Fredag 9. mars 2018
Skadene langt mindre enn fryktet etter brannen i avfallsanlegg i Oslo
De siste brannbilene forlot gjenvinningsanlegget på Haraldrud i Oslo fredag ettermiddag. Omfanget av storbrannen ble langt mindre enn fryktet.
Publisert: 09 Mars 19:06
De siste brannbilene forlot gjenvinningsanlegget på Haraldrud i Oslo fredag ettermiddag. Omfanget av storbrannen ble langt mindre enn fryktet.
– Vi reiste fra stedet like etter klokken 13. Det er litt glør igjen, men Norsk Gjenvinning har egen brannberedskap som har tatt seg av resten ved å trekke ut, vende og sjekke papiret som har brent. Brannen er sånn sett slukket, sier vaktkommandør Tor Audunhus i Oslo brann- og redningsetat til NTB fredag kveld.
Politiet og brannvesenet fikk melding om brannen i anlegget til Norsk Gjenvinning like etter klokken 9.30 torsdag formiddag. Brannen var så kraftig at røyken kunne ses over store deler av byen, og på Nakholmen i Oslofjorden falt det svarte papirbiter ned fra himmelen, meldte NRK. Først langt utpå ettermiddagen begynte brannvesenet å få kontroll.
Brannvesenet jobbet gjennom natten og utover fredagen med slukkingen. Arbeidet var utfordrende, ikke minst fordi et delvis sammenrast tak utgjorde fare for brannmannskapene. At det brant i store mengder sammenpresset papir gjorde også at selve slukkingen var vanskelig.
Hos Norsk Gjenvinning konstaterer konsernsjef Erik Osmundsen at brannen kunne gjort langt større skade enn den gjorde. Nå jobber selskapet med å få full oversikt over skadene, i tillegg til å omdirigere biler og sikre driften. To personer ble sendt til legevakt med lettere røykskader.
– Vi er takknemlig for at denne alvorlige brannen ikke medførte personskader og at omfanget av skadene er vesentlig mindre enn først antatt, sier Osmundsen.
Brannvesenet var raskt ute med å rose ansatte ved anlegget som har bidratt i slukkingsarbeidet, blant annet med flere gravemaskiner som har trukket fram de brennende papirballene.
– Jeg er stolt av innsatsen til våre ansatte og hvordan de har bidratt til å begrense konsekvensene, sier Osmundsen.
(©NTB)
Lørdag 22. september 2018
Aviser i Sogn og Fjordane og i nord rammes hardest dersom antall postdager kuttes, viser Klassekampens gjennomgang.
Lørdag 22. september 2018
BØNN: – Jeg ligger våken om natta og ber for Inga Marte Thorkildsen, sier Åse Pedersen. Vi tok tempen på Thorkildsen-saken på et lærerværelse.
Lørdag 22. september 2018
• Torsdag kveld var det bydd til fest i Folkets Hus i industribygda Sauda i Rogaland. Det tradisjonsrike huset, som salige Frank Aarebrot døypte «arbeiderbevegelsens stavkirke», har vorte pussa opp av...
Lørdag 22. september 2018
DRAGKAMP: Om kort tid blir det klart om nominasjonen av Brett Kavanaugh til USAs høyesterett overlever metoo-anklager og høylytte protester.
Lørdag 22. september 2018
Status: Helene Uri leverer eit bittertglitrande forsvar for kvifor vi treng å avpaternalisere språket.
Fredag 21. september 2018
• Nordmenn liker å se på landet sitt som et egalitært land med små forskjeller. Det har vi gjort så lenge at vi har vent oss til det, uavhengig av hva statistikken viser. Forestillingen har også blitt dyrket på høyresida i norsk politikk, som...
Fredag 21. september 2018
VOLD: – Dette er systemsvikt og et direkte resultat av norsk asylpolitikk. Disse guttene tåler ikke mer, sier Ine Johannessen, tidligere verge for den siktede i dobbeltdrapssaken i Trondheim.
Fredag 21. september 2018
FORHANDLINGER: Sviktende lederskap fra Nato-landene USA, Frankrike og Storbritannia gjorde det vanskeligere å få til en fredsavtale i Libya, sier Jonas Gahr Støre.
Fredag 21. september 2018
Et ekspertutvalg vil kutte statsstøtten til private høyskoler med færre enn 500 studenter. Nå er flere skoler i ferd med å bli kjøpt opp av Høyskolen Kristiania.
Torsdag 20. september 2018
KRITISK: Varselet mot skolebyråd Inga Marte Thorkildsen kan ende med at varslerne får sparken, tror advokat Olav Lægreid. Han mener det er gjort flere feil i varslingen.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk