2-2 og et ørlite overtaket til ukrainerne.
Ciro Immobile og Felipe Anderson scoret målene for Lazio. Italienerne havnet under tidlig i annen omgang, men snudde kjapt kampen. Det skulle likevel ikke holde til seier.
På tampen ble Dinamo Kiev redusert til ti mann da Denis Garmash fikk sitt annet gule kort
Øvrige resultater torsdag: CSKA Moskva (Russland) – Lyon (Frankrike) 0-1, Leipzig (Tyskland) – Zenit St. Petersburg (Russland) 2-1, Sporting Lisboa (Portugal) – Viktoria Plzen (Tsjekkia) 2-0.
(©NTB)
Lørdag 23. juni 2018
Minst én av fire elever ved St. Sunniva skole går på kulturskolen, mens andelen er 0 ved andre skoler i Oslo. – Vi må ta skeivfordelingen på alvor, sier Anders Rønningen i Norsk kulturskoleråd.
Lørdag 23. juni 2018
• Torsdag ble det klart at regjeringen overkjører finnmarkingenes krav om stopp i sammenslåings­prosessen med Troms. I stedet setter kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland (H) ned en fellesnemnd for Troms og Finnmark, der...
Lørdag 23. juni 2018
ÅPNER OPP: Denne helga vedtar etter all sannsynlighet både Sosialistisk Ungdom og Unge Høyre å åpne for statlig salg av hasj. Det sikrer flertall for ­legalisering blant ungdomspartiene.
Lørdag 23. juni 2018
STRID: Motsetningene i flyktning­politikken skjerper seg foran neste ukes toppmøte i EU. Kommisjonen kaller inn til krisemøte søndag.
Lørdag 23. juni 2018
Norsk syke? Øystein Noreng er kritisk til Norges næringspolitikk og petroleumsøkonomi.
Fredag 22. juni 2018
I bydel Sagene i Oslo går rundt én av fire elever på kultur­skolen. På Stovner er andelen én av tjue.
Fredag 22. juni 2018
SPILL: USA har lagt an en hardere tone overfor Russland i Syria, rettet mot president Bashar al-Assad.
Fredag 22. juni 2018
VIL PRØVE: Varaordføreren i Oslo mener Arbeiderpartiet bør støtte regulert salg av cannabis for å hindre at organiserte kriminelle håver inn millioner.
Torsdag 21. juni 2018
SNUR: I månedsvis har hele Sverige snakket om innvandringen. Stefan ­Löfven også. Men nå vil statsministeren vinne valget ved å love folk jobb, hjem og velferd.
Torsdag 21. juni 2018
Pedagogikkforsker Kirsten Sivesind mener de nye læreplanene i norsk skole er altfor ­opptatt av å teste elevene.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk