Fredag 20. juli 2018
MC-fører kjørte fra politiet før han krasjet i en politibil
En MC-fører i Vesterålen kjørte 170 kilometer i timen i 80-sonen da politiet jaktet på ham. Etterpå kjørte han rett i politibilen og havnet på sykehuset.
Publisert: 20 Juli 01:53
En MC-fører i Vesterålen kjørte 170 kilometer i timen i 80-sonen da politiet jaktet på ham. Etterpå kjørte han rett i politibilen og havnet på sykehuset.
Mannen i 40-årene nektet å stanse da Utrykningspolitiet (UP) i Nordland målte ham til 129 kilometer i timen i en 60-sone på riksvei 951 i Vesterålen.
Politiet valgte dermed å forfølge mannen, som raskt satte opp farten til 170 kilometer i timen i en 80-sone.
– Vi valgte å avbryte forfølgelsen, og MC-føreren ble borte, forteller operasjonsleder Remi Johansen i Nordland politidistrikt til NTB.
Bare noen få minutter senere kom mannen likevel tilbake.
– Han akselererte og kjørte rett inn i bilen. Det er mulig han har forsøkt å ombestemme seg i siste liten, men sammenstøtet var likevel kraftig nok til at han pådro seg et beinbrudd, sier Johansen.
Mannen er nå kjørt til sykehus. Motorsykkelen har fått betydelige materielle skader, mens politibilen kun har fått mindre skrammer.
Operasjonslederen opplyser at mannen er kjent for politiet fra tidligere. Det er han i forbindelse med lignende saker der han har kjørt for fort, gjerne ruspåvirket. Politiet mener at mannen var synlig ruspåvirket også i natt. Han har også kjørt uten førerkort og med falske skilter.
(©NTB)
Fredag 19. oktober 2018
Nasjonalmuseet har satset tungt på Marianne Heske, mener Nasjonalmuseets direktør og samlingsdirektør. Men nye interne diskusjoner kan de godt ta.
Fredag 19. oktober 2018
RAID: Styrtrike finansfolk har i årevis unndratt milliarder i utbytteskatt i over ti europeiske land. En avhopper kaller opplegget «djevel­maskinen».
Fredag 19. oktober 2018
• Onsdag ble det klart at det britiske selskapet Go-Ahead har slått NSB og svenske SJ i konkurransen om å få kjøre tog på Sørlandsbanen, Jærbanen og Arendalsbanen. Det er i tråd med den blåblå regjeringens plan for norsk togtrafikk, hvor den...
Fredag 19. oktober 2018
MOT: Togtrafikken i nord og vest skal på anbud. Men om Sp og Ap får viljen sin kan det bli full stans i prosessen.
Torsdag 18. oktober 2018
KronikkFor to år siden var jeg i Irak i forbindelse med innspilling av dokumentarfilmen «The Future of Iraq». Jeg intervjuet barn om deres erfaringer og syn på krig. Målet med...
Torsdag 18. oktober 2018
ADVARER: Trusselen om et «uskikkelig» Frp i opposisjon kan ikke bety at Frp skal sitte i regjering til evig tid, sier Knut Arild Hareide. Samtidig advarer han Erna Solberg mot å legge seg opp i KrFs veivalg.
Torsdag 18. oktober 2018
OLJE: Om to uker planlegger USA å stanse all olje­eksport fra Iran. Planen er avhengig av støtte fra Saudi-Arabia. Det kan nå bli vanskelig.
Torsdag 18. oktober 2018
Nasjonalmuseet burde heller kjøpt Marianne Heskes «Gjerdeløa» enn russisk konseptkunst, mener kunstner og kunstkritiker.
Torsdag 18. oktober 2018
• Det er underlige tider i norsk politikk. De siste dagene har flere politikere på borgerlig side skrudd opp retorikken i et forsøk på å beholde Kristelig Folkeparti som støtteparti for regjeringen. Tirsdag advarte statsminister Erna Solberg...
Onsdag 17. oktober 2018
VINN-VINN: Uansett hva KrF velger, vil Frp vinne på det, mener flere i Frp. – Vi er relativt gode på å være i opposisjon, sier Per-Willy Amundsen.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk