Torsdag 13. september 2018
El Salvadors ekspresident dømt til ti års fengsel
El Salvadors tidligere president Tony Saca, som har erklært seg skyldig i korrupsjon, ble onsdag dømt til ti års fengsel.
Publisert: 13 September 01:37
El Salvadors tidligere president Tony Saca, som har erklært seg skyldig i korrupsjon, ble onsdag dømt til ti års fengsel.
Saca innrømmet overfor en domstol i forrige måned at han var den sentrale brikken i et nettverk som påtalemyndigheten mente tilegnet seg 301 millioner dollar fra det offentlige.
Den 53 år gamle konservative ekspresidenten ble pågrepet i oktober 2016. Han risikerte opptil 30 års fengsel for lovbruddene han var tiltalt for.
Saca hadde inngått en avtale med fem andre sammensvorne om at de skulle innrømme skyld for å få straffelette. Påtalemyndigheten gikk etter innrømmelsen med på å legge ned påstand om ti års fengsel for Saca.
De øvrige ble onsdag dømt til mellom tre og fem års fengsel.
Saca hadde makten fra 2004 til 2009.
(©NTB)
Lørdag 22. september 2018
Aviser i Sogn og Fjordane og i nord rammes hardest dersom antall postdager kuttes, viser Klassekampens gjennomgang.
Lørdag 22. september 2018
BØNN: – Jeg ligger våken om natta og ber for Inga Marte Thorkildsen, sier Åse Pedersen. Vi tok tempen på Thorkildsen-saken på et lærerværelse.
Lørdag 22. september 2018
• Torsdag kveld var det bydd til fest i Folkets Hus i industribygda Sauda i Rogaland. Det tradisjonsrike huset, som salige Frank Aarebrot døypte «arbeiderbevegelsens stavkirke», har vorte pussa opp av...
Lørdag 22. september 2018
DRAGKAMP: Om kort tid blir det klart om nominasjonen av Brett Kavanaugh til USAs høyesterett overlever metoo-anklager og høylytte protester.
Lørdag 22. september 2018
Status: Helene Uri leverer eit bittertglitrande forsvar for kvifor vi treng å avpaternalisere språket.
Fredag 21. september 2018
• Nordmenn liker å se på landet sitt som et egalitært land med små forskjeller. Det har vi gjort så lenge at vi har vent oss til det, uavhengig av hva statistikken viser. Forestillingen har også blitt dyrket på høyresida i norsk politikk, som...
Fredag 21. september 2018
VOLD: – Dette er systemsvikt og et direkte resultat av norsk asylpolitikk. Disse guttene tåler ikke mer, sier Ine Johannessen, tidligere verge for den siktede i dobbeltdrapssaken i Trondheim.
Fredag 21. september 2018
FORHANDLINGER: Sviktende lederskap fra Nato-landene USA, Frankrike og Storbritannia gjorde det vanskeligere å få til en fredsavtale i Libya, sier Jonas Gahr Støre.
Fredag 21. september 2018
Et ekspertutvalg vil kutte statsstøtten til private høyskoler med færre enn 500 studenter. Nå er flere skoler i ferd med å bli kjøpt opp av Høyskolen Kristiania.
Torsdag 20. september 2018
KRITISK: Varselet mot skolebyråd Inga Marte Thorkildsen kan ende med at varslerne får sparken, tror advokat Olav Lægreid. Han mener det er gjort flere feil i varslingen.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk