Søndag 14. januar 2018
Kristoffersen på skuddhold i Wengen
Henrik Kristoffersen ligger på 3.-plass før finaleomgangen i den tradisjonsrike Wengen-slalåmen. Igjen blir Marcel Hirscher en tøff nøtt å knekke.
Publisert: 14 Januar 10:55
Henrik Kristoffersen ligger på 3.-plass før finaleomgangen i den tradisjonsrike Wengen-slalåmen. Igjen blir Marcel Hirscher en tøff nøtt å knekke.
Alpinstjernen fra Rælingen kjørte en solid 1. omgang uten store feil. Han er 59 hundredels sekund bak Hirscher, som står med fire strake slalåmseirer i verdenscupen.
Østerrikeren har vært dominerende i slalåm og storslalåm i mange år, men i vinter har han vært plagsomt god sett med norske øyne. Kristoffersen har denne sesongen vært på verdenscuppallen hele ni ganger uten å vinne. Seks av dem har vært 2.-plasser.
Selv om det er nesten seks tideler opp til Hirscher, kan nordmannen håpe på at marginene er på hans side i finaleomgangen. Kristoffersen har ikke vunnet et verdenscuprenn siden triumfen i Schladming 24. januar i fjor.
Sveriges slalåmstjerne André Myhrer ligger mellom Hirscher og Kristoffersen. Han er 35 hundredeler bak ledertiden.
Det var flere nordmenn som kjørte godt i den sveitsiske traseen. Leif Kristian Nestvold-Haugen la seg inn på fjerdeplassen. Han er 76/100 sekund bak Hirscher, mens det skiller 17 hundredeler opp til Kristoffersen før finaleomgangen.
Jonathan Nordbotten ligger på en foreløpig 11.-plass etter at 25 alpinister har kjørt, mens Sebastian Foss Solevåg er på plassen rett bak.
(©NTB)
Torsdag 18. januar 2018
• The Guardian hadde tirsdag en sak der det hevdes at Norge uoffisielt sender signaler til Brussel om at Storbritannia ikke bør få en avtale med EU som er bedre enn EØS-avtalen, der Norge som kjent er pålagt å ta inn alle EU-lover på...
Torsdag 18. januar 2018
KLATRAR: No skal Torbjørn Røe Isaksen lære seg inntektssida på statsbudsjettet. – Eg ser han gjerne som Høgre-leiar og statsminister i framtida, seier fylkesleiar.
Torsdag 18. januar 2018
HØYT SPILL: Innvandreraktivister krever at Demokrater setter hardt mot hardt i forhandlingsstrid med Donald Trump og Republikanerne.
Torsdag 18. januar 2018
Aftenposten og VG viet i går forsidene til en sak basert på rykter om Venstre-leder Trine Skei Grande. – Noe nytt, mener medieviter Gunn Enli.
Onsdag 17. januar 2018
Tore Renberg har aldri deltatt på møter i Forfatter­foreningen. Poet Endre Ruset meldte seg ut i protest. Debatten om medlemskriteriene i forfatternes organisasjon fortsetter.
Onsdag 17. januar 2018
GRUVESJOKK: Ola Elvestuen blir ny miljøminister, men Venstre får ikkje stoppa at omstridt gruveavfall går ut i Førde­fjorden. – Ikkje til å tru, seier Natur og Ungdom.
Onsdag 17. januar 2018
• I Jeløya-plattformen åpner Høyre, Frp og Venstre for storstilt overføring av offentlig tjenesteproduksjon til private. Flere steder i erklæringen står det at det er viktig å hindre at offentlige bedrifter gis særfordeler som fører til...
Onsdag 17. januar 2018
FRIENDLY FIRE: Demokrater anklager varsler, transkvinne og venstreutfordrer Chelsea Manning for å være Vladimir Putins nikkedokke.
Tirsdag 16. januar 2018
«Jeg har vært flyktning, gjest, emigrant og immigrant,» fortalte Helga Hernes i «Fremmed i Norge» (1982). Mot slutten av andre verdenskrig ble hun og hennes familie fordrevet fra sine hjem i Vest-Preussen (den gang...
Tirsdag 16. januar 2018
DRAMATISK: Hvis FN må kutte i tilbudet til millioner palestinske flyktninger, kan resultatet bli katastrofalt, sier FNs Christopher Gunnes.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk