Tirsdag 13. februar 2018
Kane og Eriksen sørget for Tottenham-overtak mot Juventus
Gonzalo Higuaín vant duellen mot Harry Kane, men Christian Eriksen ordnet 2-2 for Tottenham mot Juventus i første kamp i mesterligaens åttedelsfinaler tirsdag.
Publisert: 13 Februar 23:11
Gonzalo Higuaín vant duellen mot Harry Kane, men Christian Eriksen ordnet 2-2 for Tottenham mot Juventus i første kamp i mesterligaens åttedelsfinaler tirsdag.
Higuaín hadde satt ballen i nettet to ganger før det var spilt ni minutter, det siste målet kom fra straffemerket. Kane spilte seg opp og fikk nettsus etter 35 minutter, men fikk se spisskonkurrenten få sjansen fra straffemerket igjen rett før pause. Denne gangen smalt imidlertid forsøket i tverrliggeren og ut.
Målene fra første omgang så ut til å bli kampens beholdning, til tross for at sjansene satt løst også etter pause. Med et drøyt kvarter steg imidlertid Christian Eriksen fram på et frispark.
Dansken fikset 2-2 og et overtak før returoppgjøret i London om tre uker.
– Vi er sikre på at vi vil få sjanser på Wembley. Vi går til den kampen med mye selvtillit og ser fram til det, sa Eriksen ifølge BBC etter kampen og fikk støtte av manager Mauricio Pochettino.
– En fantastisk kamp. Vi var sløve og slapp inn to mål på ni minutter, men moralen vi viste etter det var fantastisk. Jeg ønsker å gratulere spillerne – 0-2 i Torino mot et lag som er vanskelig å bryte ned. Vi fortjente seieren mer enn uavgjort.

SjokkåpningDet tok kun to minutter før første ball satt i nettet på Juventus' hjemmebane. Tottenham hadde ikke gjort hjemmeleksen sin og da Higuaín fikk stå alene i feltet på et frispark snudde han seg og banket ballen i hjørnet på helvolley.
Kun seks minutter senere ble Federico Bernardeschi felt av Ben Davies innenfor 16-meteren. Juventus' superspiss plasserte ballen hardt i mål til 2-0.
Tottenham kom seg gradvis etter sjokkåpningen og Kane burde ha scoret sitt første mål i kampen allerede etter 25 minutter. Eriksen løftet ballen bak forsvaret til hjemmelaget, men Kane, som sto helt alene, klarte ikke få ballen forbi Buffon.

Kom tilbakeKane testet Buffon igjen noen minutter senere, før det endelig løsnet for engelskmannen. Dele Alli spilte spissen fri i bakrommet og Kane rundet Buffon og satte inn reduseringen.
Juventus og Higuaín fikk en ny mulighet til å øke fra straffemerket rett før pause, men denne gangen smalt ballen i tverrliggeren og ut.
Tottenham hadde marginene på sin side i andre omgang. Eriksens frispark fra drøye 18 meter gikk i retning keeperhjørnet langs bakken, men Gianluigi Buffon tok et steg feil vei og rakk ikke komme seg tilbake.
Det førte til at det er Tottenham som har bortemålsregelen på sin side før returoppgjøret.
(©NTB)
Torsdag 24. mai 2018
UFRED: Før søndagens valg slår menneskerettighetsaktivist Erika Gomez alarm om forfølgelse av aktivister og en skjør fredsavtale under press.
Torsdag 24. mai 2018
SINNE: Alta Frp krever gransking, og fylkeslederen i Finnmark Frp mener helseminister Bent Høie må gå etter luft­ambulansekrisa.
Torsdag 24. mai 2018
Siden årtusenskiftet er antallet politiske skandaler i nordiske medier tredoblet. Og det er de personorienterte sex­skandalene som har økt mest.
Torsdag 24. mai 2018
• Konsekvensene av såkalt fritt skolevalg i Oslo-skolen er ulykksalige og bidrar til å forsterke sosiale og etniske skillelinjer. I går gikk 67 lærere og andre ansatte ved Bjørnholt videregående skole ut i Aftenposten og fortalte hvordan...
Onsdag 23. mai 2018
Etter én uke med journaliststreik i NRK har nærmere halvparten av seerne og lytterne forsvunnet.
Onsdag 23. mai 2018
ILLE: Taliban øker kontrollen i Afghanistan og trapper opp selvmordsangrep. – Redselen blant folk øker, sier seniorforsker Arne Strand, som selv har følt frykten på kroppen.
Onsdag 23. mai 2018
• I dag blir det klart om de fagorganiserte i offentlig sektor sier ja til ny pensjonsavtale. Kritikerne hevder at den er usolidarisk fordi de eneste som vil tjene på den, er den fjerdeparten som greier å jobbe til de er 67 år eller lenger.
Onsdag 23. mai 2018
KJØPER: Nordkapp kommune prøver forgjeves å kjøpe den lukrative turistattraksjonen Nordkapp-platået. I dag er det folkemøte i Honningsvåg for å øke presset på grunneier Finnmarkseiendommen.
Tirsdag 22. mai 2018
RETTIGHET: Selv om datoen viser 2018, ser Utdannings­forbundet seg i dag nødt til å aksjonere for sin menneskerett til å ytre seg fritt på arbeidsplassen.
Tirsdag 22. mai 2018
Svenske Bonnier, som eier halvparten av Cappelen Damm, bruker markedsmakten sin i Sverige til å gjøre seg selv større, sier Pelle Andersson i Ordfront.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk