Onsdag 14. mars 2018
Skipresidenten forbannet etter Kollen-fyll: – Ikke et idrettsarrangement verdig
Erik Røste opplevde ingenting ubehageligheter inne på arenaen, men skipresidenten er rystet etter fyllekaoset som overskygget helgens skifest i Holmenkollen.
Publisert: 14 Mars 07:16
Erik Røste opplevde ingenting ubehageligheter inne på arenaen, men skipresidenten er rystet etter fyllekaoset som overskygget helgens skifest i Holmenkollen.
– Det er trist at et idrettsarrangement skal ende opp på den måten. Mange av historiene vi leste om er ikke et idrettsarrangement verdig, sier en skuffet skipresident til NTB.
– Det er slik som ellers, nemlig at noen få ødelegger for mange. Det handler om å ivareta folkefesten best mulig. Vi ønsker at flest mulig skal være til stede i Holmenkollen, men vi må klare å finne en god balanse, fortsetter Røste.

Varsler tiltakSkipresidenten e blir raskt alvorlig når en lengre samtale om norsk skisport får helgens Kollen-kaos som tema. Røste sto selv sammen med kong Harald under helgens verdenscuphelg i Oslo. Nå er skipresidenten spent på hvilke tiltak Holmenkollen Skifestival kommer med.
– Det ble en kontrastfylt helg. Det var to fantastiske dager med gode sportsopplevelser, og Kongen var til stede på sitt 70. Holmenkollrenn. Det var veldig bra, men det som skjedde lørdag ettermiddag og kveld var ikke bra.
– Jeg ser at arrangøren sier de skal evaluere hendelsene. De har allerede gjennomført møter med politiet og Oslo kommune. Det er krevende, for Marka er et område der man ikke har samme kontroll som på en inngjerdet arena. Jeg ser fram til evalueringen og tiltakene man nå kommer med for å unngå at dette skjer igjen, sier Røste.

Må løses bedre– Hvordan opplever du at en folkefest nærmest er blitt en fyllefest?
– Det var en folkefest for oss som opplevde arenaen både lørdag og søndag. Det har ikke vært så mange folk på et lørdagshopprenn i Kollen på mange år. Derimot var det åpenbart noen forhold i Marka som ikke var bra, og som må løses bedre i fremtidige arrangementer, sier Røste.
Flere personer ble skadd i kaoset som oppsto. Rundt 100.000 mennesker skal ha vært i Holmenkollen sist lørdag. Problemene oppsto etter at femmila var over. Svært berusede mennesker slåss både med hverandre og med politiet.
T-banen stanset og folk fikk beskjed om å gå ned til Oslo sentrum. Enkelte presterte da å gå i T-banesporene, noe som fullstendig lammet transporten av de enorme folkemassene. Både hoppere og langrennsløpere reagerte sterkt på folks oppførsel.
(©NTB)
Lørdag 23. juni 2018
Minst én av fire elever ved St. Sunniva skole går på kulturskolen, mens andelen er 0 ved andre skoler i Oslo. – Vi må ta skeivfordelingen på alvor, sier Anders Rønningen i Norsk kulturskoleråd.
Lørdag 23. juni 2018
• Torsdag ble det klart at regjeringen overkjører finnmarkingenes krav om stopp i sammenslåings­prosessen med Troms. I stedet setter kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland (H) ned en fellesnemnd for Troms og Finnmark, der...
Lørdag 23. juni 2018
ÅPNER OPP: Denne helga vedtar etter all sannsynlighet både Sosialistisk Ungdom og Unge Høyre å åpne for statlig salg av hasj. Det sikrer flertall for ­legalisering blant ungdomspartiene.
Lørdag 23. juni 2018
STRID: Motsetningene i flyktning­politikken skjerper seg foran neste ukes toppmøte i EU. Kommisjonen kaller inn til krisemøte søndag.
Lørdag 23. juni 2018
Norsk syke? Øystein Noreng er kritisk til Norges næringspolitikk og petroleumsøkonomi.
Fredag 22. juni 2018
I bydel Sagene i Oslo går rundt én av fire elever på kultur­skolen. På Stovner er andelen én av tjue.
Fredag 22. juni 2018
SPILL: USA har lagt an en hardere tone overfor Russland i Syria, rettet mot president Bashar al-Assad.
Fredag 22. juni 2018
VIL PRØVE: Varaordføreren i Oslo mener Arbeiderpartiet bør støtte regulert salg av cannabis for å hindre at organiserte kriminelle håver inn millioner.
Torsdag 21. juni 2018
SNUR: I månedsvis har hele Sverige snakket om innvandringen. Stefan ­Löfven også. Men nå vil statsministeren vinne valget ved å love folk jobb, hjem og velferd.
Torsdag 21. juni 2018
Pedagogikkforsker Kirsten Sivesind mener de nye læreplanene i norsk skole er altfor ­opptatt av å teste elevene.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk