Torsdag 14. juni 2018
Merkel søker kompromiss om asylpolitikken
Angela Merkels regjeringsparti CDU er innstilt på et kompromiss i den opphetede innvandringsdebatten. Tysk grensepoliti får nye fullmakter.
Publisert: 14 Juni 12:48
Angela Merkels regjeringsparti CDU er innstilt på et kompromiss i den opphetede innvandringsdebatten. Tysk grensepoliti får nye fullmakter.
Den konservative regjeringspartner CSU, med hovedsete i Bayern, har lenge krevd en markant skjerping av grensekontrollen, ikke minst etter den store asylsøkerbølgen i 2015.
Kompromisset synes å bli en strengere praksis overfor innvandrere og asylsøkere som har vært innom andre land før de melder seg ved den tyske grensen. Til gjengjeld vil CSU støtte Merkel i arbeidet med å heve kampen for strengere grensepolitikk opp på EU-nivå.
Statsministeren frykter at det vil undergrave solidariteten i EU dersom enkeltland innfører regler uten å samordne seg med andre. Merkel vil ta opp dette spørsmålet på EU-toppmøtet senere i måneden.
(©NTB)
Lørdag 23. juni 2018
Minst én av fire elever ved St. Sunniva skole går på kulturskolen, mens andelen er 0 ved andre skoler i Oslo. – Vi må ta skeivfordelingen på alvor, sier Anders Rønningen i Norsk kulturskoleråd.
Lørdag 23. juni 2018
• Torsdag ble det klart at regjeringen overkjører finnmarkingenes krav om stopp i sammenslåings­prosessen med Troms. I stedet setter kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland (H) ned en fellesnemnd for Troms og Finnmark, der...
Lørdag 23. juni 2018
ÅPNER OPP: Denne helga vedtar etter all sannsynlighet både Sosialistisk Ungdom og Unge Høyre å åpne for statlig salg av hasj. Det sikrer flertall for ­legalisering blant ungdomspartiene.
Lørdag 23. juni 2018
STRID: Motsetningene i flyktning­politikken skjerper seg foran neste ukes toppmøte i EU. Kommisjonen kaller inn til krisemøte søndag.
Lørdag 23. juni 2018
Norsk syke? Øystein Noreng er kritisk til Norges næringspolitikk og petroleumsøkonomi.
Fredag 22. juni 2018
I bydel Sagene i Oslo går rundt én av fire elever på kultur­skolen. På Stovner er andelen én av tjue.
Fredag 22. juni 2018
SPILL: USA har lagt an en hardere tone overfor Russland i Syria, rettet mot president Bashar al-Assad.
Fredag 22. juni 2018
VIL PRØVE: Varaordføreren i Oslo mener Arbeiderpartiet bør støtte regulert salg av cannabis for å hindre at organiserte kriminelle håver inn millioner.
Torsdag 21. juni 2018
SNUR: I månedsvis har hele Sverige snakket om innvandringen. Stefan ­Löfven også. Men nå vil statsministeren vinne valget ved å love folk jobb, hjem og velferd.
Torsdag 21. juni 2018
Pedagogikkforsker Kirsten Sivesind mener de nye læreplanene i norsk skole er altfor ­opptatt av å teste elevene.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk