Søndag 18. februar 2018
To tenåringer drept i israelsk angrep mot Gazastripen 
To palestinske gutter, begge 17 år gamle, ble søndag skutt og drept av israelske soldater på Gazastripen, opplyser palestinske helsearbeidere. 
Publisert: 18 Februar 08:11
To palestinske gutter, begge 17 år gamle, ble søndag skutt og drept av israelske soldater på Gazastripen, opplyser palestinske helsearbeidere. 
De to guttene ble drept ved grensen til Israel ved Rafah sør på Gazastripen, ifølge øyenvitner.
Den israelske hæren har forklart at soldatene skjøt «varselskudd» da de ble mistenksomme fordi flere palestinere nærmet seg grensen.
Like før guttene ble drept, hadde Israel gjennomført en rekke luftangrep mot den palestinske enklaven, angrep som var rettet mot det den israelske hæren omtaler som «18 av Hamas' terrormål».
En palestinsk sikkerhetskilde har oppgitt at angrepene rammet tre baser tilhørende Hamas øst på Gazastripen.
Opptrappingen kommer etter at fire israelske soldater ble såret av en bombe plassert på grensen mellom Israel og Gazastripen, og etter at et prosjektil skutt fra Gazastripen traff en israelsk by ved grensen.
To av soldatene ble alvorlig såret av bomben, opplyser hæren.
Israels statsminister Benjamin Netanyahu kalte hendelsen på grensa for svært alvorlig og lovet «en passende reaksjon». Den omtales som en av de alvorligste på grensa til den Hamas-styrte enklaven siden 2014.
En utbrytergruppe har tatt på seg ansvaret for bombefellen, men Israel legger likevel skylden på Hamas.
– Slik vi ser det er Hamas ansvarlig, sier talsmann Jonathan Conricus og legger til at bomben ble plassert under en protest arrangert av gruppen.
Israel holder Hamas ansvarlig for alle angrep som kommer fra enklaven.
(©NTB)
Lørdag 23. juni 2018
Minst én av fire elever ved St. Sunniva skole går på kulturskolen, mens andelen er 0 ved andre skoler i Oslo. – Vi må ta skeivfordelingen på alvor, sier Anders Rønningen i Norsk kulturskoleråd.
Lørdag 23. juni 2018
• Torsdag ble det klart at regjeringen overkjører finnmarkingenes krav om stopp i sammenslåings­prosessen med Troms. I stedet setter kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland (H) ned en fellesnemnd for Troms og Finnmark, der...
Lørdag 23. juni 2018
ÅPNER OPP: Denne helga vedtar etter all sannsynlighet både Sosialistisk Ungdom og Unge Høyre å åpne for statlig salg av hasj. Det sikrer flertall for ­legalisering blant ungdomspartiene.
Lørdag 23. juni 2018
STRID: Motsetningene i flyktning­politikken skjerper seg foran neste ukes toppmøte i EU. Kommisjonen kaller inn til krisemøte søndag.
Lørdag 23. juni 2018
Norsk syke? Øystein Noreng er kritisk til Norges næringspolitikk og petroleumsøkonomi.
Fredag 22. juni 2018
I bydel Sagene i Oslo går rundt én av fire elever på kultur­skolen. På Stovner er andelen én av tjue.
Fredag 22. juni 2018
SPILL: USA har lagt an en hardere tone overfor Russland i Syria, rettet mot president Bashar al-Assad.
Fredag 22. juni 2018
VIL PRØVE: Varaordføreren i Oslo mener Arbeiderpartiet bør støtte regulert salg av cannabis for å hindre at organiserte kriminelle håver inn millioner.
Torsdag 21. juni 2018
SNUR: I månedsvis har hele Sverige snakket om innvandringen. Stefan ­Löfven også. Men nå vil statsministeren vinne valget ved å love folk jobb, hjem og velferd.
Torsdag 21. juni 2018
Pedagogikkforsker Kirsten Sivesind mener de nye læreplanene i norsk skole er altfor ­opptatt av å teste elevene.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk