Fredag 20. juli 2018
MC-fører kjørte fra politiet før han krasjet i en politibil
En MC-fører i Vesterålen kjørte 170 kilometer i timen i 80-sonen da politiet jaktet på ham. Etterpå kjørte han rett i politibilen og havnet på sykehuset.
Publisert: 20 Juli 01:53
En MC-fører i Vesterålen kjørte 170 kilometer i timen i 80-sonen da politiet jaktet på ham. Etterpå kjørte han rett i politibilen og havnet på sykehuset.
Mannen i 40-årene nektet å stanse da Utrykningspolitiet (UP) i Nordland målte ham til 129 kilometer i timen i en 60-sone på riksvei 951 i Vesterålen.
Politiet valgte dermed å forfølge mannen, som raskt satte opp farten til 170 kilometer i timen i en 80-sone.
– Vi valgte å avbryte forfølgelsen, og MC-føreren ble borte, forteller operasjonsleder Remi Johansen i Nordland politidistrikt til NTB.
Bare noen få minutter senere kom mannen likevel tilbake.
– Han akselererte og kjørte rett inn i bilen. Det er mulig han har forsøkt å ombestemme seg i siste liten, men sammenstøtet var likevel kraftig nok til at han pådro seg et beinbrudd, sier Johansen.
Mannen er nå kjørt til sykehus. Motorsykkelen har fått betydelige materielle skader, mens politibilen kun har fått mindre skrammer.
Operasjonslederen opplyser at mannen er kjent for politiet fra tidligere. Det er han i forbindelse med lignende saker der han har kjørt for fort, gjerne ruspåvirket. Politiet mener at mannen var synlig ruspåvirket også i natt. Han har også kjørt uten førerkort og med falske skilter.
(©NTB)
Mandag 20. august 2018
PLAN B: Britene håper på en avtale med EU, men har lagd planer for en utmelding uten. Regjeringen er altfor seint ute, mener juristen Martin Howe.
Mandag 20. august 2018
BLØFF: I en ny forskningsartikkel viser Sindre Farstad at det ikke stemmer at de yrkesaktive må forsørge stadig flere uten jobb. Professor kaller forestillingen om eldrebølge en bløff.
Mandag 20. august 2018
• Det pågår nå en kampanje for å få Norge inn i FNs mektigste organ, Sikkerhetsrådet. Rådet har 15 medlemmer, hvorav fem er faste: USA, Kina, Russland, Storbritannia og Frankrike. De er ikke på valg og kan nedlegge veto mot forslag de er...
Mandag 20. august 2018
Nicolai Tangens modernistiske kunstsamling er bredt anerkjent blant eksperter. Men flere stiller spørsmål ved om den kan trekke 150.000 besøkende til Kunstsiloen i Kristiansand.
Lørdag 18. august 2018
Undersida: Med eit både poetisk og essayistisk uttrykk er Anne Helene Guddal blant dei sterkaste stemmene i den unge litteraturen.
Lørdag 18. august 2018
DYRT: 40.000 kroner i året. Det er forskjellen på foreldrebetalingen ved den aller billigste og den aller dyreste SFO-en i landet. – Uakseptabelt, mener foreldre­utvalg.
Lørdag 18. august 2018
• En hel verden jublet da atomavtalen med Iran ble framforhandlet i 2015 av USA, Russland, Kina, Storbritannia, Frankrike, Tyskland og EU. Avtalen, som trådte i kraft i januar 2016, ga internasjonalt innsyn i det iranske atomprogrammet i...
Lørdag 18. august 2018
RØD KLUT: Sosialdemokratene bør ikke ta statsministerposten for gitt, varsler Enhedslistens Pernille Skipper. – Vi må vise at vi er klare til å gripe makten, sier hun til Klasse­kampen.
Lørdag 18. august 2018
Den har vært omtalt som verdens beste samling av nordisk modernisme. Men hva skjuler seg egentlig i kunstsamlingen til Nicolai Tangen?
Lørdag 18. august 2018
Månedens poet«ANNA ALVER»Vinneren av Diktkammerets kåring av årets sommerpoet. Poeten ønsker å være anonym.– Gratulerer med å være Diktkammerets...

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk