Tirsdag 18. september 2018
Full Tottenham-kollaps i Milano
Tottenham var på vei mot seier i Milano, men rotet bort alt i dramatiske sluttminutter da Inter slo brutalt tilbake og sikret 2-1-seier på hjemmebane.
Publisert: 18 September 21:58
Tottenham var på vei mot seier i Milano, men rotet bort alt i dramatiske sluttminutter da Inter slo brutalt tilbake og sikret 2-1-seier på hjemmebane.
– Jeg er veldig fornøyd med prestasjonen. Vi dominerte nesten hele kampen, men resultatet er helt forferdelig, sa Tottenham-manager Mauricio Pochettino etter klubbens tredje strake tap.
En forsmak på at det ikke var Tottenhams dag kom ti minutter før pause. Harry Kane kom alene med Inters målvakt Samir Handanovic, men klarte merkelig nok aldri å avslutte og rotet bort en gedigen sjanse.

Jublet som JohansenI en ikke altfor velspilt kamp sendte danske Christian Eriksen gjestene fra London foran åtte minutter etter pause. Scoringen var av den litt merkelige sorten der Handanovic reddet Eriksens første avslutning, men ikke maktet å stoppe en lur retur der dansken løftet ballen i bue over målvakten.
Lenge så Inter ut til å gå på et åpningstap i CL-comebacket, men ut av ingenting våknet Milano-klubben etter Mauro Icardis mektige volleytreff fra 17 meter. Icardi, som ikke hadde kommet til en eneste avslutning tidligere i kampen, hamret inn en flott pasning fra Kwadwo Asamoah. Jubelscenene til Icardi minnet forresten om Stefan Johansens øregest mot Kypros nylig.
Så valgte Tottenham-manager Mauricio Pochettino å ta ut Harry Kane. Få forsto noe av det byttet. Dødballstyrken til Kane var tydelig savnet da Inter sikret seieren på en cornersituasjon som vil plage Tottenham-forsvaret lenge.

Trives ikke i ItaliaStefan de Vrij headet videre hjørnesparket fra Antonio Candreva, slik at Matías Vecino kunne stange inn 2-1 til ellevill hjemmejubel. TV-bildene viste en lamslått Pochettino på sidelinjen.
– Det at vi klarte å snu resultatet til egen fordel helt mot slutten gjør denne seieren enda bedre, sa Inter-trener Luciano Spalletti.
Trolig må Inter og Tottenham gjøre opp om annenplassen i gruppe B. Der har Barcelona som ventet koblet grepet etter 4-0-seier mot PSV Eindhoven med hattrick av Lionel Messi i den andre kampen tirsdag.
Inter og Tottenham møttes for femte gang. Og som i de fire første møtene endte det med hjemmeseier. Tottenham har for øvrig elendig statistikk i Italia. Kun én seier er det blitt på ti forsøk.
Kampen var Inters første i mesterligaen på seks år. De siste minuttene på Giuseppe Meazza vil bli husket lenge av fansen.
(©NTB)
Torsdag 18. oktober 2018
KronikkFor to år siden var jeg i Irak i forbindelse med innspilling av dokumentarfilmen «The Future of Iraq». Jeg intervjuet barn om deres erfaringer og syn på krig. Målet med...
Torsdag 18. oktober 2018
ADVARER: Trusselen om et «uskikkelig» Frp i opposisjon kan ikke bety at Frp skal sitte i regjering til evig tid, sier Knut Arild Hareide. Samtidig advarer han Erna Solberg mot å legge seg opp i KrFs veivalg.
Torsdag 18. oktober 2018
OLJE: Om to uker planlegger USA å stanse all olje­eksport fra Iran. Planen er avhengig av støtte fra Saudi-Arabia. Det kan nå bli vanskelig.
Torsdag 18. oktober 2018
Nasjonalmuseet burde heller kjøpt Marianne Heskes «Gjerdeløa» enn russisk konseptkunst, mener kunstner og kunstkritiker.
Torsdag 18. oktober 2018
• Det er underlige tider i norsk politikk. De siste dagene har flere politikere på borgerlig side skrudd opp retorikken i et forsøk på å beholde Kristelig Folkeparti som støtteparti for regjeringen. Tirsdag advarte statsminister Erna Solberg...
Onsdag 17. oktober 2018
VINN-VINN: Uansett hva KrF velger, vil Frp vinne på det, mener flere i Frp. – Vi er relativt gode på å være i opposisjon, sier Per-Willy Amundsen.
Onsdag 17. oktober 2018
LÅST: Theresa May hevder å se «reell framgang», men trues med en avtaleløs brexit. Flere briter foretrekker imidlertid en «no deal»-løsning foran andre alternativer.
Onsdag 17. oktober 2018
To småforlag føler seg ført bak lyset av Kulturrådets innkjøpsordning. – Det føles som om de har rappa bøkene våre, sier forlegger Andreas Høy Knudsen.
Onsdag 17. oktober 2018
• VGs sak «Tre brødre på Tolga» avdekket grove overtramp fra kommune og helsevesen mot de tre brødrene Lars Peder, Arvid og Magnus Holøyen. De tre fikk alle diagnosen psykisk utviklingshemmet, uten at de fikk vite om det og uten utredning.
Tirsdag 16. oktober 2018
UT: 260 par har blitt nektet opphold i Norge siden 2017 på grunn av regler mot tvangsekteskap. Også frivillige ekteskap rammes, innrømmer Utlendingsnemnda.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk