Fredag 12. oktober 2018
Oslo Børs løfter seg etter torsdagens kraftige fall
Torsdagens klare fall på Oslo Børs ble fulgt av oppgang etter børsåpning fredag. Hovedindeksen steg med 0,5 prosent til 895,14 poeng de første minuttene.
Publisert: 12 Oktober 09:12
Torsdagens klare fall på Oslo Børs ble fulgt av oppgang etter børsåpning fredag. Hovedindeksen steg med 0,5 prosent til 895,14 poeng de første minuttene.
Torsdag falt hovedindeksen med 2,6 prosent etter betydelig nedgang på indeksene på Wall Street og i Asia. Pilene pekte fortsatt noe ned i USA i torsdagens handel, mens de fleste asiatiske børsene løftet seg igjen fredag. Også oljeprisen steg gjennom fredagsnatten etter de siste dagers fall.
– Sånn sett ser det ut til at aksjemarkedene tar en liten pust i bakken i dag, etter to dager med kraftig fall. Vi tror likevel det er i overkant optimistisk å tro at fallet er over for denne gang, skriver makroøkonom Jeanette Strøm Fjære i DNB Markets i sin morgenrapport fredag.
Oljehandler Erik Warren i DNB Markets ser tilbake på nok en veldig svak dag for både nordsjøoljen og amerikansk lettolje, som han fastslår var drevet av et globalt aksjemarked der mange kvittet seg med aksjene sine. Han konstaterer imidlertid at nordsjøoljen har hentet inn mye av det tapte, og i morgentimene fredag ble den omsatt for 81,3 dollar fatet.
– Det ser ut til at vi har nådd bunnen i det globale aksjeutsalget, og det er positivt for oljen at vi har klart å holde prisen på 80 dollar, sier han.
Fredag 19. oktober 2018
Nasjonalmuseet har satset tungt på Marianne Heske, mener Nasjonalmuseets direktør og samlingsdirektør. Men nye interne diskusjoner kan de godt ta.
Fredag 19. oktober 2018
RAID: Styrtrike finansfolk har i årevis unndratt milliarder i utbytteskatt i over ti europeiske land. En avhopper kaller opplegget «djevel­maskinen».
Fredag 19. oktober 2018
• Onsdag ble det klart at det britiske selskapet Go-Ahead har slått NSB og svenske SJ i konkurransen om å få kjøre tog på Sørlandsbanen, Jærbanen og Arendalsbanen. Det er i tråd med den blåblå regjeringens plan for norsk togtrafikk, hvor den...
Fredag 19. oktober 2018
MOT: Togtrafikken i nord og vest skal på anbud. Men om Sp og Ap får viljen sin kan det bli full stans i prosessen.
Torsdag 18. oktober 2018
KronikkFor to år siden var jeg i Irak i forbindelse med innspilling av dokumentarfilmen «The Future of Iraq». Jeg intervjuet barn om deres erfaringer og syn på krig. Målet med...
Torsdag 18. oktober 2018
ADVARER: Trusselen om et «uskikkelig» Frp i opposisjon kan ikke bety at Frp skal sitte i regjering til evig tid, sier Knut Arild Hareide. Samtidig advarer han Erna Solberg mot å legge seg opp i KrFs veivalg.
Torsdag 18. oktober 2018
OLJE: Om to uker planlegger USA å stanse all olje­eksport fra Iran. Planen er avhengig av støtte fra Saudi-Arabia. Det kan nå bli vanskelig.
Torsdag 18. oktober 2018
Nasjonalmuseet burde heller kjøpt Marianne Heskes «Gjerdeløa» enn russisk konseptkunst, mener kunstner og kunstkritiker.
Torsdag 18. oktober 2018
• Det er underlige tider i norsk politikk. De siste dagene har flere politikere på borgerlig side skrudd opp retorikken i et forsøk på å beholde Kristelig Folkeparti som støtteparti for regjeringen. Tirsdag advarte statsminister Erna Solberg...
Onsdag 17. oktober 2018
VINN-VINN: Uansett hva KrF velger, vil Frp vinne på det, mener flere i Frp. – Vi er relativt gode på å være i opposisjon, sier Per-Willy Amundsen.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk