Mandag 11. desember 2017
Kvinner krever kongressgransking av Trump
Flere kvinner som tidligere har anklaget president Donald Trump for seksuell trakassering, krever nå kongressgransking.
Publisert: 11 Desember 18:29
Flere kvinner som tidligere har anklaget president Donald Trump for seksuell trakassering, krever nå kongressgransking.
Jessica Leeds, Samantha Holvey og Rachel Crooks fortalte mandag TV-stasjonen NBC om sine opplevelser med Trump, før de holdt en pressekonferanse der de ba Kongressen innlede gransking av presidenten.
– Ingen av oss søker oppmerksomhet, vi er ikke komfortable med det, men dette er viktig og vi har derfor besluttet oss for å ta bladet fra munnen, sa Leeds.
Trump har tidligere avfeid anklagene som usanne, og Det hvite hus fastholdt mandag dette.
– Disse falske anklagene, som ifølge øyenvitner i de fleste tilfeller er omstridte, ble tilbakevist under fjorårets valgkamp, og det amerikanske folk sa sitt ved å sørge for en klar seier for Trump, heter det i en kunngjøring.
– Timingen og absurditeten i disse falske anklagene taler for seg selv, heter det videre.

LatterligCrooks, som hevder Trump kysset henne på munnen mot hennes vilje da hun besøkte Trump Tower i New York i 2005, kaller kunngjøringen fra Det hvite hus «latterlig».
– Det virker som om politikere er helt immune når det gjelder seksuell trakassering, sa hun under pressekonferansen i New York.
– Jeg håper de folkevalgte Kongressen kan sette til side partipolitikken og etterforske historiene om Trumps seksuelle trakassering, sa Crooks.

SmerteHolvey beskrev hvilken smerte hun og de andre kvinnene følte da Trump vant presidentvalget, til tross for at de hadde stått fram i mediene og fortalt om sine opplevelser med ham
– Det gjorde vondt, sa hun.
Kvinnene viser til at en rekke ledere innen politikken, næringslivet og mediene de siste ukene har måttet rydde kontoret som følge av tilsvarende anklager om seksuell trakassering. Nå er det også på tide å stille Trump til ansvar, mener de.

Nytt klima– Andre er stilt til ansvar, men vi har ikke stilt presidenten vår til ansvar for det han har gjort, sa Holvey.
– Klimaet er et annet nå. La oss forsøke igjen, sa hun.
– Jeg håper at vi kan bruke samme standard for Trump som for Harvey Weinstein og de andre mennene som har måttet svare for sin forkastelige oppførsel, sa Crooks.
Filmprodusenten Weinstein etterforskes nå av politiet i Los Angeles, New York og London etter at minst 75 kvinner har stått fram og rettet anklager mot ham.
(©NTB)
Lørdag 16. juni 2018
PÅ DØRA: Reklameguru Ingebrigt Steen Jensen og samboeren Trude Solheim er lei av at Arbeiderpartiet ikke skaper entusiasme, og fremmer ti saker som de håper kan gjenreise partiet.
Lørdag 16. juni 2018
• Andelen innbyggere med høyere utdanning har aldri vært høyere i Norge, skriver Kommunal Rapport basert på tall fra Statistisk sentralbyrå. 33,4 prosent av befolkningen over 16 år har nå minst treårig høyere utdanning fra universitet eller...
Lørdag 16. juni 2018
TAUST: Av hensyn til allierte og militskrigerne selv vil regjeringen ikke si hvem Norge har trent i Syria. USA slår fast at koalisjonen støtter gruppa MaT, som bekrefter å ha fått norsk trening.
Lørdag 16. juni 2018
Jakob Weidemann lot seg tydelig begeistre av modernismens helter. I en ny utstilling følger vi hans reise fra prøvende aktmaler til abstraksjonens pioner.
Lørdag 16. juni 2018
Arbeiderpartiet: Partisekretæren vurderer Gerhardsen av i dag.
Fredag 15. juni 2018
Skal Høyesteretts avgjørelser være gratis tilgjengelig på nett? Det er kjernen i en konflikt mellom Lovdata og ytringsfrihetsaktivister.
Fredag 15. juni 2018
• Mímir Kristjánsson skriver i boka «Hva ville Gerhardsen gjort?» at Arbeiderpartiet tidligere så seg selv som en representant for «det store arbeidende folk». Ja, partiet kompromisset med storkapitalen, men kontrakten med velgerne var at...
Fredag 15. juni 2018
BØYER IKKE AV: Finnmark vil møte trusler fra regjeringen med sivil ulydighet. Regjeringen lover represalier.
Fredag 15. juni 2018
KRIG: Med stormløpet mot havnebyen Hodeida forsøker Saudi-koalisjonen, med støtte fra USA og Vesten, å avgjøre krigen i Jemen militært.
Torsdag 14. juni 2018
SPRIK: Theresa May avverget brexit-mytteri i parlamentet, men er ennå under hardt press fra fløyene i eget parti.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk