Onsdag 14. februar 2018
OL-vind: Flere til sykehus med øyeskader, evakuering av hallanlegg
Voldsom vind i OL-byen har blåst ned mange gjerder og partytelt onsdag. Nå sikres området for å unngå ytterligere skader på personer og materiell.
Publisert: 14 Februar 08:43
Voldsom vind i OL-byen har blåst ned mange gjerder og partytelt onsdag. Nå sikres området for å unngå ytterligere skader på personer og materiell.
I OL-parken der innendørsidrettene holder til, ble flere provisoriske partytelt evakuert. OL-arrangøren sendte onsdag ettermiddag lokal tid ut en pressemelding.
Der gikk det fram at all aktivitet utendørs og i provisoriske bygninger i OL-parken var stoppet. Folk ble oppfordret til å holde seg innendørs.
Lokale medier melder om vind med over full storm i kastene. En rekke OL-frivillige jobbet onsdag for fullt med å feste telt og gjerder i medielandsbyen Gangneung.
De kjempet en ganske håpløs kamp. Et gedigent partytelt ble meid i bakken av vinden, og store metallbein ga etter for vinden.
Oppfordringen fra lokale myndigheter er å holde seg innendørs i timene som kommer. Flere personer er på sykehus og får behandling for øyeskader. Støv og sand ble virvlet opp i gatene og endte i øynene på fotgjengere.

BusstrøbbelOgså rundt OL-anleggene i Gangneung gikk alarmen. Flere av pressefasilitetene er lagt til partytelt.
Flere OL-busser hadde trøbbel med å holde seg på veien på turen ned fra fjellområdet og til Pyeongchang. Den NTBs utsendte satt i sneiet innom autovernet da vinden grep tak i bussen midt på en bro.
Kraftig vind har også ført til at kvinnenes slalåmkonkurranse onsdag ble avlyst og utsatt til fredag. Senere ble også kvinnenes 15 kilometer skiskyting avlyst. Det rennet er flyttet til torsdag.

VindhullFortsetter det å blåse, kan arrangøren komme i tidsnød. I øyeblikket er det oppsatt to alpinrenn både torsdag og fredag, to skiskytterrenn torsdag.
Pyeongchang er et virkelig vindhull, og rekorden er fra noen år tilbake. Da ble det på det meste målt vel 50 meter i sekundet.


(©NTB)
Fredag 17. august 2018
• Det er mange som bekymrer seg for demokratiets framtid om dagen. Høyre-ideolog Torbjørn Røe Isaksen drøftet nylig i Aftenposten det han mener er tre store utfordringer for demokratiet. Næringsministeren lister opp den økonomiske suksessen...
Fredag 17. august 2018
VALG: Valgkampen i Brasil er i gang. Titusener har de siste dagene demonstrert til støtte for Lula da Silva, som er dømt til tolv års fengsel.
Fredag 17. august 2018
Flere forskere mener pressen har spekulert for mye i Sandberg-saken. – Spekulasjoner hører hjemme i private samtaler, sier Elisabeth Eide.
Fredag 17. august 2018
OFFENSIVE: Heroinbehandling er bare starten. Nå krever rusorganisasjoner straffefrihet for narkotikabruk samt rusbehandling med narkotika for alle grupper tunge rusavhengige.
Torsdag 16. august 2018
STAB: Linn Beathe Esborg var i den norske staben som klargjorde F-16-jagarfly til tokt over Libya. No krev ho fleire svar om kva ho var med på.
Torsdag 16. august 2018
• Tidligere Frp-nestleder og fiskeriminister Per Sandberg hentet tirsdag fram alle tilgjengelige retoriske virkemidler – inkludert hans sedvanlige, sleivete overdrivelser – i sitt angrep på norsk presses dekning av hans Iran-tur og forholdet...
Torsdag 16. august 2018
HETT: En fersk forskningsrapport varsler om høy sannsynlighet for hetebølger også de neste fire åra.
Torsdag 16. august 2018
Mari Skurdal er ansatt som Klassekampens nye ansvarlige redaktør. Hun varsler at hun vil løfte utenriks- og kommentar­stoffet i avisa.
Onsdag 15. august 2018
God kjønnsbalanse til tross: Menn diskuterer teknologi og økonomi, mens kvinner diskuterer omsorg, abortlov og metoo under Arendalsuka.
Onsdag 15. august 2018
VERRE: En fersk forskningsrapport viser at innvandrere er langt mer utsatt for opphopning av levekårsproblemer. Men de som bor i distriktene, klarer seg jevnt over bedre.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk