Onsdag 14. februar 2018
Njåtun i topp ti da ter Mors vant og satte olympisk rekord
Ida Njåtun tok en respektabel 10.-plass og endte foran tittelforsvareren på 1000-meteren i OL onsdag. Jorien ter Mors sørget for nok et nederlandsk skøytegull.
Publisert: 14 Februar 12:29
Ida Njåtun tok en respektabel 10.-plass og endte foran tittelforsvareren på 1000-meteren i OL onsdag. Jorien ter Mors sørget for nok et nederlandsk skøytegull.
Dermed fortsatte Njåtun framgangen fra forrige OL. For fire år siden ble hun nummer 17 på distansen. Mandag tok Asker-løperen en solid 7.-plass på 1500 meter, en forbedring på fem plasseringer fra lekene i Sotsji.
Njåtun gikk sammen med det sørkoreanske hjemmehåpet Kim Hyun-yung i par nummer sju. Den duellen vant hun klart ved å klokke inn til tiden 1.15,43. Det holdt til en 2.-plass helt fram til tolvte par skulle i aksjon.
Da tok både ter Mors og amerikanske Brittany Bowe seg forbi. Til slutt ble Njåtun skjøvet ned til en mer enn godkjent 10.-plass. Hun var 1,87 sekunder bak vinnertiden, som lød på 1.13,56. Det er olympisk rekord.
Njåtun holdt tittelforsvarer Zhang Hong akkurat utenfor topp ti. Kineseren vant overlegent gullet i Sotsji, men var ikke i nærheten i Pyeongchang.
Hege Bøkko skuffet på OL-isen. Hun hadde forventninger om å klare bedre enn en 14.-plass. Hol-løperen gikk tidlig tom for krefter og var i mål på 1.15,98.
Med triumfen står Nederland med fire OL-gull på 1000 meter for kvinner. Det er like mange som daværende Sovjetunionen tok mellom 1960 og 1980. Ingen nasjoner har vunnet flere olympiske gull på distansen.
Den japanske duoen Nao Kodaira og Miho Takagi tok sølvet og bronsen onsdag.
Norge har kun to kvinnemedaljer på skøyter i OL. Lisbeth Korsmo tok bronse på 3000-meteren under Innsbruck-lekene i 1976, mens Bjørg Eva Jensen gikk inn til gull på samme distanse fire år senere i Lake Placid.
(©NTB)
Lørdag 24. februar 2018
STYRKAR: Oslo-politiet sender ein ekstra politibetent til det tverretatlege senteret som skal avdekka arbeidslivskriminalitet og flyttar ansvaret for oppfølging av politiets rolle.
Lørdag 24. februar 2018
BOIKOTT: LO-kongressen vedtok i fjor boikott av Israel. Nå krever Israels ambassadør at LO endrer sin «avskyelige politikk» for at LO-tillitsvalgte skal få slippe inn i Israel.
Lørdag 24. februar 2018
Det er ikke så lenge siden forlagene kostet på seg trådheftet innbinding og offset-trykk når en ny roman skulle i trykken. Nå er digitaltrykk og limfresing i ryggen den nye normen.
Lørdag 24. februar 2018
Uro: Elena Ferrante tegner opp voldens historie i kvinneliv.
Fredag 23. februar 2018
IDEOLOGISK: Oslo Arbeidersamfunn ber partiet vedta nytt prinsipprogram på lands­møtet i 2019. Parti­sekretær Kjersti Stenseng er ikke fremmed for tanken.
Fredag 23. februar 2018
Universitetet trenger finansieringsordninger som lar oss teste ut dristige ideer, mener biolog Dag Hessen.
Fredag 23. februar 2018
• Alle som har pusset opp hjemme eller sittet i et borettslagsstyre, vet at det i byggeprosjekter kan tilkomme ekstra utgifter. Kanskje var ikke grunnen som antatt, det elektriske anlegget måtte i tillegg oppgraderes, eller arbeidet tok...
Fredag 23. februar 2018
NON-STOP: – Ingen har en strategisk visjon om framtidas Syria. Blodbadet vil fortsette i lang tid, sier egyptisk professor.
Torsdag 22. februar 2018
Munchmuseet frykter at det vil gå glipp av utstillinger med verdenskjente kunstnere hvis ikke den statlige forsikringsordningen for museer blir bedre.
Torsdag 22. februar 2018
KLASSEKNIPE: Brexit-motstandere i Labour øker presset mot partilederen. Men blant velgere i lave sosiale sjikt står brexit-støtten sterkt.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk