Lørdag 13. januar 2018
Kombinert: Norge gikk seg opp på pallen
Det norske laget med Magnus Moan og Mikko Kokslien startet på åttendeplass, men gikk seg opp til tredjeplass under lagsprinten i kombinert i Val di Fiemme.
Publisert: 13 Januar 16:28
Det norske laget med Magnus Moan og Mikko Kokslien startet på åttendeplass, men gikk seg opp til tredjeplass under lagsprinten i kombinert i Val di Fiemme.
Moan og Kokslien var 1.12 minutter bak Tyskland 2 etter hopprennet, men den norske duoen spiste seg sakte, men sikkert nærmere teten under langrennet.
De to tyske lagene var det ingen som kunne gjøre noe med. Det tyske annetlaget, med Vinzenz Geiger på ankeretappen, sikret seieren på oppløpet, mens Moan spurtslo finske Eero Hirvonen og sikret tredjeplass.
Moan og Kokslien gikk begge et godt langrenn, og Moan kom på siste etappe inn på oppløpet sammen med Finland og Østerrike.
Østerrikske Bernhard Gruber stivnet tidlig på de siste meterne, mens det ble en kamp helt inn mellom Moan og Hirvonen.
Hirvonen fikk et feilskjær i et av de siste stavtakene, noe som gjorde at Moan snek seg en liten skotupp foran.
Tysklands 2.-lag med 261,1 poeng toppet foran tyskerens førstelag etter hoppdelen. Det var 15 sekunder mellom de tyske duoene før langrennet.
Japan gikk ut som nummer tre, 17 sekunder bak det tyske annetlaget, men japanerne endte på sjetteplass etter et svakt langrenn.
Norge måtte vente 1.12 minutter på å få starte langrennsdelen, men Moan/Kokslien maktet likevel å gå seg inn på pallen.
Mikko Kokslien hoppet 118 meter i sitt hopp, mens Magnus Moan strakte seg til 121.
Verken Jørgen Graabak, som vant det individuelle verdenscuprennet fredag, sammenlagtleder Jan Schmid, Espen Andersen eller Jarl Magnus Riiber stilte til start på lagsprinten i Val di Fiemme lørdag.
(©NTB)
Lørdag 21. juli 2018
• På søndag har det gått sju år siden dagen da Anders Behring Breivik drepte 77 mennesker i regjeringskvartalet og på Utøya. Fortsatt har vi som nasjon ikke blitt enige om hvordan historien om 22. juli skal fortelles. Debatten som oppsto...
Lørdag 21. juli 2018
debatt: Over­levende Helén Ingrid Andreassen fikk hat-telefoner da hun deltok i innvandrings­debatt. Men oppgjøret med ytre høyre etter 22. juli har uteblitt, sier hun – og derfor orker hun likevel.
Lørdag 21. juli 2018
Pensumlister ved norske universiteter har stadig en overvekt av tekster skrevet av vestlige forskere. Studenter og akademikere tar nå til orde for å «avkolonisere» landets utdanningsinstitusjoner.
Lørdag 21. juli 2018
HARDT: Etter en uke med flere spionavsløringer skal USA slå hardere ned på utenlandske agenter. Kanskje ikke så lurt, mener professor.
Fredag 20. juli 2018
Ny rapport anbefaler teatre å åpne om sommeren for å trekke flere kultur­turister. – Ikke deres oppgave å drive Norge-branding, sier teater­forening.
Fredag 20. juli 2018
TREIGT: Betring av vilkår for tekstil­arbeidarar går altfor sakte, meiner Framtiden i våre hender. Dei ønskjer seg modigare politikarar.
Fredag 20. juli 2018
• Dragkampen om sjukehusutbyggjinga i Oslo-området er av nasjonal interesse. Det står om milliardsummar som vil påverke helsebudsjetta i mange år, det gjeld sjukehustilbod for ein stor del av folkesetnaden, og det er ikkje minst døme på...
Fredag 20. juli 2018
STENGT: EU sliter med å finne felles løsninger til tross for langt færre migranter og flyktninger enn tidligere somre. Spania overtar som største mottaksland for båt­flyktninger etter hvert som stadig flere ruter stenges.
Torsdag 19. juli 2018
SLUTT: Tyrkia avsluttet i går den to år lange unntakstilstanden. Sentrale deler videreføres likevel i en ny terrorlov.
Torsdag 19. juli 2018
Mer offentlig-privat samarbeid og utvidede åpningstider for teatre og museer. Det er blant forslagene til en ny satsing på kultur­turisme i Norge.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk