Torsdag 26. april 2018
Nadal enkelt til kvartfinale i Barcelona
Rafael Nadal er ustoppelig for tiden og spilte seg torsdag fram til kvartfinale i Barcelona Open med 6-1, 6-3 over Guillermo Garcia-Lopez.
Publisert: 26 April 21:45
Rafael Nadal er ustoppelig for tiden og spilte seg torsdag fram til kvartfinale i Barcelona Open med 6-1, 6-3 over Guillermo Garcia-Lopez.
Den spanske gruskongen forbedret sin verdensrekord til 40 strake settseirer på favorittunderlaget.
Nadal vant i helgen sin 11. tittel i Monte Carlo Masters, og denne uken prøver han å vinne Barcelona Open for 11. gang. Han måtte slite litt mot Roberto Carballes i sin første kamp, men torsdag var han fullstendig overlegen.
– Jeg gikk på banen overbevist om at jeg kunne spille mye bedre enn jeg gjorde i går, og slik ble det, sa Nadal, som fra 1-1 i første sett vant ni game på rad.
Nadal har vunnet 11 av 12 kamper denne sesongen. Det eneste tapet kom i Australian Open i januar, da han måtte trekke seg på grunn av skade.

LegendeNeste hinder blir slovakiske Martin Klizan, som slo ut Feliciano López i strake sett.
– Rafael er en legende, og han gir inntrykk av at han er uslåelig på grus. Likevel er også han et menneske, og intet menneske er uslåelig, sa useedede Klizan.
– Det var heldig for meg at kampen mot Feliciano gikk raskt, for nå har jeg spilt mange dager på rad uten hvile.
Grigor Dimitrov er også i kvartfinale etter en thriller mot Malek Jaziri. Bulgareren vant 7-5, 3-6, 7-6 (10-8) og fikk revansj for nederlaget mot tunisieren i Dubai i februar.

Matchballer2.-seedede Dimitrov misbrukte tre matchballer og Jaziri to før favoritten avgjorde kampen på sin fjerde.
– Det var vilt, men det føles godt å vinne. Det er slike kamper som betyr mest for meg, sa Dimitrov.
– Dagene hvor jeg ikke er på topp, men vinner likevel.
Tredjeseedede Dominic Thiem tok sin 12. seier i 15 gruskamper i år med 7-6 (7-5), 6-2 over Jozef Kovalik. De fem høyest seedede i turneringen er alle i kvartfinale.
(©NTB)
Lørdag 18. august 2018
Undersida: Med eit både poetisk og essayistisk uttrykk er Anne Helene Guddal blant dei sterkaste stemmene i den unge litteraturen.
Lørdag 18. august 2018
DYRT: 40.000 kroner i året. Det er forskjellen på foreldrebetalingen ved den aller billigste og den aller dyreste SFO-en i landet. – Uakseptabelt, mener foreldre­utvalg.
Lørdag 18. august 2018
• En hel verden jublet da atomavtalen med Iran ble framforhandlet i 2015 av USA, Russland, Kina, Storbritannia, Frankrike, Tyskland og EU. Avtalen, som trådte i kraft i januar 2016, ga internasjonalt innsyn i det iranske atomprogrammet i...
Lørdag 18. august 2018
RØD KLUT: Sosialdemokratene bør ikke ta statsministerposten for gitt, varsler Enhedslistens Pernille Skipper. – Vi må vise at vi er klare til å gripe makten, sier hun til Klasse­kampen.
Lørdag 18. august 2018
Den har vært omtalt som verdens beste samling av nordisk modernisme. Men hva skjuler seg egentlig i kunstsamlingen til Nicolai Tangen?
Lørdag 18. august 2018
Månedens poet«ANNA ALVER»Vinneren av Diktkammerets kåring av årets sommerpoet. Poeten ønsker å være anonym.– Gratulerer med å være Diktkammerets...
Fredag 17. august 2018
OFFENSIVE: Heroinbehandling er bare starten. Nå krever rusorganisasjoner straffefrihet for narkotikabruk samt rusbehandling med narkotika for alle grupper tunge rusavhengige.
Fredag 17. august 2018
• Det er mange som bekymrer seg for demokratiets framtid om dagen. Høyre-ideolog Torbjørn Røe Isaksen drøftet nylig i Aftenposten det han mener er tre store utfordringer for demokratiet. Næringsministeren lister opp den økonomiske suksessen...
Fredag 17. august 2018
VALG: Valgkampen i Brasil er i gang. Titusener har de siste dagene demonstrert til støtte for Lula da Silva, som er dømt til tolv års fengsel.
Fredag 17. august 2018
Flere forskere mener pressen har spekulert for mye i Sandberg-saken. – Spekulasjoner hører hjemme i private samtaler, sier Elisabeth Eide.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk