Klassekampen.no
Mandag 14. mai 2018

Korstyreren

Dirigent Grete Pedersen og Solistkoret når stadig nye høyder, både med tidligmusikken og samtidsmusikken, og er «veldig lite opptatt av båser».

Les mer >>

Mandag 14. mai 2018

Hotellsuiten

Norsk musikkeksport er mer enn EDM. Det er er jo også ECM. Den tyske kvalitetsetiketten gir nå ut albumet til en ny supertrio med smått uortodoks besetning: lyriker, pianist og vokalist.

Les mer >>

 
Mandag 7. mai 2018

Jakten på Susanne

Det er annerledes enn på plate, men en samtale med Susanne Sundfør minner likevel om musikken. Ganske intenst, og med noen uforutsigbare, tidvis krappe svinger.

Les mer >>

Biblioteket
Mandag 7. mai 2018

Uavhengig kvalitet

Det engelske plateselskapet Cherry Red feirer 40 år, i en tid da musikkbransjen prøver å omstille seg.

Les mer >>

 
Biblioteket
Mandag 30. april 2018

Utopier i ruinene

Det måtte en brite til for å skrive biografien til det ultimate tyske kultbandet Can. Vi tok en prat med forfatter Rob Young, om ånden av 68, som også ble «krautrockens» fødsel.

Les mer >>

Biblioteket
Mandag 30. april 2018

Å bli født på ny

Via en fremmed by og en overbevisende drøm om den elektriske musikkens død, fant Van Morrison et nytt uttrykk som forandret ham for alltid.

Les mer >>

 
Mandag 23. april 2018

Verdensvevmusikk

Ulikt forgjengeren, er world music 2.0 et nedenfra og opp-fenomen gjort mulig av ny teknologi. Uten at begrepet blir mer nøytralt av den grunn.

Les mer >>

Biblioteket
Mandag 23. april 2018

Beychella

Ingen i dagens pop kan egentlig måle seg med Beyoncé, skriver Sondre Lerche etter opptredenen til den første fargede kvinnelige headliner på USAs største festival.

Les mer >>

 
Mandag 16. april 2018

Alle elsker Cardi

Det er lett å heie på Cardi B, de stemme­løses rå stemme, men likevel blir ikke Nosizwe kvitt bismaken – hvem vil hun at Cardi B skal være?

Les mer >>

Biblioteket
Mandag 9. april 2018

Å gå på Operaen

Det er utrolig nok ti år siden det nye operahuset åpnet i Bjørvika. Vi ser tilbake på en periode med både kunstneriske triumfer og personalkonflikter.

Les mer >>

 
Mandag 26. mars 2018

Kjennes på kroppen

Jenny Wilson gjør noe vondt til noe vakkert og lar poesi være poesi. «Dette er nærmere en rapportering av hva jeg selv har opplevd», sier hun.

Les mer >>

Biblioteket
Mandag 12. mars 2018

Nær-Contakt

De har gått en runde rundt lokalet og vel så det. Vi ble med Yosef og Tshawe ned i kjelleren igjen, i anledning ferskt album, deres andre på norsk.

Les mer >>

 
Mandag 26. februar 2018

Romstasjonen EMIR

Han har alt spilt på Skandinavias største festivalscener og gått viralt på nett, utenfor systemet, som uavhengig rapper. Så når Emir tar skrittet inn i popbransjen mener han alvor.

Les mer >>

Biblioteket
Mandag 19. februar 2018

Jazz med latterkrampe

Når tre av landets fremste jazzmusikarar går saman, vil dei at du skal danse, skjerpe øyra – og bli litt flau.

Les mer >>

 
Biblioteket
Mandag 12. februar 2018

Hitmakkere

Hører musikk hjemme i humor? Vi ­møter duoen som lager sketsjehumor av ståa i norsk musikkliv, 2018.

Les mer >>

 
Viser 1-15 artikler av 147

Velg år:

 

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk