Onsdag 14. februar 2018
Krogh har kniven på strupen
Finn Hågen Krogh må overbevise på fredagens 15 kilometer i fri teknikk om han skal få sjansen i stafett og lagsprint. Tor Arne Hetland mener han kan ta  gull. 
Publisert: 14 Februar 07:37
Finn Hågen Krogh må overbevise på fredagens 15 kilometer i fri teknikk om han skal få sjansen i stafett og lagsprint. Tor Arne Hetland mener han kan ta  gull. 
Krogh har hatt en svak sesong i verdenscupen. Tre plasseringer i topp ti er alt han kan vise til. En 6.-plass på 15-kilometeren i Toblach før jul sikret ham OL-plassen.
Det og evnen til å finne formen til riktig tid til mesterskap.
Krogh har vist før at han kan når det gjelder.
Det er over én måned siden han sist gikk skirenn. Da ble det 3.-plass i skiathlon under NM på Gåsbu 13. februar.
Siden har ingen sett ham.
– Jeg har hatt det veldig bra. Jeg har fått trent fint, ladet og gjort meg klar til skirenn. Jeg har også sett mye skirenn, og det har vært veldig artig. Det har vært et fint opphold her i Sør-Korea så langt, sa Krogh under onsdagens pressekonferanse i OL-byen.

Usikker– Du har hatt en sesong der det har gått opp og ned. Hva er den egentlige statusen nå?
– Det begynner å bli en stund siden jeg har gått renn, og jeg er litt usikker selv også. Jeg har noen hardøkter der jeg har følt meg ganske grei. Jeg tror at jeg er så forberedt som jeg kan være. Jeg har ikke hatt min beste sesong, og jeg kunne kanskje ha kommet inn til OL med mer selvtillit. Jeg er en outsider, og det er en fin posisjon å være i. Jeg håper å slå nedenfra fredag.
– Hva må du gjøre for å komme i betraktning til stafett og lagsprint?
– Jeg må vise at jeg ikke er helt elendig. Det blir tøft å kvalifisere seg på stafett, og forhåpningene er nok større på lagsprint. Vi har flere kort å spille på, og jeg må vise at jeg er i brukbar form, sa 27-åringen fra Tverrelvdalen om den utfordringen.

Sjefen trorLandslagssjef Tor Arne Hetland har klokkertro på eleven. Han mener at Krogh kan kjempe om gull på sine beste dager.
– Finn Hågen skulle egentlig ha gått i Seefeld i slutten av januar. Da var han i meget god form. Dessverre ble han syk på reisen ned dit og reiste hjem igjen til Norge og Alta. Her borte har han akklimatisert seg og trent godt. Jobben er gjort, og det blir spennende å se ham på 15-kilometeren. Vi har troen på Finn, og vi tror at han kan ta medalje og kanskje også gull, sa Hetland til NTB.
(©NTB)
Lørdag 24. februar 2018
STYRKAR: Oslo-politiet sender ein ekstra politibetent til det tverretatlege senteret som skal avdekka arbeidslivskriminalitet og flyttar ansvaret for oppfølging av politiets rolle.
Lørdag 24. februar 2018
BOIKOTT: LO-kongressen vedtok i fjor boikott av Israel. Nå krever Israels ambassadør at LO endrer sin «avskyelige politikk» for at LO-tillitsvalgte skal få slippe inn i Israel.
Lørdag 24. februar 2018
Det er ikke så lenge siden forlagene kostet på seg trådheftet innbinding og offset-trykk når en ny roman skulle i trykken. Nå er digitaltrykk og limfresing i ryggen den nye normen.
Lørdag 24. februar 2018
Uro: Elena Ferrante tegner opp voldens historie i kvinneliv.
Fredag 23. februar 2018
IDEOLOGISK: Oslo Arbeidersamfunn ber partiet vedta nytt prinsipprogram på lands­møtet i 2019. Parti­sekretær Kjersti Stenseng er ikke fremmed for tanken.
Fredag 23. februar 2018
Universitetet trenger finansieringsordninger som lar oss teste ut dristige ideer, mener biolog Dag Hessen.
Fredag 23. februar 2018
• Alle som har pusset opp hjemme eller sittet i et borettslagsstyre, vet at det i byggeprosjekter kan tilkomme ekstra utgifter. Kanskje var ikke grunnen som antatt, det elektriske anlegget måtte i tillegg oppgraderes, eller arbeidet tok...
Fredag 23. februar 2018
NON-STOP: – Ingen har en strategisk visjon om framtidas Syria. Blodbadet vil fortsette i lang tid, sier egyptisk professor.
Torsdag 22. februar 2018
Munchmuseet frykter at det vil gå glipp av utstillinger med verdenskjente kunstnere hvis ikke den statlige forsikringsordningen for museer blir bedre.
Torsdag 22. februar 2018
KLASSEKNIPE: Brexit-motstandere i Labour øker presset mot partilederen. Men blant velgere i lave sosiale sjikt står brexit-støtten sterkt.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk