Lørdag 11. august 2018
Golberg på vei tilbake etter kyssesyke
Langrennsløper Pål Golberg er på vei tilbake i trening etter å ha slitt med kyssesyke gjennom store deler av sommeren.
Publisert: 11 August 09:15
Langrennsløper Pål Golberg er på vei tilbake i trening etter å ha slitt med kyssesyke gjennom store deler av sommeren.
Golberg fikk konstatert sykdommen i kjølvannet av forrige sesong. Dermed har mye av den planlagte sommertreningen gått fløyten for hallingdølen.
– Han har ligget nede for telling og fått treningsforbud. Voksne folk og kyssesyken skal man ikke spøke med, men nå er han litt fint i gang igjen, sier sprintlandslagstrener Arild Monsen til NTB.
Sprintlandslaget har denne uken hatt treningssamling sammen med allrounderne i Steinkjer. Den kom for tidlig for Golberg, som ifølge Monsen trente minimalt i april, mai og juni.
– Vi var inne på å ta han med her, men han sa at han heller ville kontrollere opptreningen på egen hånd og ikke la seg friste til å bli med de andre. Det kommer tidsnok, sier landslagstreneren.
Planen er nå at Golberg skal være med på neste samling. Den finner sted på Lillehammer i neste måned.
Den lange sykdomsperioden medfører naturlig nok at Golberg må gjøre tilpasninger i opplegget for den kommende VM-sesongen.
– Det får den konsekvensen at vi må være flinke og ikke stresse. Det er ikke åpningshelgen som blir det viktigste skirennet for Pål. Han må ta det litt med ro. Heldigvis er Pål lett-trent, sier Monsen.

Golberg ble fjerdemann i sprintfinalen under OL i Pyeongchang sist sesong.
(©NTB)
Onsdag 22. august 2018
Uten forvarsel knuser byrådspartiene i Oslo planene for Bjarne Melgaards «dødshus». – Et brudd med vanlige ­demokratiske prosesser, mener Kjetil Trædal Thorsen i Snøhetta.
Onsdag 22. august 2018
VOLD: Regjeringen raserer Norges omdømme som fredsnasjon når de ikke tør å kritisere Israel for vold mot nordmenn, mener AUF-leder Mani Husseini.
Onsdag 22. august 2018
HÅVER INN: Norge har begynt å ta for seg mer av silda i Nord-Atlanteren uten avtale med våre naboland. KrF-politiker frykter overfiske.
Onsdag 22. august 2018
• Joakim Møllersen, redaktør for nettstedet Radikal Portal, hevder i et innlegg at Klassekampen har gitt «fødselshjelp» til «det rasistiske ytre høyre». Intet mindre. Foranledningen til kraftsalven er et møte vi arrangerte under Arendalsuka,...
Tirsdag 21. august 2018
BANKEROTT: Den greske økonomien er stabilisert på et langt lavere nivå enn før finanskrisa. EU mener at rednings­pakkene har vært en suksess, tross s­kyhøy arbeidsledighet.
Tirsdag 21. august 2018
I dag er det 50 år siden sovjetiske stridsvogner knuste Praha-våren og håpet om en sosialisme med menneskelig ansikt. Etter invasjonen var det klart at land i den sovjetiske sfæren ikke kunne reformeres. Praha-våren...
Tirsdag 21. august 2018
Det hjelper ikke at ekspertene hyller Tangen-samlingen: Motstanderne ber Stortinget sette ned foten for kunst­siloen i Kristiansand.
Tirsdag 21. august 2018
NORD: Striden om Troms og Finnmark må ikkje få stoppe heile fylkesreforma, meiner fylkes­ordførarar landet rundt. I går var det mye forvirring rundt samanslåinga av fylka i nord.
Mandag 20. august 2018
PLAN B: Britene håper på en avtale med EU, men har lagd planer for en utmelding uten. Regjeringen er altfor seint ute, mener juristen Martin Howe.
Mandag 20. august 2018
BLØFF: I en ny forskningsartikkel viser Sindre Farstad at det ikke stemmer at de yrkesaktive må forsørge stadig flere uten jobb. Professor kaller forestillingen om eldrebølge en bløff.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk