Mandag 11. desember 2017
Kvinner krever kongressgransking av Trump
Flere kvinner som tidligere har anklaget president Donald Trump for seksuell trakassering, krever nå kongressgransking.
Publisert: 11 Desember 18:29
Flere kvinner som tidligere har anklaget president Donald Trump for seksuell trakassering, krever nå kongressgransking.
Jessica Leeds, Samantha Holvey og Rachel Crooks fortalte mandag TV-stasjonen NBC om sine opplevelser med Trump, før de holdt en pressekonferanse der de ba Kongressen innlede gransking av presidenten.
– Ingen av oss søker oppmerksomhet, vi er ikke komfortable med det, men dette er viktig og vi har derfor besluttet oss for å ta bladet fra munnen, sa Leeds.
Trump har tidligere avfeid anklagene som usanne, og Det hvite hus fastholdt mandag dette.
– Disse falske anklagene, som ifølge øyenvitner i de fleste tilfeller er omstridte, ble tilbakevist under fjorårets valgkamp, og det amerikanske folk sa sitt ved å sørge for en klar seier for Trump, heter det i en kunngjøring.
– Timingen og absurditeten i disse falske anklagene taler for seg selv, heter det videre.

LatterligCrooks, som hevder Trump kysset henne på munnen mot hennes vilje da hun besøkte Trump Tower i New York i 2005, kaller kunngjøringen fra Det hvite hus «latterlig».
– Det virker som om politikere er helt immune når det gjelder seksuell trakassering, sa hun under pressekonferansen i New York.
– Jeg håper de folkevalgte Kongressen kan sette til side partipolitikken og etterforske historiene om Trumps seksuelle trakassering, sa Crooks.

SmerteHolvey beskrev hvilken smerte hun og de andre kvinnene følte da Trump vant presidentvalget, til tross for at de hadde stått fram i mediene og fortalt om sine opplevelser med ham
– Det gjorde vondt, sa hun.
Kvinnene viser til at en rekke ledere innen politikken, næringslivet og mediene de siste ukene har måttet rydde kontoret som følge av tilsvarende anklager om seksuell trakassering. Nå er det også på tide å stille Trump til ansvar, mener de.

Nytt klima– Andre er stilt til ansvar, men vi har ikke stilt presidenten vår til ansvar for det han har gjort, sa Holvey.
– Klimaet er et annet nå. La oss forsøke igjen, sa hun.
– Jeg håper at vi kan bruke samme standard for Trump som for Harvey Weinstein og de andre mennene som har måttet svare for sin forkastelige oppførsel, sa Crooks.
Filmprodusenten Weinstein etterforskes nå av politiet i Los Angeles, New York og London etter at minst 75 kvinner har stått fram og rettet anklager mot ham.
(©NTB)
Torsdag 18. januar 2018
• The Guardian hadde tirsdag en sak der det hevdes at Norge uoffisielt sender signaler til Brussel om at Storbritannia ikke bør få en avtale med EU som er bedre enn EØS-avtalen, der Norge som kjent er pålagt å ta inn alle EU-lover på...
Torsdag 18. januar 2018
KLATRAR: No skal Torbjørn Røe Isaksen lære seg inntektssida på statsbudsjettet. – Eg ser han gjerne som Høgre-leiar og statsminister i framtida, seier fylkesleiar.
Torsdag 18. januar 2018
HØYT SPILL: Innvandreraktivister krever at Demokrater setter hardt mot hardt i forhandlingsstrid med Donald Trump og Republikanerne.
Torsdag 18. januar 2018
Aftenposten og VG viet i går forsidene til en sak basert på rykter om Venstre-leder Trine Skei Grande. – Noe nytt, mener medieviter Gunn Enli.
Onsdag 17. januar 2018
Tore Renberg har aldri deltatt på møter i Forfatter­foreningen. Poet Endre Ruset meldte seg ut i protest. Debatten om medlemskriteriene i forfatternes organisasjon fortsetter.
Onsdag 17. januar 2018
GRUVESJOKK: Ola Elvestuen blir ny miljøminister, men Venstre får ikkje stoppa at omstridt gruveavfall går ut i Førde­fjorden. – Ikkje til å tru, seier Natur og Ungdom.
Onsdag 17. januar 2018
• I Jeløya-plattformen åpner Høyre, Frp og Venstre for storstilt overføring av offentlig tjenesteproduksjon til private. Flere steder i erklæringen står det at det er viktig å hindre at offentlige bedrifter gis særfordeler som fører til...
Onsdag 17. januar 2018
FRIENDLY FIRE: Demokrater anklager varsler, transkvinne og venstreutfordrer Chelsea Manning for å være Vladimir Putins nikkedokke.
Tirsdag 16. januar 2018
«Jeg har vært flyktning, gjest, emigrant og immigrant,» fortalte Helga Hernes i «Fremmed i Norge» (1982). Mot slutten av andre verdenskrig ble hun og hennes familie fordrevet fra sine hjem i Vest-Preussen (den gang...
Tirsdag 16. januar 2018
DRAMATISK: Hvis FN må kutte i tilbudet til millioner palestinske flyktninger, kan resultatet bli katastrofalt, sier FNs Christopher Gunnes.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk