Lørdag 11. august 2018
Golberg på vei tilbake etter kyssesyke
Langrennsløper Pål Golberg er på vei tilbake i trening etter å ha slitt med kyssesyke gjennom store deler av sommeren.
Publisert: 11 August 09:15
Langrennsløper Pål Golberg er på vei tilbake i trening etter å ha slitt med kyssesyke gjennom store deler av sommeren.
Golberg fikk konstatert sykdommen i kjølvannet av forrige sesong. Dermed har mye av den planlagte sommertreningen gått fløyten for hallingdølen.
– Han har ligget nede for telling og fått treningsforbud. Voksne folk og kyssesyken skal man ikke spøke med, men nå er han litt fint i gang igjen, sier sprintlandslagstrener Arild Monsen til NTB.
Sprintlandslaget har denne uken hatt treningssamling sammen med allrounderne i Steinkjer. Den kom for tidlig for Golberg, som ifølge Monsen trente minimalt i april, mai og juni.
– Vi var inne på å ta han med her, men han sa at han heller ville kontrollere opptreningen på egen hånd og ikke la seg friste til å bli med de andre. Det kommer tidsnok, sier landslagstreneren.
Planen er nå at Golberg skal være med på neste samling. Den finner sted på Lillehammer i neste måned.
Den lange sykdomsperioden medfører naturlig nok at Golberg må gjøre tilpasninger i opplegget for den kommende VM-sesongen.
– Det får den konsekvensen at vi må være flinke og ikke stresse. Det er ikke åpningshelgen som blir det viktigste skirennet for Pål. Han må ta det litt med ro. Heldigvis er Pål lett-trent, sier Monsen.

Golberg ble fjerdemann i sprintfinalen under OL i Pyeongchang sist sesong.
(©NTB)
Tirsdag 23. oktober 2018
DEKKHISTORIE: Amerikanske politikere og EU tror ikke på Saudi-Arabias forklaring om drapet på journalisten Jamal Khashoggi.
Tirsdag 23. oktober 2018
• Kringkastingsrådet har mottatt 110 klager på at NRK brukte Civita-leder Kristin Clemet som ekspertkommentator under dekningen av valget i Sverige i september i år. Om lag 75 av klagene kom som resultat av en kampanje på partiet Rødts...
Tirsdag 23. oktober 2018
Svenske medier har ikke vært selvkritiske nok etter sine «ekstreme» metoo-saker, sier SVT-sjef.
Tirsdag 23. oktober 2018
STERK I TROEN: Knut Arild Hareide hadde regnet med mellom tre og seks mandater fra Rogaland, men fikk ett. Nå står det om de usikre fylkene, som Oslo og Hordaland.
Mandag 22. oktober 2018
Kringkastingsrådet har mottatt 110 klager på NRKs bruk av Civita-leder Kristin Clemet som ekspertkommentator på valget i Sverige. – Jeg gjorde mitt beste for å være noenlunde objektiv, sier hun.
Mandag 22. oktober 2018
BEKLAGER: Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) beklager at INF-avtalen ryker – og legger skylden på Russland.
Mandag 22. oktober 2018
SKUFFET: Lokallagsleder Inge Takle Mæstad frykter en dypere splittelse i partiet etter det knusende Hareide-neder­laget i Rogaland. Han beskylder nestleder Olaug Bollestad for å opptre illojalt.
Mandag 22. oktober 2018
• Norsk politikk er blitt revitalisert etter at Knut Arild Hareide for tre uker siden rådet KrF til å sondere mulighetene for en historisk regjeringskoalisjon med Ap og Sp. Etter et år hvor norsk politikk...
Lørdag 20. oktober 2018
FORTVILELSE: Kjell Ingolf Ropstad «dolket sin egen partileder i ryggen» med abort­utspill i VG, mener sentrale KrF-kilder.
Lørdag 20. oktober 2018
KRIGSSPILL: Den største Nato-øvelsen etter den kalde krigen begynner neste uke. 50.000 Nato-soldater skal øve på å komme Norge til unnsetning.