Tirsdag 13. februar 2018
Britisk finansminister lister seg inn hos Jensen
Den britiske finansministeren Philip Hammond møter sin norske kollega Siv Jensen (Frp) i Oslo tirsdag, et møte det ønskes lite oppmerksomhet rundt.
Publisert: 13 Februar 18:18
Den britiske finansministeren Philip Hammond møter sin norske kollega Siv Jensen (Frp) i Oslo tirsdag, et møte det ønskes lite oppmerksomhet rundt.
Møtet er ikke varslet i noen pressemelding, og det er heller ikke lagt opp til noe møte med pressen. NTB får opplyst at møtet ble lagt i Jensens offentlige kalender først mandag ettermiddag, fordi det var usikkerhet rundt tidspunkt og tema.
Kommunikasjonssjef Therese Riiser Wålen forteller at det norske og det britiske finansdepartementet er blitt enige om at det ikke skal være noe presseopplegg rundt møtet.

Jensen: – Et godt møteTirsdag ettermiddag opplyser Siv Jensen til NTB at hun hadde et godt møte med Hammond om Norge og Storbritannias felles interesser.
– Vi snakket om utfordringer i den økonomiske politikken og om det økonomiske samarbeidet i Europa og mellom våre to land. Fra norsk side fortalte vi blant annet om hvordan vi jobber med å ta i bruk ny teknologi for å sikre god grensekontroll og samtidig gjøre grensepassering og vareinnførsel enkelt for folk og næringsliv, sier Jensen.
– Jeg pekte også på hvor viktig EØS-avtalen er for Norge og norsk finansnæring. Norge er en åpen økonomi, og Storbritannia er en viktig handelspartner og alliert.

Første besøk– Dette er finansministerens første besøk i Norge siden han tiltrådte stillingen. Hans besøk er en strålende anledning til å utveksle synspunkter om en rekke temaer med den norske finansministeren, heter det i en uttalelse fra den britiske ambassaden til NTB.
Den britiske avisen The Telegraph melder at Hammond har lagt ut på en «sjarmoffensiv» i Europa i forbindelse med britenes forhandlinger med EU om en løsrivelse. Norge og Sverige er første stopp, før han reiser videre til Nederland, Spania og Portugal.

Stagnere?Også britenes forhandlingsleder David Davis skal besøke flere europeiske land neste uke. Avisen setter det diplomatiske framstøtet i sammenheng med britenes bekymring for at forhandlingene med EU er i ferd med å stagnere. En regjeringskilde anklager Frankrike for å opptre steilt i håp om å kjøre forhandlingene av sporet. Derfor blir det viktig å få andre land med på laget.
Hammond selv var ingen tilhenger av utmelding fra EU, og havnet i hardt vær da han uttalte at det kun ville bli små endringer i forholdet. Ifølge BBC skal han snart holde en tale om brexit, der han vil påpeke at London som finanssentrum er viktig for EU og resten av verden. Han vil argumentere for at en frihandelsavtale som inkluderer finansielle tjenester vil være viktig for hele Europa.
(©NTB)
Mandag 20. august 2018
PLAN B: Britene håper på en avtale med EU, men har lagd planer for en utmelding uten. Regjeringen er altfor seint ute, mener juristen Martin Howe.
Mandag 20. august 2018
BLØFF: I en ny forskningsartikkel viser Sindre Farstad at det ikke stemmer at de yrkesaktive må forsørge stadig flere uten jobb. Professor kaller forestillingen om eldrebølge en bløff.
Mandag 20. august 2018
• Det pågår nå en kampanje for å få Norge inn i FNs mektigste organ, Sikkerhetsrådet. Rådet har 15 medlemmer, hvorav fem er faste: USA, Kina, Russland, Storbritannia og Frankrike. De er ikke på valg og kan nedlegge veto mot forslag de er...
Mandag 20. august 2018
Nicolai Tangens modernistiske kunstsamling er bredt anerkjent blant eksperter. Men flere stiller spørsmål ved om den kan trekke 150.000 besøkende til Kunstsiloen i Kristiansand.
Lørdag 18. august 2018
Undersida: Med eit både poetisk og essayistisk uttrykk er Anne Helene Guddal blant dei sterkaste stemmene i den unge litteraturen.
Lørdag 18. august 2018
DYRT: 40.000 kroner i året. Det er forskjellen på foreldrebetalingen ved den aller billigste og den aller dyreste SFO-en i landet. – Uakseptabelt, mener foreldre­utvalg.
Lørdag 18. august 2018
• En hel verden jublet da atomavtalen med Iran ble framforhandlet i 2015 av USA, Russland, Kina, Storbritannia, Frankrike, Tyskland og EU. Avtalen, som trådte i kraft i januar 2016, ga internasjonalt innsyn i det iranske atomprogrammet i...
Lørdag 18. august 2018
RØD KLUT: Sosialdemokratene bør ikke ta statsministerposten for gitt, varsler Enhedslistens Pernille Skipper. – Vi må vise at vi er klare til å gripe makten, sier hun til Klasse­kampen.
Lørdag 18. august 2018
Den har vært omtalt som verdens beste samling av nordisk modernisme. Men hva skjuler seg egentlig i kunstsamlingen til Nicolai Tangen?
Lørdag 18. august 2018
Månedens poet«ANNA ALVER»Vinneren av Diktkammerets kåring av årets sommerpoet. Poeten ønsker å være anonym.– Gratulerer med å være Diktkammerets...

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk