Torsdag 26. april 2018
Nadal enkelt til kvartfinale i Barcelona
Rafael Nadal er ustoppelig for tiden og spilte seg torsdag fram til kvartfinale i Barcelona Open med 6-1, 6-3 over Guillermo Garcia-Lopez.
Publisert: 26 April 21:45
Rafael Nadal er ustoppelig for tiden og spilte seg torsdag fram til kvartfinale i Barcelona Open med 6-1, 6-3 over Guillermo Garcia-Lopez.
Den spanske gruskongen forbedret sin verdensrekord til 40 strake settseirer på favorittunderlaget.
Nadal vant i helgen sin 11. tittel i Monte Carlo Masters, og denne uken prøver han å vinne Barcelona Open for 11. gang. Han måtte slite litt mot Roberto Carballes i sin første kamp, men torsdag var han fullstendig overlegen.
– Jeg gikk på banen overbevist om at jeg kunne spille mye bedre enn jeg gjorde i går, og slik ble det, sa Nadal, som fra 1-1 i første sett vant ni game på rad.
Nadal har vunnet 11 av 12 kamper denne sesongen. Det eneste tapet kom i Australian Open i januar, da han måtte trekke seg på grunn av skade.

LegendeNeste hinder blir slovakiske Martin Klizan, som slo ut Feliciano López i strake sett.
– Rafael er en legende, og han gir inntrykk av at han er uslåelig på grus. Likevel er også han et menneske, og intet menneske er uslåelig, sa useedede Klizan.
– Det var heldig for meg at kampen mot Feliciano gikk raskt, for nå har jeg spilt mange dager på rad uten hvile.
Grigor Dimitrov er også i kvartfinale etter en thriller mot Malek Jaziri. Bulgareren vant 7-5, 3-6, 7-6 (10-8) og fikk revansj for nederlaget mot tunisieren i Dubai i februar.

Matchballer2.-seedede Dimitrov misbrukte tre matchballer og Jaziri to før favoritten avgjorde kampen på sin fjerde.
– Det var vilt, men det føles godt å vinne. Det er slike kamper som betyr mest for meg, sa Dimitrov.
– Dagene hvor jeg ikke er på topp, men vinner likevel.
Tredjeseedede Dominic Thiem tok sin 12. seier i 15 gruskamper i år med 7-6 (7-5), 6-2 over Jozef Kovalik. De fem høyest seedede i turneringen er alle i kvartfinale.
(©NTB)
Lørdag 20. oktober 2018
FORTVILELSE: Kjell Ingolf Ropstad «dolket sin egen partileder i ryggen» med abort­utspill i VG, mener sentrale KrF-kilder.
Lørdag 20. oktober 2018
KRIGSSPILL: Den største Nato-øvelsen etter den kalde krigen begynner neste uke. 50.000 Nato-soldater skal øve på å komme Norge til unnsetning.
Lørdag 20. oktober 2018
• Denne uka avholdes økonomifestivalen Kåkånomics i Stavanger. Der møtes økonomer, politikere og helt vanlige siddiser for å drøfte små og store økonomiske spørsmål. Et gjennomgangstema på flere arrangementer er det økonomiske...
Lørdag 20. oktober 2018
Nasjonalmuseet burde prioritere «Gjerdeløa» over dyr utenlandsk kunst, mener kritikerne. Men skal et nasjonalmuseum alltid sette den nasjonale kultur­arven først?
Lørdag 20. oktober 2018
Adjø: Didier Eribon forlot arbeiderklassen, sammen med fransk venstreside.
Fredag 19. oktober 2018
Nasjonalmuseet har satset tungt på Marianne Heske, mener Nasjonalmuseets direktør og samlingsdirektør. Men nye interne diskusjoner kan de godt ta.
Fredag 19. oktober 2018
RAID: Styrtrike finansfolk har i årevis unndratt milliarder i utbytteskatt i over ti europeiske land. En avhopper kaller opplegget «djevel­maskinen».
Fredag 19. oktober 2018
• Onsdag ble det klart at det britiske selskapet Go-Ahead har slått NSB og svenske SJ i konkurransen om å få kjøre tog på Sørlandsbanen, Jærbanen og Arendalsbanen. Det er i tråd med den blåblå regjeringens plan for norsk togtrafikk, hvor den...
Fredag 19. oktober 2018
MOT: Togtrafikken i nord og vest skal på anbud. Men om Sp og Ap får viljen sin kan det bli full stans i prosessen.
Torsdag 18. oktober 2018
KronikkFor to år siden var jeg i Irak i forbindelse med innspilling av dokumentarfilmen «The Future of Iraq». Jeg intervjuet barn om deres erfaringer og syn på krig. Målet med...

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk