Tirsdag 13. februar 2018
Ap-politiker vil ha bedre sikring av Nidelva
Sist gang ingen døde personer ble hentet opp fra Nidelva i Trondheim var i 2012. Nå bør kommunen bør sikre elva bedre, mener Ap-politiker i byen.
Publisert: 13 Februar 20:07
Sist gang ingen døde personer ble hentet opp fra Nidelva i Trondheim var i 2012. Nå bør kommunen bør sikre elva bedre, mener Ap-politiker i byen.
Ifølge NRKs gjennomgang har politiet hentet opp døde personer fra Nidelva hvert eneste år de siste seks årene.
Leder i Trøndelag AUF og bystyrerepresentant for Arbeiderpartiet, Julie Indstad Hole, mener det er for dårlig sikring langs elva. Kommunen bør gjøre mer for å forhindre drukninger, mener hun.
– Nidelva og havneområdene i Trondheim bør sikres med gjerder, bedre belysning, stiger og redningsbøyer, sier Hole.
To menn, en 21 år gammel student og en mann i 60-årene, ble i løpet av helgen funnet døde i elva. Politiet tror ikke noe kriminelt har skjedd, men dødsfallene føyer seg inn en lang rekke lignende dødsfall. Siden 2016 har Trøndelag brann- og redningstjeneste (TBRT) hatt 29 i kategorien «person i vann» i Nidelva, skriver Adresseavisen.
Brannvesenet ønsker at folk som ferdes langs Nidelva skal ha en mer bevisst holdning til elvas lunefulle sider.
– Den er fryktelig uforutsigbar. Vannmengden kan være høyst forskjellig fra dag til dag. Ene dagen er det fire meter dypt, andre dager 40 cm 80–90 prosent av alle dagene er Nidelva så grumsete at du ikke kan se bunnen, forteller vakthavende brannsjef Ole-Anders Holmvaag i TBRT.
(©NTB)
Lørdag 18. august 2018
DYRT: 40.000 kroner i året. Det er forskjellen på foreldrebetalingen ved den aller billigste og den aller dyreste SFO-en i landet. – Uakseptabelt, mener foreldre­utvalg.
Lørdag 18. august 2018
• En hel verden jublet da atomavtalen med Iran ble framforhandlet i 2015 av USA, Russland, Kina, Storbritannia, Frankrike, Tyskland og EU. Avtalen, som trådte i kraft i januar 2016, ga internasjonalt innsyn i det iranske atomprogrammet i...
Lørdag 18. august 2018
RØD KLUT: Sosialdemokratene bør ikke ta statsministerposten for gitt, varsler Enhedslistens Pernille Skipper. – Vi må vise at vi er klare til å gripe makten, sier hun til Klasse­kampen.
Lørdag 18. august 2018
Den har vært omtalt som verdens beste samling av nordisk modernisme. Men hva skjuler seg egentlig i kunstsamlingen til Nicolai Tangen?
Lørdag 18. august 2018
Månedens poet«ANNA ALVER»Vinneren av Diktkammerets kåring av årets sommerpoet. Poeten ønsker å være anonym.– Gratulerer med å være Diktkammerets...
Lørdag 18. august 2018
Undersida: Med eit både poetisk og essayistisk uttrykk er Anne Helene Guddal blant dei sterkaste stemmene i den unge litteraturen.
Fredag 17. august 2018
OFFENSIVE: Heroinbehandling er bare starten. Nå krever rusorganisasjoner straffefrihet for narkotikabruk samt rusbehandling med narkotika for alle grupper tunge rusavhengige.
Fredag 17. august 2018
• Det er mange som bekymrer seg for demokratiets framtid om dagen. Høyre-ideolog Torbjørn Røe Isaksen drøftet nylig i Aftenposten det han mener er tre store utfordringer for demokratiet. Næringsministeren lister opp den økonomiske suksessen...
Fredag 17. august 2018
VALG: Valgkampen i Brasil er i gang. Titusener har de siste dagene demonstrert til støtte for Lula da Silva, som er dømt til tolv års fengsel.
Fredag 17. august 2018
Flere forskere mener pressen har spekulert for mye i Sandberg-saken. – Spekulasjoner hører hjemme i private samtaler, sier Elisabeth Eide.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk