Søndag 14. januar 2018
Kristoffersen: – Ti pallplasser er ikke så ille
Henrik Kristoffersen graver seg ikke ned etter at han tapte for fenomenet Marcel Hirscher også i Wengen-slalåmen. Nordmannen står med sju 2.-plasser i vinter.
Publisert: 14 Januar 15:32
Henrik Kristoffersen graver seg ikke ned etter at han tapte for fenomenet Marcel Hirscher også i Wengen-slalåmen. Nordmannen står med sju 2.-plasser i vinter.
Ved to anledninger så Hirscher ut til å være i trøbbel, men han suste likevel ned til en soleklar seier i søndagens alpinklassiker. Østerrikeren slo Kristoffersen med 93 hundredels sekund.
Alpinisten fra Rælingen gjorde et solid slalåmrenn. Problemet er at det ikke holder mot en Hirscher i fantastisk form. Verdenscuplederen har vært dominerende i slalåm og storslalåm i en årrekke, men for tiden er han plagsomt god sett med norske øyne.
– Han er bare bedre for tiden, og så mye mer er det egentlig ikke å si. Noen vil kanskje si at jeg ble knust igjen, men i fjor var det en del renn jeg vant foran ham. Det er normalt at det svinger litt fram og tilbake, sa Kristoffersen til NTB etter rennet.

Rundet 10023-åringen kjørte seg opp fra 3.- til 2.-plass i Wengen. Han utklasset tiden til André Myhrer, som var toer etter første omgang. Svensken måtte dermed nøye seg med å bli nummer tre.
– Jeg har ti pallplasser på tolv renn denne sesongen. I tillegg var dette min 100. start i verdenscupen. Det vil jeg ikke si at er så ille, sa Kristoffersen bestemt.
Nordmannen har ikke vunnet et verdenscuprenn siden triumfen i Schladming 24. januar i fjor.
Søndag var Kristoffersen skuffet over det han gjorde tidlig i første omgang.
– Det var for dårlig det jeg gjorde i starten av 1. omgang. Derfor måtte jeg bare prøve og kjørte litt over grensen, og dessverre førte det til at jeg gjorde feil i henget. I 2. omgang måtte jeg ta større risiko, forklarte han.
– Alle gjør feil innimellom, men Hirscher har ikke gjort noen feil siden 2.-omgangen i Madonna (di Campiglio). Jeg bryr meg egentlig ikke om at det er akkurat Hirscher som vinner foran meg. For min del handler det om at jeg har lyst til å vinne skirenn.
– Seieren vil vel komme til slutt så stabil som du er?
– Jeg nærmer meg, men det er litt arbeid igjen før jeg er der jeg ønsker å være.

Mer uthviltHirscher pådro seg brudd i ankelen i sesongoppkjøringen. Han har vært helt rå etter at han kom tilbake og vunnet hele åtte av tolv renn i verdenscupen. Søndagens trumf var hans fjerde på rad.
– Han har fått litt mer hvile, så det er mulig han har mer energi. Han er så rutinert og har så store ressurser, at han kan slappe av mer underveis i sesongen, svarte Kristoffersen på spørsmål om hvordan han forklarer Hirscher superform.
Leif Kristian Nestvold-Haugen kjørte solid i den sveitsiske traseen søndag. Han var nummer fire etter første omgang, og til slutt endte han på en sterk 5.-plass. Det var 1,93 sekunder opp til Hirscher.
Jonathan Nordbotten kjørte ut i finaleomgangen. Han var på 16.-plass etter 1. omgang, mens Sebastian Foss Solevåg tok seg opp fra 17.- til 15.-plass.
(©NTB)
Lørdag 23. juni 2018
Minst én av fire elever ved St. Sunniva skole går på kulturskolen, mens andelen er 0 ved andre skoler i Oslo. – Vi må ta skeivfordelingen på alvor, sier Anders Rønningen i Norsk kulturskoleråd.
Lørdag 23. juni 2018
• Torsdag ble det klart at regjeringen overkjører finnmarkingenes krav om stopp i sammenslåings­prosessen med Troms. I stedet setter kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland (H) ned en fellesnemnd for Troms og Finnmark, der...
Lørdag 23. juni 2018
ÅPNER OPP: Denne helga vedtar etter all sannsynlighet både Sosialistisk Ungdom og Unge Høyre å åpne for statlig salg av hasj. Det sikrer flertall for ­legalisering blant ungdomspartiene.
Lørdag 23. juni 2018
STRID: Motsetningene i flyktning­politikken skjerper seg foran neste ukes toppmøte i EU. Kommisjonen kaller inn til krisemøte søndag.
Lørdag 23. juni 2018
Norsk syke? Øystein Noreng er kritisk til Norges næringspolitikk og petroleumsøkonomi.
Fredag 22. juni 2018
I bydel Sagene i Oslo går rundt én av fire elever på kultur­skolen. På Stovner er andelen én av tjue.
Fredag 22. juni 2018
SPILL: USA har lagt an en hardere tone overfor Russland i Syria, rettet mot president Bashar al-Assad.
Fredag 22. juni 2018
VIL PRØVE: Varaordføreren i Oslo mener Arbeiderpartiet bør støtte regulert salg av cannabis for å hindre at organiserte kriminelle håver inn millioner.
Torsdag 21. juni 2018
SNUR: I månedsvis har hele Sverige snakket om innvandringen. Stefan ­Löfven også. Men nå vil statsministeren vinne valget ved å love folk jobb, hjem og velferd.
Torsdag 21. juni 2018
Pedagogikkforsker Kirsten Sivesind mener de nye læreplanene i norsk skole er altfor ­opptatt av å teste elevene.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk