Tirsdag 13. februar 2018
Kane og Eriksen sørget for Tottenham-overtak mot Juventus
Gonzalo Higuaín vant duellen mot Harry Kane, men Christian Eriksen ordnet 2-2 for Tottenham mot Juventus i første kamp i mesterligaens åttedelsfinaler tirsdag.
Publisert: 13 Februar 23:11
Gonzalo Higuaín vant duellen mot Harry Kane, men Christian Eriksen ordnet 2-2 for Tottenham mot Juventus i første kamp i mesterligaens åttedelsfinaler tirsdag.
Higuaín hadde satt ballen i nettet to ganger før det var spilt ni minutter, det siste målet kom fra straffemerket. Kane spilte seg opp og fikk nettsus etter 35 minutter, men fikk se spisskonkurrenten få sjansen fra straffemerket igjen rett før pause. Denne gangen smalt imidlertid forsøket i tverrliggeren og ut.
Målene fra første omgang så ut til å bli kampens beholdning, til tross for at sjansene satt løst også etter pause. Med et drøyt kvarter steg imidlertid Christian Eriksen fram på et frispark.
Dansken fikset 2-2 og et overtak før returoppgjøret i London om tre uker.
– Vi er sikre på at vi vil få sjanser på Wembley. Vi går til den kampen med mye selvtillit og ser fram til det, sa Eriksen ifølge BBC etter kampen og fikk støtte av manager Mauricio Pochettino.
– En fantastisk kamp. Vi var sløve og slapp inn to mål på ni minutter, men moralen vi viste etter det var fantastisk. Jeg ønsker å gratulere spillerne – 0-2 i Torino mot et lag som er vanskelig å bryte ned. Vi fortjente seieren mer enn uavgjort.

SjokkåpningDet tok kun to minutter før første ball satt i nettet på Juventus' hjemmebane. Tottenham hadde ikke gjort hjemmeleksen sin og da Higuaín fikk stå alene i feltet på et frispark snudde han seg og banket ballen i hjørnet på helvolley.
Kun seks minutter senere ble Federico Bernardeschi felt av Ben Davies innenfor 16-meteren. Juventus' superspiss plasserte ballen hardt i mål til 2-0.
Tottenham kom seg gradvis etter sjokkåpningen og Kane burde ha scoret sitt første mål i kampen allerede etter 25 minutter. Eriksen løftet ballen bak forsvaret til hjemmelaget, men Kane, som sto helt alene, klarte ikke få ballen forbi Buffon.

Kom tilbakeKane testet Buffon igjen noen minutter senere, før det endelig løsnet for engelskmannen. Dele Alli spilte spissen fri i bakrommet og Kane rundet Buffon og satte inn reduseringen.
Juventus og Higuaín fikk en ny mulighet til å øke fra straffemerket rett før pause, men denne gangen smalt ballen i tverrliggeren og ut.
Tottenham hadde marginene på sin side i andre omgang. Eriksens frispark fra drøye 18 meter gikk i retning keeperhjørnet langs bakken, men Gianluigi Buffon tok et steg feil vei og rakk ikke komme seg tilbake.
Det førte til at det er Tottenham som har bortemålsregelen på sin side før returoppgjøret.
(©NTB)
Mandag 22. oktober 2018
Kringkastingsrådet har mottatt 110 klager på NRKs bruk av Civita-leder Kristin Clemet som ekspertkommentator på valget i Sverige. – Jeg gjorde mitt beste for å være noenlunde objektiv, sier hun.
Mandag 22. oktober 2018
BEKLAGER: Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) beklager at INF-avtalen ryker – og legger skylden på Russland.
Mandag 22. oktober 2018
SKUFFET: Lokallagsleder Inge Takle Mæstad frykter en dypere splittelse i partiet etter det knusende Hareide-neder­laget i Rogaland. Han beskylder nestleder Olaug Bollestad for å opptre illojalt.
Mandag 22. oktober 2018
• Norsk politikk er blitt revitalisert etter at Knut Arild Hareide for tre uker siden rådet KrF til å sondere mulighetene for en historisk regjeringskoalisjon med Ap og Sp. Etter et år hvor norsk politikk...
Lørdag 20. oktober 2018
FORTVILELSE: Kjell Ingolf Ropstad «dolket sin egen partileder i ryggen» med abort­utspill i VG, mener sentrale KrF-kilder.
Lørdag 20. oktober 2018
KRIGSSPILL: Den største Nato-øvelsen etter den kalde krigen begynner neste uke. 50.000 Nato-soldater skal øve på å komme Norge til unnsetning.
Lørdag 20. oktober 2018
• Denne uka avholdes økonomifestivalen Kåkånomics i Stavanger. Der møtes økonomer, politikere og helt vanlige siddiser for å drøfte små og store økonomiske spørsmål. Et gjennomgangstema på flere arrangementer er det økonomiske...
Lørdag 20. oktober 2018
Nasjonalmuseet burde prioritere «Gjerdeløa» over dyr utenlandsk kunst, mener kritikerne. Men skal et nasjonalmuseum alltid sette den nasjonale kultur­arven først?
Lørdag 20. oktober 2018
Adjø: Didier Eribon forlot arbeiderklassen, sammen med fransk venstreside.
Fredag 19. oktober 2018
Nasjonalmuseet har satset tungt på Marianne Heske, mener Nasjonalmuseets direktør og samlingsdirektør. Men nye interne diskusjoner kan de godt ta.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk