Onsdag 14. februar 2018
Nådeløs Graabak hudflettet OL-byen
Jørgen Graabak mener at Pyeongchang hadde egnet seg best til å arrangere OL-konkurranser i bob og isdans.
Publisert: 14 Februar 12:22
Jørgen Graabak mener at Pyeongchang hadde egnet seg best til å arrangere OL-konkurranser i bob og isdans.
Han var selv en åpenbar medaljekandidat foran onsdagens kombinertkonkurranse med hopp i den lille bakken, men fikk alt ødelagt da han ble sendt utfor under elendige forhold i bakken.
23.-plass etter hopprennet ble til 18.-plass til slutt.
– Jeg har god tid. Jeg skal ikke gå langrenn før i morgen, sa Graabak ironisk mens hans sto i intervjukø etter hoppet sitt.
Det er lett å forstå at Graabak var forbannet. Tonen var skarp også etter rennet.
– Det ble en kjedelig dag og et kjedelig langrenn. Å gå og kikke bort på dem som kjemper om medaljer, det er ikke derfor jeg er her.

Vind og atter vind– Hva tenker du om vindproblematikken?
– Jeg har ikke kikket så nøye på det, men det er kjedelig når enkelte ikke får sjansen til å kjempe om medaljer, og det er ekstra surt når jeg er en av dem selv. Sånn var det denne gangen. Jeg får bare se framover mot storbakken. Det er ikke slik at jeg håper på flaks heller, jeg håper bare å få sjansen.
– Du sa til Adresseavisen i pausen mellom hopprennet og langrennet at Pyeongchang hadde passet best til å arrangere OL i bob og isdans?
– Nå skal jeg hjem på hotellet og spise pizza til den store gullmedalje, og så satser jeg mot neste uke.

Stiller spørsmål– Burde det ikke vært OL her?
– Det er vanskelig for meg å si, men det er kjedelig når man ser at snowboarderne sliter med farten, når alpint avlyser, når skiskyting avlyser, når langrenn blir preget av vind og vi må vente i mange, mange timer. Samtidig ser vi at de fleste har OK forhold og gjør en brukbar konkurranse, samtidig som det er kjedelig at enkelte ikke får sjansen. Men vi ser at det er Frenzel som vinner og Watabe som blir nummer to, og det er Dahlmeier, det er Fourcade og det er Klæbo. De beste vinner stort sett.
– Hva kan du si til de som styrer og har ansvaret?
– Jeg vet ikke hvor mye vits det er i å komme med positive innspill. Den gjengen der får styre sjappa.
– Det er mange som spør om hvorfor IOC kunne komme på å legge OL hit?
Jeg forstår hvorfor man spør. Det gjør jeg. I hvert fall når det er så mye som blir preget av det. Det er dumt.
– Var det lurt å legge OL hit i det hele tatt?
– Jeg vet ikke. Det kommer an hvilken informasjon man har, men det er klart at om man vet at det er slik og likevel legger det hit, da kan det vel ikke berømmes som tidenes beslutning, sa Graabak, som ganske enkelt satte ord på det mange tenker i OL-byen i disse dager.
(©NTB)
Lørdag 19. mai 2018
Det er ikke bare i Coop-butikkene Cappelen Damm prioriterer forlagets egne bøker. Også i Tanums bokklubber og i strømmetjenesten Storytel gjør eierforlaget reint bord.
Lørdag 19. mai 2018
• Nord-Korea har reagert på militærøvelsen «Max Thunder» mellom USA og Sør-Korea. Pyongyang har også truet med å avlyse toppmøtet mellom Kim Jong-un og Donald Trump i juni. Trump har lagt stor personlig prestisje i møtet med den...
Lørdag 19. mai 2018
SNUDDE: Populismeforsker Cas Mudde er EU-skeptikeren som i dag mener EU-integrasjonen er pent nødt til å øke.
Lørdag 19. mai 2018
SKUTT NED: Et krav om at pilotene skulle få beholde jobbene i luftambulanseanbudet, kunne vært lovstridig, mener Helse Nord. Men der tar de feil, sier eksperter på anskaffelser.
Lørdag 19. mai 2018
Ujålete: Oda Malmin skriv om korleis sams tap kan binde saman.
Fredag 18. mai 2018
VARSEL: Utdanningsetaten har ved fleire høve slått fast at dei ikkje har fått varsel om manglande ytringsfridom i Osloskolen. Svara frå deira eigen undersøking syner noko anna.
Fredag 18. mai 2018
• Mandag satte 92-årige Magna Enbusk fra Bugøynes i Sør-Varanger seg på en buss hyret inn av bygdelaget. Det gjorde hun sammen med en rekke andre eldre, som ikke hadde anledning til å stemme digitalt i folkeavstemningen om sammenslåingen av...
Fredag 18. mai 2018
Minst fire norske antikvariater har lagt ned siden 2015, og stadig flere driver bare på nett. I bransjen er de uenige om det er fare på ferde.
Fredag 18. mai 2018
PRESS: Mens Trump overkjørte sine allierte og skrotet atomavtalen med Iran i forrige uke, ser det ut til at haukene i hans administrasjon saboterer forhandlingene med Nord-Korea før de har begynt.
Onsdag 16. mai 2018
SKYLD: Israels drap på palestinske demonstranter er Hamas’ skyld, mener USA, som blokkerte et forslag om en FN-gransking av massakren.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk