Tirsdag 17. april 2018
Kinas økonomi vokser mer enn ventet
Den økonomiske veksten i Kina overrasket positivt i første kvartal og lå på 6,8 prosent.
Publisert: 17 April 05:15
Den økonomiske veksten i Kina overrasket positivt i første kvartal og lå på 6,8 prosent.
Det er 0,1 prosentpoeng bedre enn ventet og på linje med veksten i det forrige kvartalet, melder Reuters.
Myndighetene i Kina har et mål om en økonomisk vekst for hele 2018 på omkring 6,5 prosent.
I skyggen av tirsdagens resultatmelding ligger likevel handelsstriden mellom Kina og USA. President Donald Trump har varslet toll på kinesiske produkter som tiltak for å rette opp skjev handelsbalanse mellom de to stormaktene, noe som har ført til mottiltak fra Kina. De siste ukene har det imidlertid kommet signaler om positiv bevegelse, og de to landene har vært i samtaler.
Men selv en full handelskrig vil kun redusere Kinas økonomiske vekst med mellom 0,6 og 0,8 prosentpoeng i år, mener økonom Hu Xingdou.
– Hvis handelskrigen virkelig skjer, vil det påvirke BNP i framtiden, men ikke for mye, sier han til nyhetsbyrået DPA.
Analytiker Ye Tan sier Kina vil prøve å øke handelen med andre regioner og importere teknologi fra andre land om handelskrigen blir en realitet.
(©NTB)
Onsdag 18. april 2018
Mentor Medier-sjef Per Magne Tveiten får kritikk fra flere i sitt eget styre for håndteringen av Vårt Land-konflikten. ­– Vi ble ikke godt nok informert om konflikten i konsernet, sier Jens Barland.
Onsdag 18. april 2018
• Det foreligger nå en grundig analyse av kulturtidsskriftene i Norge. Paul Bjerke og Lars J. Halvorsen har vært redaktører for prosjektet som er gjennomført på oppdrag fra Norsk kulturråd. Noen allmenntidsskrifter, som Samtiden og Nytt...
Onsdag 18. april 2018
PROSESS: Ulsrud videregående skole i Oslo har åpnet sak mot lektor Simon Malkenes etter at han deltok i en debatt. Jurist Anine Kierulf mener terskelen for å begrense læreres ytringsfrihet må være høy.
Onsdag 18. april 2018
HAMSKIFTE: Norge skulle bistå USAs militsprosjekt i Syria. Disiplinære problemer gjorde at militsen kastet ut krigere og endret navn.
Tirsdag 17. april 2018
SNUR VÅPNENE: Norge skulle trene syriske opprørere til kamp mot Den islamske staten (IS). Nå kriger opprørerne mot regimet. Assad er hovedmålet, sier militsleder Muhannad al-Talla.
Tirsdag 17. april 2018
FORSLAG: I SV skapar fleirtalet mot omskjering steile frontar. Både i Raudt og Miljøpartiet Dei Grøne kjem forslag om aldersgrense mot omskjering på agendaen i mai.
Tirsdag 17. april 2018
• SVs landsstyre vedtok lørdag at partiet går inn for forbud mot rituell omskjæring av gutter ved å innføre en aldersgrense på 15 år. Tidligere har Fremskrittspartiet vedtatt det samme, og som Klassekampen skriver i dag, kjemper krefter i...
Tirsdag 17. april 2018
Når etablerte media blir stengde eller kjøpte av statslojale eigarar, er digitale reportarnettverk eit svar.
Mandag 16. april 2018
Jon Michelet er død, 73 år gammel. Et på alle måter stort menneske er gått bort. Det som først og fremst karakteriserte Jon, var hans raushet og omtenksomhet for alle som kom i hans vei. Når man gikk på gata sammen med...
Mandag 16. april 2018
KRIG: Venstres leder Trine Skei Grande er nå fast medlem i regjeringens sikkerhetsutvalg. Hun lover åpen debatt om nye internasjonale operasjoner i ­Stortinget.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk