Søndag 18. februar 2018
To tenåringer drept i israelsk angrep mot Gazastripen 
To palestinske gutter, begge 17 år gamle, ble søndag skutt og drept av israelske soldater på Gazastripen, opplyser palestinske helsearbeidere. 
Publisert: 18 Februar 08:11
To palestinske gutter, begge 17 år gamle, ble søndag skutt og drept av israelske soldater på Gazastripen, opplyser palestinske helsearbeidere. 
De to guttene ble drept ved grensen til Israel ved Rafah sør på Gazastripen, ifølge øyenvitner.
Den israelske hæren har forklart at soldatene skjøt «varselskudd» da de ble mistenksomme fordi flere palestinere nærmet seg grensen.
Like før guttene ble drept, hadde Israel gjennomført en rekke luftangrep mot den palestinske enklaven, angrep som var rettet mot det den israelske hæren omtaler som «18 av Hamas' terrormål».
En palestinsk sikkerhetskilde har oppgitt at angrepene rammet tre baser tilhørende Hamas øst på Gazastripen.
Opptrappingen kommer etter at fire israelske soldater ble såret av en bombe plassert på grensen mellom Israel og Gazastripen, og etter at et prosjektil skutt fra Gazastripen traff en israelsk by ved grensen.
To av soldatene ble alvorlig såret av bomben, opplyser hæren.
Israels statsminister Benjamin Netanyahu kalte hendelsen på grensa for svært alvorlig og lovet «en passende reaksjon». Den omtales som en av de alvorligste på grensa til den Hamas-styrte enklaven siden 2014.
En utbrytergruppe har tatt på seg ansvaret for bombefellen, men Israel legger likevel skylden på Hamas.
– Slik vi ser det er Hamas ansvarlig, sier talsmann Jonathan Conricus og legger til at bomben ble plassert under en protest arrangert av gruppen.
Israel holder Hamas ansvarlig for alle angrep som kommer fra enklaven.
(©NTB)
Lørdag 24. mars 2018
• I gårsdagens Klassekampen, i en artikkel av Tonny Vorm om den amerikanske forfatteren Sinclair Lewis (1885–1951), ble vi minnet om at det ikke bare er i dag den politiske situasjonen har vært komplisert. Vorm skriver om Lewis’ roman «Det...
Lørdag 24. mars 2018
ETTERTANKE: LO-rådgiver Jonas Bals angriper sin tidligere sjef for hånd­teringen av Acer-saken. Fylkesordfører Tore O. Sandvik sier saken er mer opp­rivende for partiet enn EU-striden.
Lørdag 24. mars 2018
KRIGSTØRST: Med hauken John Bolton som nasjonal sikkerhetsrådgiver vil USA skru opp krigspresset på Norge, tror offiser Tormod Heier.
Lørdag 24. mars 2018
Kraft: Hvordan former vold og frykt mennesker og samfunn?
Fredag 23. mars 2018
Det må være mulig å samarbeide i Mentor Medier selv om avisene er ulike, sier Dagsavisen-redaktør Eirik Hoff Lysholm.
Fredag 23. mars 2018
DRAMA: Nicolas Sarkozy er siktet for å ha brukt penger fra Gaddafi-regimet til å vinne presidentvalget i 2007. En potensiell skandale av internasjonal størrelse rulles nå opp i Frankrike.
Fredag 23. mars 2018
TRUET: Mange overlevende etter 22. juli har blitt eller føler seg truet etter de siste ukenes debatt. – Ingen av dem har dratt 22. juli-kortet, sier Tonje Brenna.
Fredag 23. mars 2018
• EU-parlamentet og det britiske parlamentet vil ha svar fra Facebook-sjef Mark Zuckerberg på hvordan informasjon om millioner av brukere har havnet på avveie. The New York Times og The Observer har avdekket at kommunikasjonsbyrået Cambridge...
Torsdag 22. mars 2018
SOSIALE MEDIER: De er skuffet over Frp, men hyller Sylvi Listhaug. Om lag 30.000 nordmenn er aktive på innvandringskritiske Facebook-grupper.
Torsdag 22. mars 2018
Mentor Medier står i en identitetskrise, sier Vårt Land- redaktør Åshild Mathisen om eieren hun er i krass konflikt med.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk