Fredag 19. januar 2018
Tortursiktet foreldrepar erklærer seg ikke skyldig
Foreldrene til de 13 barna som ble funnet fanget i en bolig i California, er siktet for tortur og barnemishandling over lang tid. De nekter straffskyld.
Publisert: 19 Januar 00:31
Foreldrene til de 13 barna som ble funnet fanget i en bolig i California, er siktet for tortur og barnemishandling over lang tid. De nekter straffskyld.
Flere av barna var lenket til møbler med kjetting og hengelåser da politiet ankom familiens boligen i Perris sør i California søndag.
– Dette er alvorlig følelsesmessig og fysisk mishandling, konstaterte statsadvokat Mike Hestrin på en pressekonferanse torsdag.
David Allen Turpin (57) og Louise Anna Turpin (49) er siktet for tolv tilfeller av tortur, tolv tilfeller av frihetsberøvelse, seks tilfeller barnemishandling og seks tilfeller av mishandling av en voksen som var avhengig av dem. Begge risikerer livsvarig fengsel.
I tillegg er faren siktet for utuktig omgang med et barn under 14 år, men detaljene rundt denne siktelsen er ikke kjent.
Paret ble torsdag framstilt for varetektsfengsling. Begge nektet seg skyldige. Både moren og faren var kledd i svart og var lenket på hender og føtter. De framsto som rolige.

UtsultetBarna er i alderen 2 til 29 år, og alle var sterkt avmagret da de ble funnet. Foreldrene er ikke siktet for tortur og frihetsberøvelse mot toåringen.
– Den eldste av søsknene, en kvinne på 29 år, veier bare 37 kilo, opplyste Hestrin på pressekonferansen.
– Flere av barna har mangelfulle kognitive evner og mangler grunnleggende livskunnskaper, sa Hestrin videre.
Det var parets 17 år gamle datter som greide å rømme og varsle politiet. Hun har fortalt at hun hadde planlagt å rømme i to år. En av de andre søsknene rømte sammen med henne, men dro tilbake til huset på grunn av frykt.
Ifølge politiet har barna også forklart at de kun fikk dusje én gang i året, at de bare en sjelden gang fikk være ute i solen, og at de måtte nøye seg med ett måltid om dagen, skriver NBC News.

Straffet med fastlenkingDe skal ha blitt slått, tatt kvelertak på og lenket fast til sengene sine i månedsvis uten tilgang til baderom. Dette skal ha vært som straff for at de for eksempel «lekte med vannet» når de vasket hendene.
Barna anklager også foreldrene for å ha kjøpt leker uten at de lot barna leke med dem, og for å ha bakt kaker uten at barna fikk smake.
Turpin-familiens bolig ligger i et middelklassestrøk i byen Perris, om lag 110 kilometer sørøst for Los Angeles. Familien har bodd her siden 2014, men har aldri hatt kontakt med verken politiet eller sosialarbeidere.
Slektninger av familien sier at de ikke hadde noen anelse om hva som pågikk.
– De var bare en vanlig familie, sier Betty Turpin, den 81 år gamle moren til familiefaren.
– Og de hadde så godt forhold til hverandre. Det er ikke noe jeg bare sier. Disse barna, vi var henrykte. De var så søte med hverandre, sier hun.
Det neste rettsmøtet for paret er planlagt å finne sted 23. februar.

(©NTB)
Lørdag 17. februar 2018
FRA HAV TIL FJELL: De har overlevd tortur i Libya og ­dødsferden over Middelhavet. Nå flykter Ousman (21) og Lamine (25) fra italienske fascister over snødekte alpetopper.
Lørdag 17. februar 2018
• Norge er midt inne i en større forsvarsdebatt der det er påvist store svakheter i den nasjonale forsvarsevnen. De militære even­tyrene i Afghanistan og Libya er sterkt omstridt og har ikke gitt landet større trygghet – snarere tvert imot.
Lørdag 17. februar 2018
Åsne Seierstad skal skrive bok om ­hvordan metoo-kampanjen traff Trond Giske, Jonas Gahr Støre og resten av ­Arbeiderpartiet.
Lørdag 17. februar 2018
TYNN IS: Ap har stilt sju vilkår til regjeringa for å kunne seie ja til EUs tredje energimarknadspakke og Acer. Men dette er garantiar regjeringa ikkje kan gje, forklarer ekspert.
Lørdag 17. februar 2018
Lange linjer: Jürgen Kocka utfordrer dem som gjerne ser på ­kapitalisme som en naturtilstand.
Fredag 16. februar 2018
LOJALITET: Nabolagslojaliteten er noe av det beste med Holmlia, skal vi tro de som bor der. – En slik lojalitet kan også misbrukes, advarer Dara Goldar.
Fredag 16. februar 2018
NY KOST: Sør-Afrikas nye president Cyril Ramaphosa er enda en veteran fra anti-apartheidkampen. Han får nok å ta fatt i.
Fredag 16. februar 2018
Kinobesøket gikk ned i både Norge og EU i fjor. Hvis trenden fortsetter, er det stor grunn til bekymring, ifølge eksperter.
Fredag 16. februar 2018
• I 2015 fikk Høyre/Frp-regjeringen med støtte fra Venstre flertall for å endre arbeidsmiljøloven slik at det ble enklere for arbeidsgivere å ansette folk midlertidig. Forslaget ble begrunnet med de mest fantasifulle argumenter fra daværende...
Torsdag 15. februar 2018
Jakten på bestselgerforfattere gjør forlagene likere hverandre, mener forlagsveteran Janneken Øverland.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk