Lørdag 13. januar 2018
Klæbo spurtslått i Dresden
Johannes Høsflot Klæbo har dominert sprintverdenscupen i vinter, men i tyske Dresden måtte han gi tapt for regjerende verdensmester Federico Pellegrino.
Publisert: 13 Januar 14:35
Johannes Høsflot Klæbo har dominert sprintverdenscupen i vinter, men i tyske Dresden måtte han gi tapt for regjerende verdensmester Federico Pellegrino.
Klæbo hang ikke helt med da Pellegrino fikk solid med fart på flata i finalen. På oppløpet viste italieneren seg hakket for sterk og gikk seirende ut av spurtduellen.
Før lørdagens konkurranse hadde Klæbo vunnet alle tre sprintrennene han hadde stilt opp i. Han sto over Tour de Ski og gikk ikke åpningssprinten der. Men i Dresden stoppet seiersrekken.
– Jeg er fornøyd med andreplass. Det kommer en ny dag i morgen, sa Klæbo ifølge NRK.
Tredjeplassen gikk til prologvinneren Lucas Chanavat fra Frankrike. Even Northug tok seg helt til finalen, men der brakk han raskt staven og fikk løpet ødelagt.
– Det var veldig kjedelig, men sånt skjer. Jeg tipper jeg er litt fornøyd likevel når jeg får tenkt litt, sa lillebror Northug til NRK.

Roste KlæboPellegrino ble i februar i fjor verdensmester i sprint. Han var tydelig fornøyd med å ha slått «ustoppelige» Klæbo.
– Når jeg blir bestefar skal jeg fortelle barnebarna mine at jeg slo Klæbo, sa han til NRK.
27-åringen roste samtidig Klæbo for å vise god sportsånd under lørdagens renn.
– Klæbo er en virkelig fin fyr. Han kunne ha sperret meg hvis han ville, men da kunne vi ha krasjet. Han holdt seg rolig og lot meg gå, sa Pellegrino i seiersintervjuet til FIS.

TrangtBysprinten hadde smale løyper. Det skapte utfordringer for løperne, men Klæbo holdt seg unna trøbbel ved å holde seg i tet i alle utslagsrunder. Han var best i kvartfinale- og semifinaleheatene han var en del av. I prologen var han nest raskest.
Fredrik Riseth, Kasper Stadaas og Pål Trøan Aune røk ut i semifinalen, mens det var slutt for Erik Valnes i kvartfinalen.
(©NTB)
Lørdag 24. mars 2018
• I gårsdagens Klassekampen, i en artikkel av Tonny Vorm om den amerikanske forfatteren Sinclair Lewis (1885–1951), ble vi minnet om at det ikke bare er i dag den politiske situasjonen har vært komplisert. Vorm skriver om Lewis’ roman «Det...
Lørdag 24. mars 2018
ETTERTANKE: LO-rådgiver Jonas Bals angriper sin tidligere sjef for hånd­teringen av Acer-saken. Fylkesordfører Tore O. Sandvik sier saken er mer opp­rivende for partiet enn EU-striden.
Lørdag 24. mars 2018
KRIGSTØRST: Med hauken John Bolton som nasjonal sikkerhetsrådgiver vil USA skru opp krigspresset på Norge, tror offiser Tormod Heier.
Lørdag 24. mars 2018
Kraft: Hvordan former vold og frykt mennesker og samfunn?
Fredag 23. mars 2018
Det må være mulig å samarbeide i Mentor Medier selv om avisene er ulike, sier Dagsavisen-redaktør Eirik Hoff Lysholm.
Fredag 23. mars 2018
DRAMA: Nicolas Sarkozy er siktet for å ha brukt penger fra Gaddafi-regimet til å vinne presidentvalget i 2007. En potensiell skandale av internasjonal størrelse rulles nå opp i Frankrike.
Fredag 23. mars 2018
TRUET: Mange overlevende etter 22. juli har blitt eller føler seg truet etter de siste ukenes debatt. – Ingen av dem har dratt 22. juli-kortet, sier Tonje Brenna.
Fredag 23. mars 2018
• EU-parlamentet og det britiske parlamentet vil ha svar fra Facebook-sjef Mark Zuckerberg på hvordan informasjon om millioner av brukere har havnet på avveie. The New York Times og The Observer har avdekket at kommunikasjonsbyrået Cambridge...
Torsdag 22. mars 2018
SOSIALE MEDIER: De er skuffet over Frp, men hyller Sylvi Listhaug. Om lag 30.000 nordmenn er aktive på innvandringskritiske Facebook-grupper.
Torsdag 22. mars 2018
Mentor Medier står i en identitetskrise, sier Vårt Land- redaktør Åshild Mathisen om eieren hun er i krass konflikt med.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk