Onsdag 14. mars 2018
Skipresidenten forbannet etter Kollen-fyll: – Ikke et idrettsarrangement verdig
Erik Røste opplevde ingenting ubehageligheter inne på arenaen, men skipresidenten er rystet etter fyllekaoset som overskygget helgens skifest i Holmenkollen.
Publisert: 14 Mars 07:16
Erik Røste opplevde ingenting ubehageligheter inne på arenaen, men skipresidenten er rystet etter fyllekaoset som overskygget helgens skifest i Holmenkollen.
– Det er trist at et idrettsarrangement skal ende opp på den måten. Mange av historiene vi leste om er ikke et idrettsarrangement verdig, sier en skuffet skipresident til NTB.
– Det er slik som ellers, nemlig at noen få ødelegger for mange. Det handler om å ivareta folkefesten best mulig. Vi ønsker at flest mulig skal være til stede i Holmenkollen, men vi må klare å finne en god balanse, fortsetter Røste.

Varsler tiltakSkipresidenten e blir raskt alvorlig når en lengre samtale om norsk skisport får helgens Kollen-kaos som tema. Røste sto selv sammen med kong Harald under helgens verdenscuphelg i Oslo. Nå er skipresidenten spent på hvilke tiltak Holmenkollen Skifestival kommer med.
– Det ble en kontrastfylt helg. Det var to fantastiske dager med gode sportsopplevelser, og Kongen var til stede på sitt 70. Holmenkollrenn. Det var veldig bra, men det som skjedde lørdag ettermiddag og kveld var ikke bra.
– Jeg ser at arrangøren sier de skal evaluere hendelsene. De har allerede gjennomført møter med politiet og Oslo kommune. Det er krevende, for Marka er et område der man ikke har samme kontroll som på en inngjerdet arena. Jeg ser fram til evalueringen og tiltakene man nå kommer med for å unngå at dette skjer igjen, sier Røste.

Må løses bedre– Hvordan opplever du at en folkefest nærmest er blitt en fyllefest?
– Det var en folkefest for oss som opplevde arenaen både lørdag og søndag. Det har ikke vært så mange folk på et lørdagshopprenn i Kollen på mange år. Derimot var det åpenbart noen forhold i Marka som ikke var bra, og som må løses bedre i fremtidige arrangementer, sier Røste.
Flere personer ble skadd i kaoset som oppsto. Rundt 100.000 mennesker skal ha vært i Holmenkollen sist lørdag. Problemene oppsto etter at femmila var over. Svært berusede mennesker slåss både med hverandre og med politiet.
T-banen stanset og folk fikk beskjed om å gå ned til Oslo sentrum. Enkelte presterte da å gå i T-banesporene, noe som fullstendig lammet transporten av de enorme folkemassene. Både hoppere og langrennsløpere reagerte sterkt på folks oppførsel.
(©NTB)
Torsdag 22. mars 2018
SOSIALE MEDIER: De er skuffet over Frp, men hyller Sylvi Listhaug. Om lag 30.000 nordmenn er aktive på innvandringskritiske Facebook-grupper.
Torsdag 22. mars 2018
Mentor Medier står i en identitetskrise, sier Vårt Land- redaktør Åshild Mathisen om eieren hun er i krass konflikt med.
Torsdag 22. mars 2018
LIK OG DEL: Mark Zuckerberg truer demokratiet. ­Presset for regulering av Facebook øker etter Cambridge ­Analytica-skandalen.
Torsdag 22. mars 2018
• I debatten om Sylvi Listhaugs nå famøse Facebook-oppdatering, der det het at Ap setter terroristers rettigheter foran nasjonens sikkerhet, har terroraksjonen 22. juli 2011, som drepte 77 mennesker, kommet opp. Frp-folk, som for eksempel...
Onsdag 21. mars 2018
Petter Stordalen får tenning av bransjer med dype røtter. Det er dårlig nytt for alle som håper at hans opphold i bokbransjen blir kortvarig.
Onsdag 21. mars 2018
NY STAB: Kina advarer USA mot handelskrig og vil åpne økonomien.
Onsdag 21. mars 2018
SLÅR TILBAKE: – Hvis opposisjonen tror det skal bli lettere framover nå, tar de feil, sier Mazyar Keshvari. Han er en av flere Frp-topper som lover debatt om 22. juli.
Onsdag 21. mars 2018
• Avtroppende justisminister Sylvi Listhaug (Frp) hylles på brei front av støttegrupper på sosiale medier og på sin egen Facebook-side. Også den ekstreme høyresida i Norge lovpriser henne. I går la nazistiske Vigrid ut en hyllest av Listhaug...
Tirsdag 20. mars 2018
Sylvi Listhaugs tilhengere mobiliserte med blomster. Motstanderne svarer med å donere penger. Er kampanjene to sider av samme lik og del-retorikk?
Tirsdag 20. mars 2018
• De siste dagenes oppgjør i Stortinget om justisminister Sylvi Listhaug (Frp) har vært oppmuntrende for de kreftene i Norge som utallige ganger oppgitt har måttet konstatere at all kritikk mot henne har prellet av som vann på gåsa. Denne...

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk