Mandag 11. desember 2017
Marerittrekning for Solbakken, Östersund møter Arsenal
Ståle Solbakken og hans FC København kunne knapt trukket verre motstand til 16-delsfinalen i europaligaen. Over nyttår venter Atlético Madrid på danskene.
Publisert: 11 Desember 14:04
Ståle Solbakken og hans FC København kunne knapt trukket verre motstand til 16-delsfinalen i europaligaen. Over nyttår venter Atlético Madrid på danskene.
Det ble utfallet av mandagens trekning i UEFAs hovedkvarter i sveitsiske Nyon.
FCK sikret avansementet forrige uke som gruppetoer, men det spørs vel om europaeventyret lever videre etter første hinder i cupspillet. Atlético Madrid er en formidabel oppgave for Solbakkens menn.
Den spanske hovedstadsklubben vant europaligaen i 2010 og 2012. Ikke minst har Diego Simeones lag vært i to mesterligafinaler i løpet av de fire siste sesongene.
Atlético Madrid skuffet i høstens gruppespill i den gjeveste europacupen. Spanjolene endte bak Roma og Chelsea. To uavgjorte kamper mot aserbajdsjanske Qarabag ødela mye.
– Det er vanskelig å få en tøffere trekning. Atlético Madrid er et av Europas sterkeste lag. Vi har dog sett Qarabag spille uavgjort mot dem to ganger, så selvsagt er ingenting umulig. Men det blir veldig, veldig vanskelig, sa Solbakken kort tid etter trekningen.

Arsenal til SverigeFCK er ikke i dytten for tiden. København-klubben er hele 17 poeng bak erkerivalen Brøndby i dansk superliga. I helgen gikk Solbakkens utvalgte på sitt tolvte poengtap på 19 seriekamper.
Hedmarkingen er glad for at FCK innleder dobbeltmøtet med Atlético hjemme i Parken.
– Hadde vi startet borte, ville det vært en risiko for at det hele ville vært over før returkampen. Nå skal vi prøve å holde liv i det over to kamper.
Östersund har sjokkert Fotball-Europa med sine prestasjoner. Den lille svenske klubben skal i 16-delsfinalen møte selveste Arsenal. Knalltøff trekning, men det blir garantert stinn brakke i Östersund.
– Fy faen. Dette er helt sykt. Man får gåsehud, sa ÖFKs spiller Saman Ghoddos til Aftonbladet.
Arsenal stilte svært reservepreget i gruppespillet, men Arsène Wengers lag cruiset likevel inn til en komfortabel gruppeseier. Spørsmålet er hvor mye London-laget kommer til å satse på europaligaen når det drar seg til i Premier League.
I øyeblikket ligger Arsenal utenfor mesterligaplassene i ligaen. En finaleseier gir spill i Champions League neste sesong.

Spansk for GulbrandsenZenit St. Petersburg møter Celtic på nyåret. Russerne vant gruppen Rosenborg var en del av, der også Real Sociedad tok seg videre. Spanjolene trakk Salzburg, som har Fredrik Gulbrandsen og Valon Berisha i stallen.
Øvrige kamper i 16-delsfinalen: Borussia Dortmund (Tyskland) – Atalanta (Italia), Nice (Frankrike) – Lokomotiv Moskva (Russland), Spartak Moskva (Russland) – Athletic Bilbao (Spania), AEK (Hellas) – Dinamo Kiev (Ukraina), Napoli (Italia) – Leipzig (Tyskland), Røde Stjerne (Serbia) – CSKA Moskva (Russland), Lyon (Frankrike) – Villarreal (Spania), Partizan Beograd (Serbia) – Victoria Plzen (Tsjekkia), FCSB (Romania) – Lazio (Italia), Ludogorets (Bulgaria) – Milan (Italia), Astana (Kasakhstan) – Sporting Lisboa (Portugal), Marseille (Frankrike) – Braga (Portugal).
Kampene spilles 15. og 22. februar.
(©NTB)
Onsdag 19. september 2018
Kulturbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) vil opprette en egen pressestøtteordning for Oslo-aviser. – Vi ønsker en bredere offentlighet av hensyn til lokal­demokratiet, sier hun.
Onsdag 19. september 2018
• Vladimir Putin og Recep Tayyip Erdogan ble mandag enige om å opprette en demilitarisert sone på 15 til 25 kilometer mellom syriske styrker og Idlib-provinsen i det nordvestlige Syria. Regjerings­styrkene har nå gjenerobret to tredeler av...
Onsdag 19. september 2018
I KLISTERET: Nicolas Sarkozys stabssjef er tiltalt for korrupsjon. Muammar al-Gaddafis sønn skriver om en koffert full av penger. Etterforskningen av Frankrikes ekspresident tiltar.
Onsdag 19. september 2018
SNUDDE: Etter «nærmere dialog med departementet» stokket forsvarssjefen om på innstillingen til ny sjef i Heimevernet. Dermed rykket Eirik Kristoffersen opp fra bunnen til toppen av lista.
Tirsdag 18. september 2018
• Mer enn hvert fjerde barn i Norge, 27 prosent, er ikke med på organiserte fritidsaktiviteter. Det er en økning på 7 prosentpoeng på fem år, viser en undersøkelse Ipsos har gjennomført på vegne av DNB, gjengitt i blant annet Vårt Land i...
Tirsdag 18. september 2018
MISSILER: Den russiske militære opptrappingen på Kolahalvøya er nå synlig på Googles satellitt-bilder.
Tirsdag 18. september 2018
60 aviser risikerer å gå dukken dersom Stortinget åpner for postomdeling annenhver dag, advarer Landslaget for lokalaviser. – Dette forslaget er helt vanvittig, sier Dagen-redaktør Vebjørn Selbekk.
Tirsdag 18. september 2018
MEGAPROSJEKT: Equinor søker Enova om 2,5 milliarder i støtte for å elektrifisere to oljefelt med havvind. Det tilsvarer hele Enovas støttepott i fjor.
Mandag 17. september 2018
• Lørdag var det ti år siden den amerikanske banken Lehman Brothers gikk under i historiens største konkurs. Hendelsen har blitt selve symbolet på finanskrisa som rammet verden hardt i årene etter 2008. Krisa startet i de store...
Mandag 17. september 2018
Filmskaper Deeyah Khan har reist hjem til amerikanske høyreekstremister for å intervjue dem. Hun mener det er en dårlig idé å nekte folk en talerstol.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk