Torsdag 12. juli 2018
Nedgangen fortsatte på Oslo Børs
En svak oljepris og nedgang for de store selskapene bidro til nok en rød dag på Oslo Børs. Torsdag falt hovedindeksen 0,68 prosent, til 884,99 poeng.
Publisert: 12 Juli 17:24
En svak oljepris og nedgang for de store selskapene bidro til nok en rød dag på Oslo Børs. Torsdag falt hovedindeksen 0,68 prosent, til 884,99 poeng.
DNB var dagens mest omsatte selskap, men aksjen falt med 4 prosent. Deretter fulgte Equinor (-1,4) og Telenor (-3,1).
Norwegian var eneste selskap av de fem mest omsatte som gikk opp, med 1,9 prosent. Det skjer etter at flyselskapet torsdag leverte overraskende gode resultater for andre kvartal, og knuste markedsforventningene.
Resultatet før skatt i andre kvartal var på 369,6 millioner kroner, i motsetning til resultatet samme tid i 2017, på 909 millioner kroner i minus.
Konsernsjef i flyselskapet, Bjørn Kjos, var likevel ikke fornøyd med resultatet.
– Vi er på rett vei, men det er ikke godt nok hvis vi ser det fra et litt lenger perspektiv, sa Kjos til NTB etter kvartalspresentasjonen på Fornebu torsdag.
Også på listen over de mest omsatte selskapene var Aker BP, som endte ned 0,8 prosent. Dagens børstaper ble derimot Oceanteam, som etter å ha gått opp 20 prosent onsdag, endte ned 10 prosent torsdag.
Onsdag ettermiddag sank oljeprisen drastisk på få timer, for både nordsjøolje og amerikansk lettolje.
Nedgangen fortsatte torsdag, og ved 17-tiden torsdag ble et fat lettolje ble omsatt for 73,04 dollar – ned 1,4 prosent. På samme tid ble amerikansk lettolje solgt for 69,67 dollar fatet, ned 0,7 prosent.
(©NTB)
Lørdag 22. september 2018
Aviser i Sogn og Fjordane og i nord rammes hardest dersom antall postdager kuttes, viser Klassekampens gjennomgang.
Lørdag 22. september 2018
BØNN: – Jeg ligger våken om natta og ber for Inga Marte Thorkildsen, sier Åse Pedersen. Vi tok tempen på Thorkildsen-saken på et lærerværelse.
Lørdag 22. september 2018
• Torsdag kveld var det bydd til fest i Folkets Hus i industribygda Sauda i Rogaland. Det tradisjonsrike huset, som salige Frank Aarebrot døypte «arbeiderbevegelsens stavkirke», har vorte pussa opp av...
Lørdag 22. september 2018
DRAGKAMP: Om kort tid blir det klart om nominasjonen av Brett Kavanaugh til USAs høyesterett overlever metoo-anklager og høylytte protester.
Lørdag 22. september 2018
Status: Helene Uri leverer eit bittertglitrande forsvar for kvifor vi treng å avpaternalisere språket.
Fredag 21. september 2018
• Nordmenn liker å se på landet sitt som et egalitært land med små forskjeller. Det har vi gjort så lenge at vi har vent oss til det, uavhengig av hva statistikken viser. Forestillingen har også blitt dyrket på høyresida i norsk politikk, som...
Fredag 21. september 2018
VOLD: – Dette er systemsvikt og et direkte resultat av norsk asylpolitikk. Disse guttene tåler ikke mer, sier Ine Johannessen, tidligere verge for den siktede i dobbeltdrapssaken i Trondheim.
Fredag 21. september 2018
FORHANDLINGER: Sviktende lederskap fra Nato-landene USA, Frankrike og Storbritannia gjorde det vanskeligere å få til en fredsavtale i Libya, sier Jonas Gahr Støre.
Fredag 21. september 2018
Et ekspertutvalg vil kutte statsstøtten til private høyskoler med færre enn 500 studenter. Nå er flere skoler i ferd med å bli kjøpt opp av Høyskolen Kristiania.
Torsdag 20. september 2018
KRITISK: Varselet mot skolebyråd Inga Marte Thorkildsen kan ende med at varslerne får sparken, tror advokat Olav Lægreid. Han mener det er gjort flere feil i varslingen.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk