Onsdag 14. februar 2018
OL-vind: Flere til sykehus med øyeskader, evakuering av hallanlegg
Voldsom vind i OL-byen har blåst ned mange gjerder og partytelt onsdag. Nå sikres området for å unngå ytterligere skader på personer og materiell.
Publisert: 14 Februar 08:43
Voldsom vind i OL-byen har blåst ned mange gjerder og partytelt onsdag. Nå sikres området for å unngå ytterligere skader på personer og materiell.
I OL-parken der innendørsidrettene holder til, ble flere provisoriske partytelt evakuert. OL-arrangøren sendte onsdag ettermiddag lokal tid ut en pressemelding.
Der gikk det fram at all aktivitet utendørs og i provisoriske bygninger i OL-parken var stoppet. Folk ble oppfordret til å holde seg innendørs.
Lokale medier melder om vind med over full storm i kastene. En rekke OL-frivillige jobbet onsdag for fullt med å feste telt og gjerder i medielandsbyen Gangneung.
De kjempet en ganske håpløs kamp. Et gedigent partytelt ble meid i bakken av vinden, og store metallbein ga etter for vinden.
Oppfordringen fra lokale myndigheter er å holde seg innendørs i timene som kommer. Flere personer er på sykehus og får behandling for øyeskader. Støv og sand ble virvlet opp i gatene og endte i øynene på fotgjengere.

BusstrøbbelOgså rundt OL-anleggene i Gangneung gikk alarmen. Flere av pressefasilitetene er lagt til partytelt.
Flere OL-busser hadde trøbbel med å holde seg på veien på turen ned fra fjellområdet og til Pyeongchang. Den NTBs utsendte satt i sneiet innom autovernet da vinden grep tak i bussen midt på en bro.
Kraftig vind har også ført til at kvinnenes slalåmkonkurranse onsdag ble avlyst og utsatt til fredag. Senere ble også kvinnenes 15 kilometer skiskyting avlyst. Det rennet er flyttet til torsdag.

VindhullFortsetter det å blåse, kan arrangøren komme i tidsnød. I øyeblikket er det oppsatt to alpinrenn både torsdag og fredag, to skiskytterrenn torsdag.
Pyeongchang er et virkelig vindhull, og rekorden er fra noen år tilbake. Da ble det på det meste målt vel 50 meter i sekundet.


(©NTB)
Lørdag 19. mai 2018
Det er ikke bare i Coop-butikkene Cappelen Damm prioriterer forlagets egne bøker. Også i Tanums bokklubber og i strømmetjenesten Storytel gjør eierforlaget reint bord.
Lørdag 19. mai 2018
• Nord-Korea har reagert på militærøvelsen «Max Thunder» mellom USA og Sør-Korea. Pyongyang har også truet med å avlyse toppmøtet mellom Kim Jong-un og Donald Trump i juni. Trump har lagt stor personlig prestisje i møtet med den...
Lørdag 19. mai 2018
SNUDDE: Populismeforsker Cas Mudde er EU-skeptikeren som i dag mener EU-integrasjonen er pent nødt til å øke.
Lørdag 19. mai 2018
SKUTT NED: Et krav om at pilotene skulle få beholde jobbene i luftambulanseanbudet, kunne vært lovstridig, mener Helse Nord. Men der tar de feil, sier eksperter på anskaffelser.
Lørdag 19. mai 2018
Ujålete: Oda Malmin skriv om korleis sams tap kan binde saman.
Fredag 18. mai 2018
VARSEL: Utdanningsetaten har ved fleire høve slått fast at dei ikkje har fått varsel om manglande ytringsfridom i Osloskolen. Svara frå deira eigen undersøking syner noko anna.
Fredag 18. mai 2018
• Mandag satte 92-årige Magna Enbusk fra Bugøynes i Sør-Varanger seg på en buss hyret inn av bygdelaget. Det gjorde hun sammen med en rekke andre eldre, som ikke hadde anledning til å stemme digitalt i folkeavstemningen om sammenslåingen av...
Fredag 18. mai 2018
Minst fire norske antikvariater har lagt ned siden 2015, og stadig flere driver bare på nett. I bransjen er de uenige om det er fare på ferde.
Fredag 18. mai 2018
PRESS: Mens Trump overkjørte sine allierte og skrotet atomavtalen med Iran i forrige uke, ser det ut til at haukene i hans administrasjon saboterer forhandlingene med Nord-Korea før de har begynt.
Onsdag 16. mai 2018
SKYLD: Israels drap på palestinske demonstranter er Hamas’ skyld, mener USA, som blokkerte et forslag om en FN-gransking av massakren.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk