Lørdag 13. januar 2018
Kombinert: Norge gikk seg opp på pallen
Det norske laget med Magnus Moan og Mikko Kokslien startet på åttendeplass, men gikk seg opp til tredjeplass under lagsprinten i kombinert i Val di Fiemme.
Publisert: 13 Januar 16:28
Det norske laget med Magnus Moan og Mikko Kokslien startet på åttendeplass, men gikk seg opp til tredjeplass under lagsprinten i kombinert i Val di Fiemme.
Moan og Kokslien var 1.12 minutter bak Tyskland 2 etter hopprennet, men den norske duoen spiste seg sakte, men sikkert nærmere teten under langrennet.
De to tyske lagene var det ingen som kunne gjøre noe med. Det tyske annetlaget, med Vinzenz Geiger på ankeretappen, sikret seieren på oppløpet, mens Moan spurtslo finske Eero Hirvonen og sikret tredjeplass.
Moan og Kokslien gikk begge et godt langrenn, og Moan kom på siste etappe inn på oppløpet sammen med Finland og Østerrike.
Østerrikske Bernhard Gruber stivnet tidlig på de siste meterne, mens det ble en kamp helt inn mellom Moan og Hirvonen.
Hirvonen fikk et feilskjær i et av de siste stavtakene, noe som gjorde at Moan snek seg en liten skotupp foran.
Tysklands 2.-lag med 261,1 poeng toppet foran tyskerens førstelag etter hoppdelen. Det var 15 sekunder mellom de tyske duoene før langrennet.
Japan gikk ut som nummer tre, 17 sekunder bak det tyske annetlaget, men japanerne endte på sjetteplass etter et svakt langrenn.
Norge måtte vente 1.12 minutter på å få starte langrennsdelen, men Moan/Kokslien maktet likevel å gå seg inn på pallen.
Mikko Kokslien hoppet 118 meter i sitt hopp, mens Magnus Moan strakte seg til 121.
Verken Jørgen Graabak, som vant det individuelle verdenscuprennet fredag, sammenlagtleder Jan Schmid, Espen Andersen eller Jarl Magnus Riiber stilte til start på lagsprinten i Val di Fiemme lørdag.
(©NTB)
Onsdag 25. april 2018
Departementet ba 300 kulturarbeidere si sin mening om 14 trender via mentometerknapper. Svarene kan forme framtidas kultur­politikk.
Onsdag 25. april 2018
KAOS: Mens norske soldater var i Jordan for å trene krigere mot Den islamske staten (IS), ledet CIA et eget opplegg i samme land for å støtte anti-Assad-militser.
Onsdag 25. april 2018
OPPSIDA: 70.000 nye arbeidsplasser i Norge innen 2050 og en inntjening på 220 milliarder kroner i året. Det kan bli resultatet om regjeringen investerer i karbonfangst og -lagring.
Onsdag 25. april 2018
• Klassekampen har i flere artikler avslørt at den syriske opprørsgruppa Den revolusjonære kommandohæren (MaT), som norske spesialsoldater har trent og gitt «operativ støtte» til, hele tida har hatt som mål å bekjempe Assad-regimet. Slike...
Tirsdag 24. april 2018
HJEM: Opprørere som Norge bisto i Syria kjemper for det som hele tida har vært deres «ultimate mål»: Kontroll over deres oljerike hjemprovins, Deir ez-Zor.
Tirsdag 24. april 2018
Sakprosaforfatternes leder langer ut mot Tanums inntog i Coop-­butikkene. – Bokhandelkjedenes ensretting blir småtteri sammenliknet med dette, sier Tore Slaatta.
Tirsdag 24. april 2018
• Etter den britiske folkeavstemningen om EU sa president for EU-kommisjonen Jean-Claude Juncker at EU nå måtte ta nye skritt mot en stadig tettere union. Den politiske utviklingen i sentraleuropeiske land, som Tsjekkia, Slovakia, Polen og...
Tirsdag 24. april 2018
ÅPENHET: Eivor Evenrud (Rødt) er blitt kontaktet av lærere som har blitt kalt inn på teppet for å dele innlegg på Facebook. – Mange opplever en fryktkultur, sier hun.
Mandag 23. april 2018
TENKETANKER: Manifest-leder Magnus Marsdal mener Agenda blir kjøpt for å spre NHOs verdenssyn når tenketanken lager rapport om at folk må jobbe lenger i framtida.
Mandag 23. april 2018
• Den danske regjeringen lanserte 1. mars en politikkpakke for å bryte opp gettoområder. Ifølge planen «Ét Danmark uden parallel­samfund» er gettoer områder med høy andel innvandrere, hvor flere er straffedømte enn i andre om­råder, hvor...

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk