Kultur og medier

Fredag 16. februar 2018
Kinobesøket gikk ned i både Norge og EU i fjor. Hvis trenden fortsetter, er det stor grunn til bekymring, ifølge eksperter.
Torsdag 15. februar 2018
Jakten på bestselgerforfattere gjør forlagene likere hverandre, mener forlagsveteran Janneken Øverland.
Onsdag 14. februar 2018
Verken politikere eller kritikere av Kunstsilo-prosjektet har fått innsyn i hvilke verker Nicolai Tangen har lovet bort til det nye kunstmuseet i Kristiansand.
Tirsdag 13. februar 2018
Det er umulig å si hvor stor plass kunstsamlingen til Nicolai Tangen vil få i kunstsiloen i Kristiansand, hevder museet og Tangen selv. Men i 2016 ble det lagt til grunn at den vil fylle halve museet.
Mandag 12. februar 2018
– Det ekstreme viser oss det vi er blinde for i kvardagskulturen, seier stjernefotograf Laureen Greenfield, som no opnar utstilling på Nobels Fredssenter.
Lørdag 10. februar 2018
Kunstsiloen i ­Kristiansand vil bli Norges dyreste kunstmuseum å besøke med den planlagte billettprisen på 168 kroner.
Fredag 9. februar 2018
Sørlandets Kunstmuseum vil bygge et nytt museum for finansmannen Nicolai Tangens private kunstsamling. Men avtalen får hard medfart av flere. – Museet blir privatisert, mener høyskolelektor.
Torsdag 8. februar 2018
Nedprioritering av kulturbistand ­vekker reaksjoner. – En politisk styrt utvikling, hevder flere involverte.
Onsdag 7. februar 2018
De som kjøper filmer og tv-serier, opplever rettighetsforvaltningen i Norge som et hinder, ifølge en ny rapport. – Hersketeknikk, mener Filmforbundet.
Tirsdag 6. februar 2018
Flere reagerer på at Erna Solbergs gamle stabssjef skal lede Kringkastingsrådet. – En parti­politisk utnevnelse som kan svekke rådets troverdighet, sier Aps Anette Trettebergstuen.
Mandag 5. februar 2018
Psykolog Fanny Duckert reagerer på journalisters bruk av tekstmeldinger for å komme i kontakt med Giske-varslerne.
Lørdag 3. februar 2018
Kulturminister Trine Skei Grande (V) vil løse opp i opphavsretten slik at det blir lettere å sette opp musikaler som «Dirty ­Dancing».
Fredag 2. februar 2018
Bjarne Melgaard håper en ny ut­stilling skal skape større forståelse for hans omstridte boligprosjekt «A House to Die In» ved Munchs atelier på Ekely.
Torsdag 1. februar 2018
De meldte fra om trakassering ved Universitetet i Oslo, men opplevde ikke å bli hørt. Nå ber de Stortinget ta grep for å bedre midlertidiges stilling i akademia.
Onsdag 31. januar 2018
Eksperter på presse­etikk reagerer på påstanden om at journalister skal ha avslørt identiteten til metoo-varslere.
Tirsdag 30. januar 2018
Metoo-kampanjen har hatt liten effekt i Danmark. – Folk er livredde for nypuritanisme, sier skribent Malin Waak.
Mandag 29. januar 2018
Den franske filosofen Catherine Malabou bruker innsikter fra nevrovitenskapen til å kritisere det moderne arbeidslivets krav om at vi må være fleksible.
Lørdag 27. januar 2018
Reaksjonene var kraftige da Jens Stoltenbergs spesialavtale ble kjent i 2016. Nå innleder partene forhandlinger om ny og bedre royalty for sakprosaforfatterne.
Fredag 26. januar 2018
Mens stadig flere unge leser lokalaviser på nett, sliter NRK med å nå yngre ­brukere med sine distriktssendinger, viser en ny undersøkelse fra Handels­høyskolen BI.
Torsdag 25. januar 2018
Problemet til NRK distriktsnyheter er ikke lite sendetid, men tam journalistikk, mener flere lokalavisredaktører.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk