Tirsdag 13. februar 2018
Ap-politiker vil ha bedre sikring av Nidelva
Sist gang ingen døde personer ble hentet opp fra Nidelva i Trondheim var i 2012. Nå bør kommunen bør sikre elva bedre, mener Ap-politiker i byen.
Publisert: 13 Februar 20:07
Sist gang ingen døde personer ble hentet opp fra Nidelva i Trondheim var i 2012. Nå bør kommunen bør sikre elva bedre, mener Ap-politiker i byen.
Ifølge NRKs gjennomgang har politiet hentet opp døde personer fra Nidelva hvert eneste år de siste seks årene.
Leder i Trøndelag AUF og bystyrerepresentant for Arbeiderpartiet, Julie Indstad Hole, mener det er for dårlig sikring langs elva. Kommunen bør gjøre mer for å forhindre drukninger, mener hun.
– Nidelva og havneområdene i Trondheim bør sikres med gjerder, bedre belysning, stiger og redningsbøyer, sier Hole.
To menn, en 21 år gammel student og en mann i 60-årene, ble i løpet av helgen funnet døde i elva. Politiet tror ikke noe kriminelt har skjedd, men dødsfallene føyer seg inn en lang rekke lignende dødsfall. Siden 2016 har Trøndelag brann- og redningstjeneste (TBRT) hatt 29 i kategorien «person i vann» i Nidelva, skriver Adresseavisen.
Brannvesenet ønsker at folk som ferdes langs Nidelva skal ha en mer bevisst holdning til elvas lunefulle sider.
– Den er fryktelig uforutsigbar. Vannmengden kan være høyst forskjellig fra dag til dag. Ene dagen er det fire meter dypt, andre dager 40 cm 80–90 prosent av alle dagene er Nidelva så grumsete at du ikke kan se bunnen, forteller vakthavende brannsjef Ole-Anders Holmvaag i TBRT.
(©NTB)
Onsdag 23. mai 2018
Etter én uke med journaliststreik i NRK har nærmere halvparten av seerne og lytterne forsvunnet.
Onsdag 23. mai 2018
ILLE: Taliban øker kontrollen i Afghanistan og trapper opp selvmordsangrep. – Redselen blant folk øker, sier seniorforsker Arne Strand, som selv har følt frykten på kroppen.
Onsdag 23. mai 2018
• I dag blir det klart om de fagorganiserte i offentlig sektor sier ja til ny pensjonsavtale. Kritikerne hevder at den er usolidarisk fordi de eneste som vil tjene på den, er den fjerdeparten som greier å jobbe til de er 67 år eller lenger.
Onsdag 23. mai 2018
KJØPER: Nordkapp kommune prøver forgjeves å kjøpe den lukrative turistattraksjonen Nordkapp-platået. I dag er det folkemøte i Honningsvåg for å øke presset på grunneier Finnmarkseiendommen.
Tirsdag 22. mai 2018
RETTIGHET: Selv om datoen viser 2018, ser Utdannings­forbundet seg i dag nødt til å aksjonere for sin menneskerett til å ytre seg fritt på arbeidsplassen.
Tirsdag 22. mai 2018
Svenske Bonnier, som eier halvparten av Cappelen Damm, bruker markedsmakten sin i Sverige til å gjøre seg selv større, sier Pelle Andersson i Ordfront.
Tirsdag 22. mai 2018
• «Det jeg ikke makter i egenskap av menneske», skriver Karl Marx, «det makter jeg gjennom pengene». Det hjelper ikke å ha et kall, påpeker han, hvis du ikke også har økonomi til å realisere det: «Hvis jeg føler...
Lørdag 19. mai 2018
SNUDDE: Populismeforsker Cas Mudde er EU-skeptikeren som i dag mener EU-integrasjonen er pent nødt til å øke.
Lørdag 19. mai 2018
Det er ikke bare i Coop-butikkene Cappelen Damm prioriterer forlagets egne bøker. Også i Tanums bokklubber og i strømmetjenesten Storytel gjør eierforlaget reint bord.
Lørdag 19. mai 2018
• Nord-Korea har reagert på militærøvelsen «Max Thunder» mellom USA og Sør-Korea. Pyongyang har også truet med å avlyse toppmøtet mellom Kim Jong-un og Donald Trump i juni. Trump har lagt stor personlig prestisje i møtet med den...

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk