Torsdag 14. juni 2018
Minnemarkeringer ett år etter brannen i Grenfell Tower
Overlevende og pårørende markerer torsdag at det er gått ett år siden brannen i Grenfell Tower i London, hvor over 70 mennesker omkom.
Publisert: 14 Juni 13:29
Overlevende og pårørende markerer torsdag at det er gått ett år siden brannen i Grenfell Tower i London, hvor over 70 mennesker omkom.
– Årsdagen er en anledning til å reflektere og øke bevisstheten og være sikker på at verden lytter. For vi ønsker ikke at dette noen gang skjer igjen, sier Antonio Roncolato, som selv bodde i boligblokken i den britiske hovedstaden.
Pårørende og overlevende deltok i en markering natt til torsdag – nøyaktig ett år etter at brannen brøt ut. De gikk i prosesjon fram til Grenfell Tower, hvor navnene til de omkomne ble lest opp.
– Jeg så alt fra begynnelsen den natten, og jeg fikk ikke sove på tre uker, fortalte Farhiya Abdi (42). Hun var et av de første øyenvitnene som kom til brannstedet.
Torsdag ble det holdt ett minutts stillhet, og i løpet av dagen er det planlagt flere gudstjenester og andre markeringer.
Brannen i den kommunale boligblokken vest i London spredte seg svært raskt etter at den brøt ut. En av årsakene var at bygningen var kledd med fasadeplater som inneholdt brennbart materiale.
Både lokale og nasjonale myndigheter har fått krass kritikk i kjølvannet av tragedien. En offentlig høring om årsakene til brannen begynte i forrige måned.


(©NTB)
Mandag 25. juni 2018
STOPP: Aps Masud Gharahkhani lar seg ikke skremme av asylliberalerne i eget parti. – Får vi ikke kontroll over innvandringen, svikter vi arbeiderklassen, sier han.
Mandag 25. juni 2018
NULLTOLERANSE: Populariteten til Sverigedemokraterna skyldes i stor grad at de tradisjonelle partiene har snakket innvandringskritikerne etter munnen, hevder Nooshi Dadgostar (V).
Mandag 25. juni 2018
Stiftelsen Lovdata har doblet inntektene fra salg av proff-abonnement i løpet av ti år. Direktør Odd Storm-Paulsen mener betaltjenesten er nødvendig for å sikre publikum et godt gratistilbud.
Mandag 25. juni 2018
• Arbeiderpartiet befinner seg for tiden i skjebnefellesskap med sitt svenske søsterparti, Socialdemokraterna. Begge ligger nå på rekordlave 24 prosent oppslutning på gjennomsnittet av alle målinger. I Danmark går det noe bedre, der ligger...
Lørdag 23. juni 2018
Minst én av fire elever ved St. Sunniva skole går på kulturskolen, mens andelen er 0 ved andre skoler i Oslo. – Vi må ta skeivfordelingen på alvor, sier Anders Rønningen i Norsk kulturskoleråd.
Lørdag 23. juni 2018
• Torsdag ble det klart at regjeringen overkjører finnmarkingenes krav om stopp i sammenslåings­prosessen med Troms. I stedet setter kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland (H) ned en fellesnemnd for Troms og Finnmark, der...
Lørdag 23. juni 2018
ÅPNER OPP: Denne helga vedtar etter all sannsynlighet både Sosialistisk Ungdom og Unge Høyre å åpne for statlig salg av hasj. Det sikrer flertall for ­legalisering blant ungdomspartiene.
Lørdag 23. juni 2018
STRID: Motsetningene i flyktning­politikken skjerper seg foran neste ukes toppmøte i EU. Kommisjonen kaller inn til krisemøte søndag.
Lørdag 23. juni 2018
Norsk syke? Øystein Noreng er kritisk til Norges næringspolitikk og petroleumsøkonomi.
Fredag 22. juni 2018
I bydel Sagene i Oslo går rundt én av fire elever på kultur­skolen. På Stovner er andelen én av tjue.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk