Søndag 18. februar 2018
To tenåringer drept i israelsk angrep mot Gazastripen 
To palestinske gutter, begge 17 år gamle, ble søndag skutt og drept av israelske soldater på Gazastripen, opplyser palestinske helsearbeidere. 
Publisert: 18 Februar 08:11
To palestinske gutter, begge 17 år gamle, ble søndag skutt og drept av israelske soldater på Gazastripen, opplyser palestinske helsearbeidere. 
De to guttene ble drept ved grensen til Israel ved Rafah sør på Gazastripen, ifølge øyenvitner.
Den israelske hæren har forklart at soldatene skjøt «varselskudd» da de ble mistenksomme fordi flere palestinere nærmet seg grensen.
Like før guttene ble drept, hadde Israel gjennomført en rekke luftangrep mot den palestinske enklaven, angrep som var rettet mot det den israelske hæren omtaler som «18 av Hamas' terrormål».
En palestinsk sikkerhetskilde har oppgitt at angrepene rammet tre baser tilhørende Hamas øst på Gazastripen.
Opptrappingen kommer etter at fire israelske soldater ble såret av en bombe plassert på grensen mellom Israel og Gazastripen, og etter at et prosjektil skutt fra Gazastripen traff en israelsk by ved grensen.
To av soldatene ble alvorlig såret av bomben, opplyser hæren.
Israels statsminister Benjamin Netanyahu kalte hendelsen på grensa for svært alvorlig og lovet «en passende reaksjon». Den omtales som en av de alvorligste på grensa til den Hamas-styrte enklaven siden 2014.
En utbrytergruppe har tatt på seg ansvaret for bombefellen, men Israel legger likevel skylden på Hamas.
– Slik vi ser det er Hamas ansvarlig, sier talsmann Jonathan Conricus og legger til at bomben ble plassert under en protest arrangert av gruppen.
Israel holder Hamas ansvarlig for alle angrep som kommer fra enklaven.
(©NTB)
Onsdag 26. september 2018
KUTT: Effektiviserings­reforma til regjeringa truar rettstryggleiken og sjølv­stendet til domstolane. Det er den klåre åtvaringa frå øvste leiar for Domstol­administrasjonen.
Onsdag 26. september 2018
BISMAK: Grasrota som brakte Jeremy Corbyn til makten i Labour, mener ledelsen nå bremser demokratiseringen av partiet.
Onsdag 26. september 2018
• Den samlede papirlesningen i Norge går i år tilbake med 7,7 prosent sammenlignet med første halvår i fjor, viser tall fra Medie­bedriftenes Landsforening. Bare ti papiraviser får flere lesere, mens 78 aviser får færre. Aftenposten er...
Onsdag 26. september 2018
Papirutgaver inngår i 89 prosent av opplaget til mindre lokalaviser, viser ferske tall. Medie­forening advarer mot å «kutte brutalt» i post­ombæringen.
Mandag 24. september 2018
KRISE: Theresa May møter stadig nye tilbakeslag, og mistilliten vokser hos velgerne. Likevel melder britiske aviser at hun vurderer nyvalg.
Mandag 24. september 2018
Arbeiderpartiet støtter Postens ønske om å halvere antall postdager. Men verken partiet eller kulturminister Trine Skei Grande (V) har noen klar løsning for avisene.
Mandag 24. september 2018
NED: Kommersielle velferdsbedrifter i NHO kaster ut konsulenter. Fra 2017 til 2018 sank konsulentandelen i psykisk helsevern fra 38 til 22 prosent, viser NHOs egne tall.
Mandag 24. september 2018
• Den svenske valgthrilleren ruller videre. I de to ukene som har gått siden det jevne valgresultatet 9.september ble klart, har alle de svenske partiene kjempet om å vinne gjennom med sin tolkning av hvem som egentlig ble valgets vinnere.
Lørdag 22. september 2018
Aviser i Sogn og Fjordane og i nord rammes hardest dersom antall postdager kuttes, viser Klassekampens gjennomgang.
Lørdag 22. september 2018
BØNN: – Jeg ligger våken om natta og ber for Inga Marte Thorkildsen, sier Åse Pedersen. Vi tok tempen på Thorkildsen-saken på et lærerværelse.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk