Tirsdag 13. februar 2018
Britisk finansminister lister seg inn hos Jensen
Den britiske finansministeren Philip Hammond møter sin norske kollega Siv Jensen (Frp) i Oslo tirsdag, et møte det ønskes lite oppmerksomhet rundt.
Publisert: 13 Februar 18:18
Den britiske finansministeren Philip Hammond møter sin norske kollega Siv Jensen (Frp) i Oslo tirsdag, et møte det ønskes lite oppmerksomhet rundt.
Møtet er ikke varslet i noen pressemelding, og det er heller ikke lagt opp til noe møte med pressen. NTB får opplyst at møtet ble lagt i Jensens offentlige kalender først mandag ettermiddag, fordi det var usikkerhet rundt tidspunkt og tema.
Kommunikasjonssjef Therese Riiser Wålen forteller at det norske og det britiske finansdepartementet er blitt enige om at det ikke skal være noe presseopplegg rundt møtet.

Jensen: – Et godt møteTirsdag ettermiddag opplyser Siv Jensen til NTB at hun hadde et godt møte med Hammond om Norge og Storbritannias felles interesser.
– Vi snakket om utfordringer i den økonomiske politikken og om det økonomiske samarbeidet i Europa og mellom våre to land. Fra norsk side fortalte vi blant annet om hvordan vi jobber med å ta i bruk ny teknologi for å sikre god grensekontroll og samtidig gjøre grensepassering og vareinnførsel enkelt for folk og næringsliv, sier Jensen.
– Jeg pekte også på hvor viktig EØS-avtalen er for Norge og norsk finansnæring. Norge er en åpen økonomi, og Storbritannia er en viktig handelspartner og alliert.

Første besøk– Dette er finansministerens første besøk i Norge siden han tiltrådte stillingen. Hans besøk er en strålende anledning til å utveksle synspunkter om en rekke temaer med den norske finansministeren, heter det i en uttalelse fra den britiske ambassaden til NTB.
Den britiske avisen The Telegraph melder at Hammond har lagt ut på en «sjarmoffensiv» i Europa i forbindelse med britenes forhandlinger med EU om en løsrivelse. Norge og Sverige er første stopp, før han reiser videre til Nederland, Spania og Portugal.

Stagnere?Også britenes forhandlingsleder David Davis skal besøke flere europeiske land neste uke. Avisen setter det diplomatiske framstøtet i sammenheng med britenes bekymring for at forhandlingene med EU er i ferd med å stagnere. En regjeringskilde anklager Frankrike for å opptre steilt i håp om å kjøre forhandlingene av sporet. Derfor blir det viktig å få andre land med på laget.
Hammond selv var ingen tilhenger av utmelding fra EU, og havnet i hardt vær da han uttalte at det kun ville bli små endringer i forholdet. Ifølge BBC skal han snart holde en tale om brexit, der han vil påpeke at London som finanssentrum er viktig for EU og resten av verden. Han vil argumentere for at en frihandelsavtale som inkluderer finansielle tjenester vil være viktig for hele Europa.
(©NTB)
Lørdag 26. mai 2018
EU-domstolen slår fast at alle EU- og EØS-land står fritt til å skattlegge Netflix og andre strømmeselskaper. I Norge kan en strømme­avgift gi nærmere 100 millioner kroner årlig.
Lørdag 26. mai 2018
FÆRRE: Antall dødsfall på grunn av abort er mer enn halvert fra 2008 til 2018.
Lørdag 26. mai 2018
VIL PRIORITERE: Regjeringa har fått sterk kritikk frå opposisjonen for å ikkje følgje opp forsvarsforliket. No tek også Frp på Stortinget skytset fram.
Lørdag 26. mai 2018
• Neste uke er det 40 år siden loven om selvbestemt abort ble vedtatt i Stortinget. Loven var en oppdatering av tidligere lover om svangerskapsavbrudd, som krevde behandling i nemnd. Den nye loven sikret at kvinner selv fikk råderett over...
Lørdag 26. mai 2018
Tilpasning: Juli Zeh trekker opp et stort moralsk og politisk lerret, men romanen går ikke dypt nok inn i hovedpersonens psykologi.
Fredag 25. mai 2018
SAMME SKOLE: 21-åringen som er siktet for drapsforsøk på en 18-åring på Holmlia har hatt et opphold på koranskole i Somalia. Ifølge politiet var offeret elev på den samme skolen.
Fredag 25. mai 2018
KNAPT: Marginene er hårfine foran dagens folkeavstemning om Irlands abortforbud. De som vil heve forbudet, leder på målinger, men 20 prosent har ennå ikke bestemt seg.
Fredag 25. mai 2018
Kulturpolitikerne liker dårlig at ­Cappelen Damms salgskanaler har en overvekt av titler fra eget forlag.
Fredag 25. mai 2018
• Den pensjonerte russiske etterretningsoffiseren Sergej Skripal ble 4. mars i år funnet bevisstløs på en benk i Salisbury i England sammen med sin 33 år gamle datter Julia. Begge er nå utskrevet fra sykehus. Skripal ble i 2006 dømt til 13...
Torsdag 24. mai 2018
SINNE: Alta Frp krever gransking, og fylkeslederen i Finnmark Frp mener helseminister Bent Høie må gå etter luft­ambulansekrisa.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk