Tirsdag 13. februar 2018
Kane og Eriksen sørget for Tottenham-overtak mot Juventus
Gonzalo Higuaín vant duellen mot Harry Kane, men Christian Eriksen ordnet 2-2 for Tottenham mot Juventus i første kamp i mesterligaens åttedelsfinaler tirsdag.
Publisert: 13 Februar 23:11
Gonzalo Higuaín vant duellen mot Harry Kane, men Christian Eriksen ordnet 2-2 for Tottenham mot Juventus i første kamp i mesterligaens åttedelsfinaler tirsdag.
Higuaín hadde satt ballen i nettet to ganger før det var spilt ni minutter, det siste målet kom fra straffemerket. Kane spilte seg opp og fikk nettsus etter 35 minutter, men fikk se spisskonkurrenten få sjansen fra straffemerket igjen rett før pause. Denne gangen smalt imidlertid forsøket i tverrliggeren og ut.
Målene fra første omgang så ut til å bli kampens beholdning, til tross for at sjansene satt løst også etter pause. Med et drøyt kvarter steg imidlertid Christian Eriksen fram på et frispark.
Dansken fikset 2-2 og et overtak før returoppgjøret i London om tre uker.
– Vi er sikre på at vi vil få sjanser på Wembley. Vi går til den kampen med mye selvtillit og ser fram til det, sa Eriksen ifølge BBC etter kampen og fikk støtte av manager Mauricio Pochettino.
– En fantastisk kamp. Vi var sløve og slapp inn to mål på ni minutter, men moralen vi viste etter det var fantastisk. Jeg ønsker å gratulere spillerne – 0-2 i Torino mot et lag som er vanskelig å bryte ned. Vi fortjente seieren mer enn uavgjort.

SjokkåpningDet tok kun to minutter før første ball satt i nettet på Juventus' hjemmebane. Tottenham hadde ikke gjort hjemmeleksen sin og da Higuaín fikk stå alene i feltet på et frispark snudde han seg og banket ballen i hjørnet på helvolley.
Kun seks minutter senere ble Federico Bernardeschi felt av Ben Davies innenfor 16-meteren. Juventus' superspiss plasserte ballen hardt i mål til 2-0.
Tottenham kom seg gradvis etter sjokkåpningen og Kane burde ha scoret sitt første mål i kampen allerede etter 25 minutter. Eriksen løftet ballen bak forsvaret til hjemmelaget, men Kane, som sto helt alene, klarte ikke få ballen forbi Buffon.

Kom tilbakeKane testet Buffon igjen noen minutter senere, før det endelig løsnet for engelskmannen. Dele Alli spilte spissen fri i bakrommet og Kane rundet Buffon og satte inn reduseringen.
Juventus og Higuaín fikk en ny mulighet til å øke fra straffemerket rett før pause, men denne gangen smalt ballen i tverrliggeren og ut.
Tottenham hadde marginene på sin side i andre omgang. Eriksens frispark fra drøye 18 meter gikk i retning keeperhjørnet langs bakken, men Gianluigi Buffon tok et steg feil vei og rakk ikke komme seg tilbake.
Det førte til at det er Tottenham som har bortemålsregelen på sin side før returoppgjøret.
(©NTB)
Onsdag 15. august 2018
VERRE: En fersk forskningsrapport viser at innvandrere er langt mer utsatt for opphopning av levekårsproblemer. Men de som bor i distriktene, klarer seg jevnt over bedre.
Onsdag 15. august 2018
God kjønnsbalanse til tross: Menn diskuterer teknologi og økonomi, mens kvinner diskuterer omsorg, abortlov og metoo under Arendalsuka.
Onsdag 15. august 2018
ILLSINTE: Politikere reagerer kraftig etter at nær 100 biler ble påtent i Sverige. Brannene fyrer opp politikere og kommentatorer fra høyre til venstre.
Onsdag 15. august 2018
• USAs president Donald Trump har innført sanksjoner mot Nato-allierte Tyrkia som savner sidestykke i moderne historie. Først vedtok Washington sanksjoner mot landets innenriks- og justisminister, som førte til sterk svekkelse av den...
Tirsdag 14. august 2018
Arendalsuka gjenskaper forskjellene i det norske lobby-systemet, ifølge en ny rapport.
Tirsdag 14. august 2018
ADVARER: Frps Jon Helgheim sier rommet for hva som er greit å si som politiker blir mer snevert. I går måtte enda en frittalende Frp-statsråd gå av.
Tirsdag 14. august 2018
VALUTARAS: Markedet overhørte sentralbankens forsikringer. Tyrkiske lira styrt­dykker på børsene.
Tirsdag 14. august 2018
• Per Sandberg trakk seg i går både som fiskeriminister og som nest­leder i Fremskrittspartiet. Bakgrunnen for avgangen er manglende varsling av en ferietur til Iran og brudd på sikkerhetsrutinene. Sandberg har likevel ikke vært alene om å...
Mandag 13. august 2018
• På lørdag trykket vi en artikkel om svensker som forlater bylivet for å lære seg å dyrke mat og slakte dyr selv. De frykter klimaendringer og systemkollaps, og tar saken i egne hender. «Det er litt som å sitte på et tog som man vet er på...
Mandag 13. august 2018
ÅPENT: Få uker før valget i Sverige strever høyresida med å forholde seg til Sverigedemokraterna. – Vi skal vinne valget, sa Jimmie Åkesson på partiets valgkamp-åpning.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk