Mandag 11. desember 2017
Kvinner krever kongressgransking av Trump
Flere kvinner som tidligere har anklaget president Donald Trump for seksuell trakassering, krever nå kongressgransking.
Publisert: 11 Desember 18:29
Flere kvinner som tidligere har anklaget president Donald Trump for seksuell trakassering, krever nå kongressgransking.
Jessica Leeds, Samantha Holvey og Rachel Crooks fortalte mandag TV-stasjonen NBC om sine opplevelser med Trump, før de holdt en pressekonferanse der de ba Kongressen innlede gransking av presidenten.
– Ingen av oss søker oppmerksomhet, vi er ikke komfortable med det, men dette er viktig og vi har derfor besluttet oss for å ta bladet fra munnen, sa Leeds.
Trump har tidligere avfeid anklagene som usanne, og Det hvite hus fastholdt mandag dette.
– Disse falske anklagene, som ifølge øyenvitner i de fleste tilfeller er omstridte, ble tilbakevist under fjorårets valgkamp, og det amerikanske folk sa sitt ved å sørge for en klar seier for Trump, heter det i en kunngjøring.
– Timingen og absurditeten i disse falske anklagene taler for seg selv, heter det videre.

LatterligCrooks, som hevder Trump kysset henne på munnen mot hennes vilje da hun besøkte Trump Tower i New York i 2005, kaller kunngjøringen fra Det hvite hus «latterlig».
– Det virker som om politikere er helt immune når det gjelder seksuell trakassering, sa hun under pressekonferansen i New York.
– Jeg håper de folkevalgte Kongressen kan sette til side partipolitikken og etterforske historiene om Trumps seksuelle trakassering, sa Crooks.

SmerteHolvey beskrev hvilken smerte hun og de andre kvinnene følte da Trump vant presidentvalget, til tross for at de hadde stått fram i mediene og fortalt om sine opplevelser med ham
– Det gjorde vondt, sa hun.
Kvinnene viser til at en rekke ledere innen politikken, næringslivet og mediene de siste ukene har måttet rydde kontoret som følge av tilsvarende anklager om seksuell trakassering. Nå er det også på tide å stille Trump til ansvar, mener de.

Nytt klima– Andre er stilt til ansvar, men vi har ikke stilt presidenten vår til ansvar for det han har gjort, sa Holvey.
– Klimaet er et annet nå. La oss forsøke igjen, sa hun.
– Jeg håper at vi kan bruke samme standard for Trump som for Harvey Weinstein og de andre mennene som har måttet svare for sin forkastelige oppførsel, sa Crooks.
Filmprodusenten Weinstein etterforskes nå av politiet i Los Angeles, New York og London etter at minst 75 kvinner har stått fram og rettet anklager mot ham.
(©NTB)
Onsdag 19. september 2018
Kulturbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) vil opprette en egen pressestøtteordning for Oslo-aviser. – Vi ønsker en bredere offentlighet av hensyn til lokal­demokratiet, sier hun.
Onsdag 19. september 2018
• Vladimir Putin og Recep Tayyip Erdogan ble mandag enige om å opprette en demilitarisert sone på 15 til 25 kilometer mellom syriske styrker og Idlib-provinsen i det nordvestlige Syria. Regjerings­styrkene har nå gjenerobret to tredeler av...
Onsdag 19. september 2018
I KLISTERET: Nicolas Sarkozys stabssjef er tiltalt for korrupsjon. Muammar al-Gaddafis sønn skriver om en koffert full av penger. Etterforskningen av Frankrikes ekspresident tiltar.
Onsdag 19. september 2018
SNUDDE: Etter «nærmere dialog med departementet» stokket forsvarssjefen om på innstillingen til ny sjef i Heimevernet. Dermed rykket Eirik Kristoffersen opp fra bunnen til toppen av lista.
Tirsdag 18. september 2018
• Mer enn hvert fjerde barn i Norge, 27 prosent, er ikke med på organiserte fritidsaktiviteter. Det er en økning på 7 prosentpoeng på fem år, viser en undersøkelse Ipsos har gjennomført på vegne av DNB, gjengitt i blant annet Vårt Land i...
Tirsdag 18. september 2018
MISSILER: Den russiske militære opptrappingen på Kolahalvøya er nå synlig på Googles satellitt-bilder.
Tirsdag 18. september 2018
60 aviser risikerer å gå dukken dersom Stortinget åpner for postomdeling annenhver dag, advarer Landslaget for lokalaviser. – Dette forslaget er helt vanvittig, sier Dagen-redaktør Vebjørn Selbekk.
Tirsdag 18. september 2018
MEGAPROSJEKT: Equinor søker Enova om 2,5 milliarder i støtte for å elektrifisere to oljefelt med havvind. Det tilsvarer hele Enovas støttepott i fjor.
Mandag 17. september 2018
• Lørdag var det ti år siden den amerikanske banken Lehman Brothers gikk under i historiens største konkurs. Hendelsen har blitt selve symbolet på finanskrisa som rammet verden hardt i årene etter 2008. Krisa startet i de store...
Mandag 17. september 2018
Filmskaper Deeyah Khan har reist hjem til amerikanske høyreekstremister for å intervjue dem. Hun mener det er en dårlig idé å nekte folk en talerstol.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk