Tirsdag 14. november 2017
Tidsskrift: WikiLeaks kontaktet Trump jr.
USAs presidents sønn, Donald Trump jr., ble kontaktet av WikiLeaks under farens valgkamp og ble oppfordret til å gi dem dokumenter, ifølge The Atlantic. 
Publisert: 14 November 01:48
USAs presidents sønn, Donald Trump jr., ble kontaktet av WikiLeaks under farens valgkamp og ble oppfordret til å gi dem dokumenter, ifølge The Atlantic. 
Ifølge tidsskriftet skal Trump jr. stort sett ha ignorert de private meldingene WikiLeaks sendte ham på Twitter, men skal ha svart på og imøtekommet noen av forespørslene.
WikiLeaks skal ha bedt presidentens sønn om å gi dem tilgang til farens skattemeldinger. I tillegg ble far og sønn oppfordret til å bestride valget dersom Trump senior tapte og til å utnevne WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange til USAs ambassadør til Australia.
Korrespondansen mellom nettstedet og Trump jr. er blitt gitt til Kongressen som en del av bevismateriale i forbindelse med USAs pågående Russland-etterforskning.
Under valgkampen offentliggjorde WikiLeaks lekkede opplysninger og epostkorrespondanse fra Hillary Clintons valgkampstab.
(©NTB)
Lørdag 18. november 2017
Ansatte i akademia får ingen spørsmål om seksuell trakassering i arbeids­miljøundersøkelse. Det kan bidra til at slike saker går under radaren, frykter fagforeningsleder Ellen Dalen.
Lørdag 18. november 2017
OVER: Partiet vender president Robert Mugabe ryggen og forbereder hans avskjed.
Lørdag 18. november 2017
UKVALIFISERT: Bent Arne Aasli har jobbet med vann og avløp siden han var 16 år. Nå mener regjeringen han ikke er kvalifisert til å gjøre jobben sin fordi han ikke har nok studiepoeng.
Lørdag 18. november 2017
• Rettssaken der Greenpeace og Natur og Ungdom har saksøkt staten for utvinningstillatelsene for olje og gass i 23. konsesjonsrunde går for fulle tilhørerbenker i Oslo tingrett. For den som er opptatt av klimaspørsmål, er det svært mye...
Lørdag 18. november 2017
Inne i Niels Fredrik Dahls nye roman om en mor finnes noen antydninger om en ganske annen roman, den om far: små glimt av en spektakulær historie, en eventyrlig oppvekst i utlandet, en eksotisk farfar, familieoppløsning og ensomhet. Kanskje er...
Fredag 17. november 2017
• Onsdag arrangerte en rekke fagforeninger i byggebransjen i Oslo-området politisk streik. De streikendes hovedkrav er et midlertidig forbud mot bemanningsbransjen på bygge- og anleggsområdet i hovedstadsregionen. Streiken er ledd i en...
Fredag 17. november 2017
HASTER: Landet rundt må det nå kuttes ved syke­husene. Årsaken er krav om stadig effektivisering. Strikken strekkes for langt, mener Legeforeningen.
Fredag 17. november 2017
NY BOK: Eks-korrespondent Luke Harding kommer i en ny bok med ville historier og harde anklager mot Donald Trump. Mange av påstandene i boka er svært vanskelig å faktasjekke.
Fredag 17. november 2017
For ett år siden varslet en rapport at flere ansatte skal ha sluttet ved Det juridiske fakultet i Oslo som følge av seksuell trakassering. Dekanen vil heller «se framover» enn å granske saken.
Torsdag 16. november 2017
Midlertidig ansatte er mer utsatt for seksuell trakassering enn faste, viser rapport. I NRK opplever klubbleder Richard Aune at det spesielt er vikarene som vegrer seg for å melde fra.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk