Torsdag 12. juli 2018
Nedgangen fortsatte på Oslo Børs
En svak oljepris og nedgang for de store selskapene bidro til nok en rød dag på Oslo Børs. Torsdag falt hovedindeksen 0,68 prosent, til 884,99 poeng.
Publisert: 12 Juli 17:24
En svak oljepris og nedgang for de store selskapene bidro til nok en rød dag på Oslo Børs. Torsdag falt hovedindeksen 0,68 prosent, til 884,99 poeng.
DNB var dagens mest omsatte selskap, men aksjen falt med 4 prosent. Deretter fulgte Equinor (-1,4) og Telenor (-3,1).
Norwegian var eneste selskap av de fem mest omsatte som gikk opp, med 1,9 prosent. Det skjer etter at flyselskapet torsdag leverte overraskende gode resultater for andre kvartal, og knuste markedsforventningene.
Resultatet før skatt i andre kvartal var på 369,6 millioner kroner, i motsetning til resultatet samme tid i 2017, på 909 millioner kroner i minus.
Konsernsjef i flyselskapet, Bjørn Kjos, var likevel ikke fornøyd med resultatet.
– Vi er på rett vei, men det er ikke godt nok hvis vi ser det fra et litt lenger perspektiv, sa Kjos til NTB etter kvartalspresentasjonen på Fornebu torsdag.
Også på listen over de mest omsatte selskapene var Aker BP, som endte ned 0,8 prosent. Dagens børstaper ble derimot Oceanteam, som etter å ha gått opp 20 prosent onsdag, endte ned 10 prosent torsdag.
Onsdag ettermiddag sank oljeprisen drastisk på få timer, for både nordsjøolje og amerikansk lettolje.
Nedgangen fortsatte torsdag, og ved 17-tiden torsdag ble et fat lettolje ble omsatt for 73,04 dollar – ned 1,4 prosent. På samme tid ble amerikansk lettolje solgt for 69,67 dollar fatet, ned 0,7 prosent.
(©NTB)
Torsdag 19. juli 2018
SLUTT: Tyrkia avsluttet i går den to år lange unntakstilstanden. Sentrale deler videreføres likevel i en ny terrorlov.
Torsdag 19. juli 2018
Mer offentlig-privat samarbeid og utvidede åpningstider for teatre og museer. Det er blant forslagene til en ny satsing på kultur­turisme i Norge.
Torsdag 19. juli 2018
• Om man lytter til H/Frp/V-regjeringen er utviklingen i politiet god: De har fått mer penger, mer mannskap, og kan få mer trøkk på arbeid mot ulike typer kriminalitet. Den såkalte nærpolitireformen, der antallet politidistrikt reduseres fra...
Torsdag 19. juli 2018
VERSTING: Cruisetrafikken er miljø­svinet alle vil til livs. Men ikkje eitt av dei 100 cruiseskipa som er under planlegging verda over, siktar mot null­utslepp.
Onsdag 18. juli 2018
Samlaget likte dårlig at bøkene om Lothepus ble solgt til halv pris av en liten nettbokhandler. Nå har innehaveren sendt brev til Finanstilsynet for å komme til bunns i om bokbransjen har rett til å stoppe ham.
Onsdag 18. juli 2018
NY VENDING: Donald Trumps oppførsel åpner opp for samarbeid med Russland på flere områder, mener russisk professor. Vestlige politikere raser mot Trumps ettergivenhet overfor Putin.
Onsdag 18. juli 2018
• I sommer seiler Klassekampen langs kysten av Finnmark i treskuta Goxsheim. I dag legger vi til kai i Hammerfest, og på vår ferd fra Kirkenes til Tromsø arrangerer vi en rekke debatter og folkemøter. Uansett hva vi debatterer, er det en sak...
Onsdag 18. juli 2018
VERRE: Meieri­giganten Tine fryktar mjølkemangel dersom mykje storfe blir slakta på grunn av fôrmangel. Tine vil ha krisemøte med bøndene og regjeringa.
Tirsdag 17. juli 2018
Utenriksreporter Kadafi Zaman er løslatt fra fengsel i Pakistan. – Pressekortet er ikke lenger et hvitt flagg, sier TV 2s klubb­leder.
Tirsdag 17. juli 2018
HELSINKI: Putin møtte Trump i går med krav om å stoppe vestens kalde krig-retorikk. Møtet kan indikere en form for normalisering, sier Russland-forsker Flemming S. Hansen.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk