Torsdag 26. april 2018
Nadal enkelt til kvartfinale i Barcelona
Rafael Nadal er ustoppelig for tiden og spilte seg torsdag fram til kvartfinale i Barcelona Open med 6-1, 6-3 over Guillermo Garcia-Lopez.
Publisert: 26 April 21:45
Rafael Nadal er ustoppelig for tiden og spilte seg torsdag fram til kvartfinale i Barcelona Open med 6-1, 6-3 over Guillermo Garcia-Lopez.
Den spanske gruskongen forbedret sin verdensrekord til 40 strake settseirer på favorittunderlaget.
Nadal vant i helgen sin 11. tittel i Monte Carlo Masters, og denne uken prøver han å vinne Barcelona Open for 11. gang. Han måtte slite litt mot Roberto Carballes i sin første kamp, men torsdag var han fullstendig overlegen.
– Jeg gikk på banen overbevist om at jeg kunne spille mye bedre enn jeg gjorde i går, og slik ble det, sa Nadal, som fra 1-1 i første sett vant ni game på rad.
Nadal har vunnet 11 av 12 kamper denne sesongen. Det eneste tapet kom i Australian Open i januar, da han måtte trekke seg på grunn av skade.

LegendeNeste hinder blir slovakiske Martin Klizan, som slo ut Feliciano López i strake sett.
– Rafael er en legende, og han gir inntrykk av at han er uslåelig på grus. Likevel er også han et menneske, og intet menneske er uslåelig, sa useedede Klizan.
– Det var heldig for meg at kampen mot Feliciano gikk raskt, for nå har jeg spilt mange dager på rad uten hvile.
Grigor Dimitrov er også i kvartfinale etter en thriller mot Malek Jaziri. Bulgareren vant 7-5, 3-6, 7-6 (10-8) og fikk revansj for nederlaget mot tunisieren i Dubai i februar.

Matchballer2.-seedede Dimitrov misbrukte tre matchballer og Jaziri to før favoritten avgjorde kampen på sin fjerde.
– Det var vilt, men det føles godt å vinne. Det er slike kamper som betyr mest for meg, sa Dimitrov.
– Dagene hvor jeg ikke er på topp, men vinner likevel.
Tredjeseedede Dominic Thiem tok sin 12. seier i 15 gruskamper i år med 7-6 (7-5), 6-2 over Jozef Kovalik. De fem høyest seedede i turneringen er alle i kvartfinale.
(©NTB)
Lørdag 26. mai 2018
EU-domstolen slår fast at alle EU- og EØS-land står fritt til å skattlegge Netflix og andre strømmeselskaper. I Norge kan en strømme­avgift gi nærmere 100 millioner kroner årlig.
Lørdag 26. mai 2018
FÆRRE: Antall dødsfall på grunn av abort er mer enn halvert fra 2008 til 2018.
Lørdag 26. mai 2018
VIL PRIORITERE: Regjeringa har fått sterk kritikk frå opposisjonen for å ikkje følgje opp forsvarsforliket. No tek også Frp på Stortinget skytset fram.
Lørdag 26. mai 2018
• Neste uke er det 40 år siden loven om selvbestemt abort ble vedtatt i Stortinget. Loven var en oppdatering av tidligere lover om svangerskapsavbrudd, som krevde behandling i nemnd. Den nye loven sikret at kvinner selv fikk råderett over...
Lørdag 26. mai 2018
Tilpasning: Juli Zeh trekker opp et stort moralsk og politisk lerret, men romanen går ikke dypt nok inn i hovedpersonens psykologi.
Fredag 25. mai 2018
SAMME SKOLE: 21-åringen som er siktet for drapsforsøk på en 18-åring på Holmlia har hatt et opphold på koranskole i Somalia. Ifølge politiet var offeret elev på den samme skolen.
Fredag 25. mai 2018
KNAPT: Marginene er hårfine foran dagens folkeavstemning om Irlands abortforbud. De som vil heve forbudet, leder på målinger, men 20 prosent har ennå ikke bestemt seg.
Fredag 25. mai 2018
Kulturpolitikerne liker dårlig at ­Cappelen Damms salgskanaler har en overvekt av titler fra eget forlag.
Fredag 25. mai 2018
• Den pensjonerte russiske etterretningsoffiseren Sergej Skripal ble 4. mars i år funnet bevisstløs på en benk i Salisbury i England sammen med sin 33 år gamle datter Julia. Begge er nå utskrevet fra sykehus. Skripal ble i 2006 dømt til 13...
Torsdag 24. mai 2018
SINNE: Alta Frp krever gransking, og fylkeslederen i Finnmark Frp mener helseminister Bent Høie må gå etter luft­ambulansekrisa.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk