Søndag 14. januar 2018
Kristoffersen: – Ti pallplasser er ikke så ille
Henrik Kristoffersen graver seg ikke ned etter at han tapte for fenomenet Marcel Hirscher også i Wengen-slalåmen. Nordmannen står med sju 2.-plasser i vinter.
Publisert: 14 Januar 15:32
Henrik Kristoffersen graver seg ikke ned etter at han tapte for fenomenet Marcel Hirscher også i Wengen-slalåmen. Nordmannen står med sju 2.-plasser i vinter.
Ved to anledninger så Hirscher ut til å være i trøbbel, men han suste likevel ned til en soleklar seier i søndagens alpinklassiker. Østerrikeren slo Kristoffersen med 93 hundredels sekund.
Alpinisten fra Rælingen gjorde et solid slalåmrenn. Problemet er at det ikke holder mot en Hirscher i fantastisk form. Verdenscuplederen har vært dominerende i slalåm og storslalåm i en årrekke, men for tiden er han plagsomt god sett med norske øyne.
– Han er bare bedre for tiden, og så mye mer er det egentlig ikke å si. Noen vil kanskje si at jeg ble knust igjen, men i fjor var det en del renn jeg vant foran ham. Det er normalt at det svinger litt fram og tilbake, sa Kristoffersen til NTB etter rennet.

Rundet 10023-åringen kjørte seg opp fra 3.- til 2.-plass i Wengen. Han utklasset tiden til André Myhrer, som var toer etter første omgang. Svensken måtte dermed nøye seg med å bli nummer tre.
– Jeg har ti pallplasser på tolv renn denne sesongen. I tillegg var dette min 100. start i verdenscupen. Det vil jeg ikke si at er så ille, sa Kristoffersen bestemt.
Nordmannen har ikke vunnet et verdenscuprenn siden triumfen i Schladming 24. januar i fjor.
Søndag var Kristoffersen skuffet over det han gjorde tidlig i første omgang.
– Det var for dårlig det jeg gjorde i starten av 1. omgang. Derfor måtte jeg bare prøve og kjørte litt over grensen, og dessverre førte det til at jeg gjorde feil i henget. I 2. omgang måtte jeg ta større risiko, forklarte han.
– Alle gjør feil innimellom, men Hirscher har ikke gjort noen feil siden 2.-omgangen i Madonna (di Campiglio). Jeg bryr meg egentlig ikke om at det er akkurat Hirscher som vinner foran meg. For min del handler det om at jeg har lyst til å vinne skirenn.
– Seieren vil vel komme til slutt så stabil som du er?
– Jeg nærmer meg, men det er litt arbeid igjen før jeg er der jeg ønsker å være.

Mer uthviltHirscher pådro seg brudd i ankelen i sesongoppkjøringen. Han har vært helt rå etter at han kom tilbake og vunnet hele åtte av tolv renn i verdenscupen. Søndagens trumf var hans fjerde på rad.
– Han har fått litt mer hvile, så det er mulig han har mer energi. Han er så rutinert og har så store ressurser, at han kan slappe av mer underveis i sesongen, svarte Kristoffersen på spørsmål om hvordan han forklarer Hirscher superform.
Leif Kristian Nestvold-Haugen kjørte solid i den sveitsiske traseen søndag. Han var nummer fire etter første omgang, og til slutt endte han på en sterk 5.-plass. Det var 1,93 sekunder opp til Hirscher.
Jonathan Nordbotten kjørte ut i finaleomgangen. Han var på 16.-plass etter 1. omgang, mens Sebastian Foss Solevåg tok seg opp fra 17.- til 15.-plass.
(©NTB)
Onsdag 19. september 2018
Kulturbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) vil opprette en egen pressestøtteordning for Oslo-aviser. – Vi ønsker en bredere offentlighet av hensyn til lokal­demokratiet, sier hun.
Onsdag 19. september 2018
• Vladimir Putin og Recep Tayyip Erdogan ble mandag enige om å opprette en demilitarisert sone på 15 til 25 kilometer mellom syriske styrker og Idlib-provinsen i det nordvestlige Syria. Regjerings­styrkene har nå gjenerobret to tredeler av...
Onsdag 19. september 2018
I KLISTERET: Nicolas Sarkozys stabssjef er tiltalt for korrupsjon. Muammar al-Gaddafis sønn skriver om en koffert full av penger. Etterforskningen av Frankrikes ekspresident tiltar.
Onsdag 19. september 2018
SNUDDE: Etter «nærmere dialog med departementet» stokket forsvarssjefen om på innstillingen til ny sjef i Heimevernet. Dermed rykket Eirik Kristoffersen opp fra bunnen til toppen av lista.
Tirsdag 18. september 2018
• Mer enn hvert fjerde barn i Norge, 27 prosent, er ikke med på organiserte fritidsaktiviteter. Det er en økning på 7 prosentpoeng på fem år, viser en undersøkelse Ipsos har gjennomført på vegne av DNB, gjengitt i blant annet Vårt Land i...
Tirsdag 18. september 2018
MISSILER: Den russiske militære opptrappingen på Kolahalvøya er nå synlig på Googles satellitt-bilder.
Tirsdag 18. september 2018
60 aviser risikerer å gå dukken dersom Stortinget åpner for postomdeling annenhver dag, advarer Landslaget for lokalaviser. – Dette forslaget er helt vanvittig, sier Dagen-redaktør Vebjørn Selbekk.
Tirsdag 18. september 2018
MEGAPROSJEKT: Equinor søker Enova om 2,5 milliarder i støtte for å elektrifisere to oljefelt med havvind. Det tilsvarer hele Enovas støttepott i fjor.
Mandag 17. september 2018
• Lørdag var det ti år siden den amerikanske banken Lehman Brothers gikk under i historiens største konkurs. Hendelsen har blitt selve symbolet på finanskrisa som rammet verden hardt i årene etter 2008. Krisa startet i de store...
Mandag 17. september 2018
Filmskaper Deeyah Khan har reist hjem til amerikanske høyreekstremister for å intervjue dem. Hun mener det er en dårlig idé å nekte folk en talerstol.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk