Søndag 22. januar 2017
– Gambias ekspresident plyndret statskassen før han dro
Banjul (NTB-AP): Gambias avgåtte leder Yahya Jammeh tømte statskassen og tok med seg en rekke luksusbiler idet han forlot landet, hevder en rådgiver til landets nye president.
Publisert: 22 Januar 22:58
Jammeh forlot Gambia med et transportfly lørdag. Det skjedde etter at flere vestafrikanske land truet med militær intervensjon hvis han ikke gikk av. I løpet av sine siste uker ved makten skal han ha stjålet millioner av dollar.
– Gambia er i økonomisk krise. Statskassen er nærmest tom. Det er et faktum, sier Mai Ahmad Fatty, rådgiver for Gambias nye president Adama Barrow.
Både Barrow og Fatty befant seg søndag fortsatt i nabolandet Senegal i påvente av å kunne reise hjem.
Ifølge Fatty har Jammeh stjålet over 11,4 millioner dollar, om lag 96 millioner kroner, fra statskassen bare i løpet av de to siste ukene. Han sier at den nye regjeringen beklager situasjonen, og at den vil sørge for å hindre at flere av Jammehs eiendeler forsvinner ut av Gambia. Men den største skaden ser ut til å ha skjedd ettersom det er liten mulighet til å få verdiene tilbake.
Jammeh befinner seg nå i Ekvatorial-Guinea, som siden 1979 har vært styrt av samme leder. Selv hadde han styrt Gambia i 22 år da han i desember tapte valget mot Barrow. (©NTB)
Onsdag 17. oktober 2018
VINN-VINN: Uansett hva KrF velger, vil Frp vinne på det, mener flere i Frp. – Vi er relativt gode på å være i opposisjon, sier Per-Willy Amundsen.
Onsdag 17. oktober 2018
LÅST: Theresa May hevder å se «reell framgang», men trues med en avtaleløs brexit. Flere briter foretrekker imidlertid en «no deal»-løsning foran andre alternativer.
Onsdag 17. oktober 2018
To småforlag føler seg ført bak lyset av Kulturrådets innkjøpsordning. – Det føles som om de har rappa bøkene våre, sier forlegger Andreas Høy Knudsen.
Onsdag 17. oktober 2018
• VGs sak «Tre brødre på Tolga» avdekket grove overtramp fra kommune og helsevesen mot de tre brødrene Lars Peder, Arvid og Magnus Holøyen. De tre fikk alle diagnosen psykisk utviklingshemmet, uten at de fikk vite om det og uten utredning.
Tirsdag 16. oktober 2018
UT: 260 par har blitt nektet opphold i Norge siden 2017 på grunn av regler mot tvangsekteskap. Også frivillige ekteskap rammes, innrømmer Utlendingsnemnda.
Tirsdag 16. oktober 2018
To av tre menn er bekymret for feilaktige anklager om seksuell trakassering etter metoo.
Tirsdag 16. oktober 2018
ADVARER: Saudi-Arabia lover å svare enhver reaksjon på Khashoggi-saken med «enda sterkere tiltak». Det kan få følger for verdens­økonomien.
Tirsdag 16. oktober 2018
• Noen av Norges mest toneangivende politiske kommentatorer har de siste dagene satt i gang et regelrett hardkjør mot Kristelig Folkepartis leder Knut Arild Hareide. De karakteriserer hans forsøk på å få partiet med seg over blokkgrensa som...
Mandag 15. oktober 2018
GA OPP: Ulf Kristersson gir opp første forsøk på å danne regjering. Nå får trolig Stefan Löfven sjansen. – Ligger an til en Löfven-regjering, sier statsviter.
Mandag 15. oktober 2018
• «Skjebnedagen», kalte de den. Onsdag i forrige uke hadde de ansatte i Danmarks Radio (DR) fått beskjed om å være tilgjengelige fra klokka åtte om morgenen. Da telefonene sluttet å kime to timer seinere, hadde 205 medarbeidere fått sparken.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk