Onsdag 19. september 2018
Perfekt mesterligastart for Linnes og Galatasaray
Martin Linnes og hans Galatasaray fikk en drømmestart på mesterligaen da Lokomotiv Moskva ble slått 3-0 hjemme på Ali Sami Yen stadion.
Publisert: 19 September 00:13
Martin Linnes og hans Galatasaray fikk en drømmestart på mesterligaen da Lokomotiv Moskva ble slått 3-0 hjemme på Ali Sami Yen stadion.
Garry Rodrigues, Eren Derdiyok og innbytter Selçuk Inan (straffe) scoret målene for et Galatasaray-lag som spilte de siste minuttene med ti mann etter at Badou Ndiaye fikk sitt annet gule kort og ble utvist.
Linnes spilte hele kampen som høyreback da Galatasaray tok en tidlig ledelse i sin mesterligagruppe. Det endte nemlig 1-1 mellom Schalke og Porto i Tyskland.
– Vi har savnet å være på denne scenen, og vi tok oss godt ut i kveld. Jeg håper vi fortsetter som dette så vi kan spille i turneringen også etter nyttår, sa Galatasaray-trener Fatih Terim etter klubbens første mesterligakamp siden 2015.
Ansporet av sitt entusiastiske publikum gikk Galatasaray rett i strupen på gjestene fra Russland og dominerte kampen voldsomt den første halvtimen. Det ble virvlet fram flere sjanser umiddelbart, og før det var spilt 10 minutter satte Garry Rodrigues fyr på tribunene med ledermålet.
Spissen fra Kapp Verde fikk en pasning fra Emre Akbaba ved venstre hjørne av 16-meteren og gikk innover på banen forbi flere passive motspillere. Til sist fyrte Rodrigues løs med høyrefoten, og ballen føk via keeper Guilherme inn i krysset.

KontretLokomotiv gikk ut svært defensivt med fem mann bak, men slet med å stå imot hjemmelagets offensiv. Etter hvert våget bortelaget litt mer, og fram mot pause kom laget mer med i kampen.
Etter pause var det Lokomotiv som eide ballen og tilsynelatende styrte spillet, men Linnes og hans kamerater i Galatasaray-forsvaret slapp dem ikke til store muligheter. I stedet kontret hjemmelaget med kraft og tyngde.
Halvveis i omgangen doblet Eren Derdiyok ledelsen med et smart frispark forbi en dårlig oppsatt mur.

Smart scoringAkbaba var involvert igjen, da han ble felt av Manuel Fernandes og fikk frispark. En Galatasaray-spiller som sto i muren flyttet på seg i siste øyeblikk, og Derdiyok tredde ballen der han hadde stått og inn i keepers nærmeste hjørne.
Lokomotiv prøvde fortvilet å ta seg inn i kampen, men blottet seg for kontringer, og Guilherme fikk det travelt med å stoppe hjemmelagets forsøk på å score et tredje mål. Rodrigues var veldig nær da han kom gjennom på et utspill fra keeper Fernando Muslera, men Guilherme slo ballen så vidt utenfor.
På overtid var det ingen bønn. Et balltap sendte to Galatasaray-spillere gjennom, og Akbaba ble felt av Guilherme. Selçuk Inan fastsatte resultatet på straffesparket.
I Gelsenkirchen tok Schalke ledelsen ved Breen Embolo, men Otávio utlignet for Porto på straffespark et kvarter før slutt. Det var gjestenes annen straffe for kvelden. I det 13. minutt reddet Ralf Fährmann skuddet fra Alex Telles.
(©NTB)
Onsdag 17. oktober 2018
VINN-VINN: Uansett hva KrF velger, vil Frp vinne på det, mener flere i Frp. – Vi er relativt gode på å være i opposisjon, sier Per-Willy Amundsen.
Onsdag 17. oktober 2018
LÅST: Theresa May hevder å se «reell framgang», men trues med en avtaleløs brexit. Flere briter foretrekker imidlertid en «no deal»-løsning foran andre alternativer.
Onsdag 17. oktober 2018
To småforlag føler seg ført bak lyset av Kulturrådets innkjøpsordning. – Det føles som om de har rappa bøkene våre, sier forlegger Andreas Høy Knudsen.
Onsdag 17. oktober 2018
• VGs sak «Tre brødre på Tolga» avdekket grove overtramp fra kommune og helsevesen mot de tre brødrene Lars Peder, Arvid og Magnus Holøyen. De tre fikk alle diagnosen psykisk utviklingshemmet, uten at de fikk vite om det og uten utredning.
Tirsdag 16. oktober 2018
UT: 260 par har blitt nektet opphold i Norge siden 2017 på grunn av regler mot tvangsekteskap. Også frivillige ekteskap rammes, innrømmer Utlendingsnemnda.
Tirsdag 16. oktober 2018
To av tre menn er bekymret for feilaktige anklager om seksuell trakassering etter metoo.
Tirsdag 16. oktober 2018
ADVARER: Saudi-Arabia lover å svare enhver reaksjon på Khashoggi-saken med «enda sterkere tiltak». Det kan få følger for verdens­økonomien.
Tirsdag 16. oktober 2018
• Noen av Norges mest toneangivende politiske kommentatorer har de siste dagene satt i gang et regelrett hardkjør mot Kristelig Folkepartis leder Knut Arild Hareide. De karakteriserer hans forsøk på å få partiet med seg over blokkgrensa som...
Mandag 15. oktober 2018
GA OPP: Ulf Kristersson gir opp første forsøk på å danne regjering. Nå får trolig Stefan Löfven sjansen. – Ligger an til en Löfven-regjering, sier statsviter.
Mandag 15. oktober 2018
• «Skjebnedagen», kalte de den. Onsdag i forrige uke hadde de ansatte i Danmarks Radio (DR) fått beskjed om å være tilgjengelige fra klokka åtte om morgenen. Da telefonene sluttet å kime to timer seinere, hadde 205 medarbeidere fått sparken.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk