Mandag 17. juli 2017
Svensk gjennombrudd mot Tyskland
For første gang unngikk Sverige tap mot Tyskland i en turneringskamp i fotball for kvinner da det endte 0-0 i EM-sluttspillet i Nederland mandag.
Publisert: 17 Juli 22:39
For første gang unngikk Sverige tap mot Tyskland i en turneringskamp i fotball for kvinner da det endte 0-0 i EM-sluttspillet i Nederland mandag.
Det er også interessant for Norge, som etter tapet mot Nederland i åpningskampen i praksis kjemper om 2.-plassen i sin gruppe. Det betyr at vinneren av gruppen med Tyskland og Sverige i så fall blir motstander i kvartfinalen.
Hadde Tyskland vunnet mandag, kunne Martin Sjögren begynt å legge speiderrapporter om tyskerne inn blant dem om Belgia og Danmark i sengelektyren i Nederland. Nå er det mer usikkert hvem Norge har utsikt til å møte i kvartfinale: Tyskland, Sverige eller kanskje Russland, som sensasjonelt slo Italia i åpningskampen?
Tyskland hadde slått Sverige 11 ganger på like mange kamper i turneringssammenheng, men bare én gang med flere enn ett måls margin. Total målscore var 19-7, ifølge UEFA-statistikk.
Da er ikke bronsekampen i VM-sluttspillet i 1991 regnet med (fordi begge lag på det tidspunkt var utslått). Den endte 4-0 i svensk favør.
Tyskland hadde over 60 prosent ballbesittelse i mandagens kamp i Breda, der Norge tre dager senere møter Belgia, men maktet ikke å komme til de avgjørende sjansene.
Tyskland har vært gjennom et generasjonsskifte, har ny trener i Steffi Jones, og mange tror at tyskernes rekke med seks EM-titler på rad kommer til å ta slutt i sommer.
(©NTB)
Torsdag 20. juli 2017
OPP: Omfanget av arbeidskraftinnleie øker. I Oslo-området er rundt hver sjette bygningsarbeider innleid. Fellesforbundet mener det trengs strengere regulering.
Torsdag 20. juli 2017
KAPPLØP: Den engelske finansnæringen frykter brexit vil blåse Finans- London over ende. Franskmennene er på offensiven i den beinharde kampen om å bli Europas nye pengehovedstad.
Torsdag 20. juli 2017
Stortingsrepresentant Anne Tingelstad Wøien (Sp) mener norske universiteter må iverksette tiltak for å bedre balansen mellom norske og utenlandske forskere.
Torsdag 20. juli 2017
• Hvor mange soldater bør Heimevernet bestå av? I langtidsplanen for Forsvaret legges det opp til at Heimevernet skal ha 38.000 soldater, der 3000 av disse utgjør en spesialstyrke. På papiret består Heimevernet i dag av 45.000 soldater, men...
Onsdag 19. juli 2017
KUTT: Frankrikes president vil spare inn 630 milliarder budsjettkroner for å få landets økonomi på fote. Lokalmyndigheter må kutte nær 130 milliarder kroner på fem år.
Onsdag 19. juli 2017
HARD NØTT: Jonas Gahr Støre innrømmer at det er svært vanskelig å hindre større forskjeller, men mener en styrket fagbevegelse er et godt sted å starte.
Onsdag 19. juli 2017
En tredel av VGs annonseinntekter på nett kommer nå fra reklame som etterlikner journalistikk.
Onsdag 19. juli 2017
• Tirsdag presenterte Dagbladet en spørreundersøkelse der 58 prosent av de spurte svarer at Vladimir Putin og Russland utgjør en reell sikkerhetstrussel mot verdensfreden. Samme avis meldte tidligere i sommer at bare fem prosent velger Putin...
Tirsdag 18. juli 2017
TYNT HÅP: FN-regjeringen i Libya håper at et nyvalg i 2018 skal bidra til å samle landets motstandere. Det er idealistisk å tro at en slik samling skal skje på ett år, hevder Libya-ekspert.
Tirsdag 18. juli 2017
ALEINE: Medan EU og OECD publiserer fattigdomstal, har Statistisk sentralbyrå gått over til omgrepet låginntekt. Det meiner omgrepet «fattig» blir for sterkt i norsk samanheng.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk