Fredag 14. september 2018
Tennis: Coric stjal showet da Kroatia festet grepet
Borna Coric fikk publikum til å gi seg over da han leverte en perfekt lobb slått mellom beina, og Kroatia sikret 2-0-ledelse i Davis Cup-semifinalen mot USA.
Publisert: 14 September 20:15
Borna Coric fikk publikum til å gi seg over da han leverte en perfekt lobb slått mellom beina, og Kroatia sikret 2-0-ledelse i Davis Cup-semifinalen mot USA.
Det var tidlig i 3. sett av kampen mot Steve Johnson i Zadar at Coric så sitt snitt til å briljere. Han løp opp en amerikansk lobb og slo ballen mellom sine egne bein. Ballen seilte i en bue over 188 centimeter høye Johnson og falt ned noen centimeter på rett side av linjen.
Etter å hja vunnet 6-4, 7-6 (7-4), 6-3 sa 21-årige Coric at han aldri før har vært i nærheten av å få til et slikt slag.
– Normalt ville jeg prøvd å slå ballen bak ryggen min, men jeg følte bare at jeg kunne greie det. Det var ikke et avgjørende poeng, så jeg forsøkte. Jeg prøver ikke på slikt under trening engang, så det var mer flaks enn øvelse, sa Coric ærlig.
– Jeg prøvde på en lobb, men jeg trodde jeg kom til å misse grovt.
Rett før hadde det kroatiske stortalentet avgjort tiebreak i 2. sett med en følsom stoppball.
– Han viste noen finesser i dag, sa Johnson.
Marin Cilic fulgte opp med seier i strake sett mot Davis Cup-debutanten Frances Tiafoe, og Kroatia har ett bein i finalen.
Det har også Frankrike, som leder 2-0 over Spania etter fredagens singlekamper i Lille. Debutanten Benoit Paire feide Pablo Carreño-Busta av banen i strake sett i den første kampen, før Lucas Pouille nedkjempet Roberto Bautista-Agut i en femsettsthriller.
Både Kroatia og Frankrike har sjansen til å kvittere ut finalebillett i lørdagens doublekamper, og om det ikke lykkes har de hver to matchballer til i søndagens singlekamer.
Blir det hjemmeseirer i semifinalene, vil landene som møttes i sommerens VM-finale i fotball også gjøre opp om Davis Cup-tittelen i november.
(©NTB)
Onsdag 26. september 2018
KUTT: Effektiviserings­reforma til regjeringa truar rettstryggleiken og sjølv­stendet til domstolane. Det er den klåre åtvaringa frå øvste leiar for Domstol­administrasjonen.
Onsdag 26. september 2018
BISMAK: Grasrota som brakte Jeremy Corbyn til makten i Labour, mener ledelsen nå bremser demokratiseringen av partiet.
Onsdag 26. september 2018
• Den samlede papirlesningen i Norge går i år tilbake med 7,7 prosent sammenlignet med første halvår i fjor, viser tall fra Medie­bedriftenes Landsforening. Bare ti papiraviser får flere lesere, mens 78 aviser får færre. Aftenposten er...
Onsdag 26. september 2018
Papirutgaver inngår i 89 prosent av opplaget til mindre lokalaviser, viser ferske tall. Medie­forening advarer mot å «kutte brutalt» i post­ombæringen.
Mandag 24. september 2018
KRISE: Theresa May møter stadig nye tilbakeslag, og mistilliten vokser hos velgerne. Likevel melder britiske aviser at hun vurderer nyvalg.
Mandag 24. september 2018
Arbeiderpartiet støtter Postens ønske om å halvere antall postdager. Men verken partiet eller kulturminister Trine Skei Grande (V) har noen klar løsning for avisene.
Mandag 24. september 2018
NED: Kommersielle velferdsbedrifter i NHO kaster ut konsulenter. Fra 2017 til 2018 sank konsulentandelen i psykisk helsevern fra 38 til 22 prosent, viser NHOs egne tall.
Mandag 24. september 2018
• Den svenske valgthrilleren ruller videre. I de to ukene som har gått siden det jevne valgresultatet 9.september ble klart, har alle de svenske partiene kjempet om å vinne gjennom med sin tolkning av hvem som egentlig ble valgets vinnere.
Lørdag 22. september 2018
Aviser i Sogn og Fjordane og i nord rammes hardest dersom antall postdager kuttes, viser Klassekampens gjennomgang.
Lørdag 22. september 2018
BØNN: – Jeg ligger våken om natta og ber for Inga Marte Thorkildsen, sier Åse Pedersen. Vi tok tempen på Thorkildsen-saken på et lærerværelse.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk