Lørdag 13. januar 2018
Ingen NM-stafett for Weng
Kluss med påmeldingen gjør at Heidi Weng ikke får sjansen til å gå søndagens NM-stafett i langrenn sammen med mamma May Bente.
Publisert: 13 Januar 23:37
Kluss med påmeldingen gjør at Heidi Weng ikke får sjansen til å gå søndagens NM-stafett i langrenn sammen med mamma May Bente.
Planen var at OL-håpet skulle gå stafetten på Gåsbu utenfor Hamar for klubblaget BUL. Der skulle hun vært del av et realt familielag.
Mamma May Bente var tiltenkt den ene av de to øvrige etappene, mens Heidi Wengs tremenning Martine Ek Hagen skulle gå den tredje.
Det blir det nå ingenting av. Lørdag kveld bekrefter Norges Skiforbund at BULs lag ikke er påmeldt stafetten som følge av en misforståelse.
– Det ble beklageligvis en misforståelse om hvem som skulle melde på laget, sier Heidi Weng.
Hun legger ikke skjul på at det er surt å gå glipp av søndagens stafettopplevelse.
– Jeg hadde gledet meg til å se mor på første etappe, men vi kommer sterkere tilbake neste år. Da får dere se spreke mor Weng gi alle deng, sier langrennsstjernen.
Landslagstrener Roar Hjelmeset påtar seg skylden for at BUL ikke kommer til start på Gåsbu søndag.
– Jeg sjekket dessverre ikke godt nok om laget var påmeldt. Det beklager jeg både overfor arrangøren og Heidi, sier han.
BUL sto ikke på de foreløpige startlistene som ble publisert av NM-arrangørene allerede lørdag morgen. Da de endelige listene ble publisert lørdag kveld, kom bekreftelsen på at Heidi Weng og hennes to lagvenninner kan se langt etter å starte søndag.
Dermed får ikke NM-publikummet på Gåsbu se en av Norges største langrennsstjerner på kvinnesiden i aksjon under årets mesterskap. OL-håpet Weng har stått over alle de tre distansene som så langt er gått under årets norgesmesterskap.
(©NTB)
Fredag 27. april 2018
FREDSHÅP: Både Nord- og Sør- Korea håper fred skal gi økonomisk opptur. I dag må Kim Jong-un og Moon Jae-in meisle ut en felles plan for å overbevise USA om å oppheve sanksjoner.
Fredag 27. april 2018
• «Kan vi stole på norsk presse nå», spør Anki Gerhardsen i spalta «Medierevisjonen» i Aftenposten. Hun viser til den pågående saken om den tidligere norske grenseinspektøren Frode Berg, som nå sitter fengslet i Russland siktet for...
Fredag 27. april 2018
Denne uka kom Erna Solberg på hjemmebesøk til den kritikerroste forfatteren Azra Gilani. Men boka hennes om muslimske mødres kamp ble avvist av Kulturrådet.
Fredag 27. april 2018
ÅPEN: Thee Yezen Al-Obaide er et kjent fjes i moskémiljøet i Norge. Nå står han fram som homofil.
Torsdag 26. april 2018
PÅ GANGEN: Lektor Clemens Saers fikk undervisningsnekt på dagen etter anonyme krenkeanklager fra elever. Lærerorganisasjoner vil endre den nye «krenkelsesparagrafen» i opplæringsloven for å hindre misbruk.
Torsdag 26. april 2018
Et uavhengig byrå må telle publikum i kulturlivet etter etnisk tilhørighet, klasse og legning, mener kulturprodusent. Ledere ved norske museer og teatre er skeptiske.
Torsdag 26. april 2018
NEW DEAL: USA og Frankrike vil ha en ny atom-avtale med Iran. Redaktør i Le Monde Diplomatique kaller manøveren arrogant, respektløs og beklagelig.
Torsdag 26. april 2018
• Den franske økonomen Thomas Piketty er aktuell med en ny forskningsrapport, som ble presentert over to sider i gårsdagens Klassekampen. I den tegner han opp et bilde av nye valgmønster i Vesten, som forskyver politikken og våre...
Onsdag 25. april 2018
Departementet ba 300 kulturarbeidere si sin mening om 14 trender via mentometerknapper. Svarene kan forme framtidas kultur­politikk.
Onsdag 25. april 2018
KAOS: Mens norske soldater var i Jordan for å trene krigere mot Den islamske staten (IS), ledet CIA et eget opplegg i samme land for å støtte anti-Assad-militser.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk