Lørdag 13. januar 2018
Klæbo spurtslått i Dresden
Johannes Høsflot Klæbo har dominert sprintverdenscupen i vinter, men i tyske Dresden måtte han gi tapt for regjerende verdensmester Federico Pellegrino.
Publisert: 13 Januar 14:35
Johannes Høsflot Klæbo har dominert sprintverdenscupen i vinter, men i tyske Dresden måtte han gi tapt for regjerende verdensmester Federico Pellegrino.
Klæbo hang ikke helt med da Pellegrino fikk solid med fart på flata i finalen. På oppløpet viste italieneren seg hakket for sterk og gikk seirende ut av spurtduellen.
Før lørdagens konkurranse hadde Klæbo vunnet alle tre sprintrennene han hadde stilt opp i. Han sto over Tour de Ski og gikk ikke åpningssprinten der. Men i Dresden stoppet seiersrekken.
– Jeg er fornøyd med andreplass. Det kommer en ny dag i morgen, sa Klæbo ifølge NRK.
Tredjeplassen gikk til prologvinneren Lucas Chanavat fra Frankrike. Even Northug tok seg helt til finalen, men der brakk han raskt staven og fikk løpet ødelagt.
– Det var veldig kjedelig, men sånt skjer. Jeg tipper jeg er litt fornøyd likevel når jeg får tenkt litt, sa lillebror Northug til NRK.

Roste KlæboPellegrino ble i februar i fjor verdensmester i sprint. Han var tydelig fornøyd med å ha slått «ustoppelige» Klæbo.
– Når jeg blir bestefar skal jeg fortelle barnebarna mine at jeg slo Klæbo, sa han til NRK.
27-åringen roste samtidig Klæbo for å vise god sportsånd under lørdagens renn.
– Klæbo er en virkelig fin fyr. Han kunne ha sperret meg hvis han ville, men da kunne vi ha krasjet. Han holdt seg rolig og lot meg gå, sa Pellegrino i seiersintervjuet til FIS.

TrangtBysprinten hadde smale løyper. Det skapte utfordringer for løperne, men Klæbo holdt seg unna trøbbel ved å holde seg i tet i alle utslagsrunder. Han var best i kvartfinale- og semifinaleheatene han var en del av. I prologen var han nest raskest.
Fredrik Riseth, Kasper Stadaas og Pål Trøan Aune røk ut i semifinalen, mens det var slutt for Erik Valnes i kvartfinalen.
(©NTB)
Lørdag 16. juni 2018
PÅ DØRA: Reklameguru Ingebrigt Steen Jensen og samboeren Trude Solheim er lei av at Arbeiderpartiet ikke skaper entusiasme, og fremmer ti saker som de håper kan gjenreise partiet.
Lørdag 16. juni 2018
• Andelen innbyggere med høyere utdanning har aldri vært høyere i Norge, skriver Kommunal Rapport basert på tall fra Statistisk sentralbyrå. 33,4 prosent av befolkningen over 16 år har nå minst treårig høyere utdanning fra universitet eller...
Lørdag 16. juni 2018
TAUST: Av hensyn til allierte og militskrigerne selv vil regjeringen ikke si hvem Norge har trent i Syria. USA slår fast at koalisjonen støtter gruppa MaT, som bekrefter å ha fått norsk trening.
Lørdag 16. juni 2018
Jakob Weidemann lot seg tydelig begeistre av modernismens helter. I en ny utstilling følger vi hans reise fra prøvende aktmaler til abstraksjonens pioner.
Lørdag 16. juni 2018
Arbeiderpartiet: Partisekretæren vurderer Gerhardsen av i dag.
Fredag 15. juni 2018
Skal Høyesteretts avgjørelser være gratis tilgjengelig på nett? Det er kjernen i en konflikt mellom Lovdata og ytringsfrihetsaktivister.
Fredag 15. juni 2018
• Mímir Kristjánsson skriver i boka «Hva ville Gerhardsen gjort?» at Arbeiderpartiet tidligere så seg selv som en representant for «det store arbeidende folk». Ja, partiet kompromisset med storkapitalen, men kontrakten med velgerne var at...
Fredag 15. juni 2018
BØYER IKKE AV: Finnmark vil møte trusler fra regjeringen med sivil ulydighet. Regjeringen lover represalier.
Fredag 15. juni 2018
KRIG: Med stormløpet mot havnebyen Hodeida forsøker Saudi-koalisjonen, med støtte fra USA og Vesten, å avgjøre krigen i Jemen militært.
Torsdag 14. juni 2018
SPRIK: Theresa May avverget brexit-mytteri i parlamentet, men er ennå under hardt press fra fløyene i eget parti.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk