Lørdag 13. januar 2018
Klæbo spurtslått i Dresden
Johannes Høsflot Klæbo har dominert sprintverdenscupen i vinter, men i tyske Dresden måtte han gi tapt for regjerende verdensmester Federico Pellegrino.
Publisert: 13 Januar 14:35
Johannes Høsflot Klæbo har dominert sprintverdenscupen i vinter, men i tyske Dresden måtte han gi tapt for regjerende verdensmester Federico Pellegrino.
Klæbo hang ikke helt med da Pellegrino fikk solid med fart på flata i finalen. På oppløpet viste italieneren seg hakket for sterk og gikk seirende ut av spurtduellen.
Før lørdagens konkurranse hadde Klæbo vunnet alle tre sprintrennene han hadde stilt opp i. Han sto over Tour de Ski og gikk ikke åpningssprinten der. Men i Dresden stoppet seiersrekken.
– Jeg er fornøyd med andreplass. Det kommer en ny dag i morgen, sa Klæbo ifølge NRK.
Tredjeplassen gikk til prologvinneren Lucas Chanavat fra Frankrike. Even Northug tok seg helt til finalen, men der brakk han raskt staven og fikk løpet ødelagt.
– Det var veldig kjedelig, men sånt skjer. Jeg tipper jeg er litt fornøyd likevel når jeg får tenkt litt, sa lillebror Northug til NRK.

Roste KlæboPellegrino ble i februar i fjor verdensmester i sprint. Han var tydelig fornøyd med å ha slått «ustoppelige» Klæbo.
– Når jeg blir bestefar skal jeg fortelle barnebarna mine at jeg slo Klæbo, sa han til NRK.
27-åringen roste samtidig Klæbo for å vise god sportsånd under lørdagens renn.
– Klæbo er en virkelig fin fyr. Han kunne ha sperret meg hvis han ville, men da kunne vi ha krasjet. Han holdt seg rolig og lot meg gå, sa Pellegrino i seiersintervjuet til FIS.

TrangtBysprinten hadde smale løyper. Det skapte utfordringer for løperne, men Klæbo holdt seg unna trøbbel ved å holde seg i tet i alle utslagsrunder. Han var best i kvartfinale- og semifinaleheatene han var en del av. I prologen var han nest raskest.
Fredrik Riseth, Kasper Stadaas og Pål Trøan Aune røk ut i semifinalen, mens det var slutt for Erik Valnes i kvartfinalen.
(©NTB)
Onsdag 19. september 2018
Kulturbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) vil opprette en egen pressestøtteordning for Oslo-aviser. – Vi ønsker en bredere offentlighet av hensyn til lokal­demokratiet, sier hun.
Onsdag 19. september 2018
• Vladimir Putin og Recep Tayyip Erdogan ble mandag enige om å opprette en demilitarisert sone på 15 til 25 kilometer mellom syriske styrker og Idlib-provinsen i det nordvestlige Syria. Regjerings­styrkene har nå gjenerobret to tredeler av...
Onsdag 19. september 2018
I KLISTERET: Nicolas Sarkozys stabssjef er tiltalt for korrupsjon. Muammar al-Gaddafis sønn skriver om en koffert full av penger. Etterforskningen av Frankrikes ekspresident tiltar.
Onsdag 19. september 2018
SNUDDE: Etter «nærmere dialog med departementet» stokket forsvarssjefen om på innstillingen til ny sjef i Heimevernet. Dermed rykket Eirik Kristoffersen opp fra bunnen til toppen av lista.
Tirsdag 18. september 2018
• Mer enn hvert fjerde barn i Norge, 27 prosent, er ikke med på organiserte fritidsaktiviteter. Det er en økning på 7 prosentpoeng på fem år, viser en undersøkelse Ipsos har gjennomført på vegne av DNB, gjengitt i blant annet Vårt Land i...
Tirsdag 18. september 2018
MISSILER: Den russiske militære opptrappingen på Kolahalvøya er nå synlig på Googles satellitt-bilder.
Tirsdag 18. september 2018
60 aviser risikerer å gå dukken dersom Stortinget åpner for postomdeling annenhver dag, advarer Landslaget for lokalaviser. – Dette forslaget er helt vanvittig, sier Dagen-redaktør Vebjørn Selbekk.
Tirsdag 18. september 2018
MEGAPROSJEKT: Equinor søker Enova om 2,5 milliarder i støtte for å elektrifisere to oljefelt med havvind. Det tilsvarer hele Enovas støttepott i fjor.
Mandag 17. september 2018
• Lørdag var det ti år siden den amerikanske banken Lehman Brothers gikk under i historiens største konkurs. Hendelsen har blitt selve symbolet på finanskrisa som rammet verden hardt i årene etter 2008. Krisa startet i de store...
Mandag 17. september 2018
Filmskaper Deeyah Khan har reist hjem til amerikanske høyreekstremister for å intervjue dem. Hun mener det er en dårlig idé å nekte folk en talerstol.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk