Fredag 19. januar 2018
Tortursiktet foreldrepar erklærer seg ikke skyldig
Foreldrene til de 13 barna som ble funnet fanget i en bolig i California, er siktet for tortur og barnemishandling over lang tid. De nekter straffskyld.
Publisert: 19 Januar 00:31
Foreldrene til de 13 barna som ble funnet fanget i en bolig i California, er siktet for tortur og barnemishandling over lang tid. De nekter straffskyld.
Flere av barna var lenket til møbler med kjetting og hengelåser da politiet ankom familiens boligen i Perris sør i California søndag.
– Dette er alvorlig følelsesmessig og fysisk mishandling, konstaterte statsadvokat Mike Hestrin på en pressekonferanse torsdag.
David Allen Turpin (57) og Louise Anna Turpin (49) er siktet for tolv tilfeller av tortur, tolv tilfeller av frihetsberøvelse, seks tilfeller barnemishandling og seks tilfeller av mishandling av en voksen som var avhengig av dem. Begge risikerer livsvarig fengsel.
I tillegg er faren siktet for utuktig omgang med et barn under 14 år, men detaljene rundt denne siktelsen er ikke kjent.
Paret ble torsdag framstilt for varetektsfengsling. Begge nektet seg skyldige. Både moren og faren var kledd i svart og var lenket på hender og føtter. De framsto som rolige.

UtsultetBarna er i alderen 2 til 29 år, og alle var sterkt avmagret da de ble funnet. Foreldrene er ikke siktet for tortur og frihetsberøvelse mot toåringen.
– Den eldste av søsknene, en kvinne på 29 år, veier bare 37 kilo, opplyste Hestrin på pressekonferansen.
– Flere av barna har mangelfulle kognitive evner og mangler grunnleggende livskunnskaper, sa Hestrin videre.
Det var parets 17 år gamle datter som greide å rømme og varsle politiet. Hun har fortalt at hun hadde planlagt å rømme i to år. En av de andre søsknene rømte sammen med henne, men dro tilbake til huset på grunn av frykt.
Ifølge politiet har barna også forklart at de kun fikk dusje én gang i året, at de bare en sjelden gang fikk være ute i solen, og at de måtte nøye seg med ett måltid om dagen, skriver NBC News.

Straffet med fastlenkingDe skal ha blitt slått, tatt kvelertak på og lenket fast til sengene sine i månedsvis uten tilgang til baderom. Dette skal ha vært som straff for at de for eksempel «lekte med vannet» når de vasket hendene.
Barna anklager også foreldrene for å ha kjøpt leker uten at de lot barna leke med dem, og for å ha bakt kaker uten at barna fikk smake.
Turpin-familiens bolig ligger i et middelklassestrøk i byen Perris, om lag 110 kilometer sørøst for Los Angeles. Familien har bodd her siden 2014, men har aldri hatt kontakt med verken politiet eller sosialarbeidere.
Slektninger av familien sier at de ikke hadde noen anelse om hva som pågikk.
– De var bare en vanlig familie, sier Betty Turpin, den 81 år gamle moren til familiefaren.
– Og de hadde så godt forhold til hverandre. Det er ikke noe jeg bare sier. Disse barna, vi var henrykte. De var så søte med hverandre, sier hun.
Det neste rettsmøtet for paret er planlagt å finne sted 23. februar.

(©NTB)
Fredag 25. mai 2018
SAMME SKOLE: 21-åringen som er siktet for drapsforsøk på en 18-åring på Holmlia har hatt et langt opphold på koranskole i Somalia. Ifølge politiet var offeret elev på den samme skolen.
Fredag 25. mai 2018
KNAPT: Marginene er hårfine foran dagens folkeavstemning om Irlands abortforbud. De som vil heve forbudet, leder på målinger, men 20 prosent har ennå ikke bestemt seg.
Fredag 25. mai 2018
Kulturpolitikerne liker dårlig at ­Cappelen Damms salgskanaler har en overvekt av titler fra eget forlag.
Fredag 25. mai 2018
• Den pensjonerte russiske etterretningsoffiseren Sergej Skripal ble 4. mars i år funnet bevisstløs på en benk i Salisbury i England sammen med sin 33 år gamle datter Julia. Begge er nå utskrevet fra sykehus. Skripal ble i 2006 dømt til 13...
Torsdag 24. mai 2018
SINNE: Alta Frp krever gransking, og fylkeslederen i Finnmark Frp mener helseminister Bent Høie må gå etter luft­ambulansekrisa.
Torsdag 24. mai 2018
UFRED: Før søndagens valg slår menneskerettighetsaktivist Erika Gomez alarm om forfølgelse av aktivister og en skjør fredsavtale under press.
Torsdag 24. mai 2018
Siden årtusenskiftet er antallet politiske skandaler i nordiske medier tredoblet. Og det er de personorienterte sex­skandalene som har økt mest.
Torsdag 24. mai 2018
• Konsekvensene av såkalt fritt skolevalg i Oslo-skolen er ulykksalige og bidrar til å forsterke sosiale og etniske skillelinjer. I går gikk 67 lærere og andre ansatte ved Bjørnholt videregående skole ut i Aftenposten og fortalte hvordan...
Onsdag 23. mai 2018
Etter én uke med journaliststreik i NRK har nærmere halvparten av seerne og lytterne forsvunnet.
Onsdag 23. mai 2018
ILLE: Taliban øker kontrollen i Afghanistan og trapper opp selvmordsangrep. – Redselen blant folk øker, sier seniorforsker Arne Strand, som selv har følt frykten på kroppen.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk