Mandag 17. juli 2017
Svensk gjennombrudd mot Tyskland
For første gang unngikk Sverige tap mot Tyskland i en turneringskamp i fotball for kvinner da det endte 0-0 i EM-sluttspillet i Nederland mandag.
Publisert: 17 Juli 23:53
For første gang unngikk Sverige tap mot Tyskland i en turneringskamp i fotball for kvinner da det endte 0-0 i EM-sluttspillet i Nederland mandag.
Det er også interessant for Norge, som etter tapet mot Nederland i åpningskampen i praksis kjemper om 2.-plassen i sin gruppe. Det betyr at vinneren av gruppen med Tyskland og Sverige i så fall blir motstander i kvartfinalen.
– I annen omgang hadde vi Sverige der vi ville ha dem, men vi greide ikke å få inn vinnermålet. Jeg vil si til mine spillere at de ikke må henge med hodene, sa Tysklands landslagssjef Steffi Jones.
Hadde Tyskland vunnet mandag, kunne Martin Sjögren begynt å legge speiderrapporter om tyskerne inn blant dem om Belgia og Danmark i sengelektyren i Nederland. Nå er det mer usikkert hvem Norge har utsikt til å møte i kvartfinale: Tyskland, Sverige eller kanskje Russland, som sensasjonelt slo Italia i åpningskampen?

Brøt tapsrekkenTyskland hadde slått Sverige 10 ganger på rad i turneringssammenheng (tre etter ekstraomganger), men bare én gang med flere enn ett måls margin. Total målscore var 19-7, ifølge UEFA-statistikk.
– Vi gjorde det vi fikk beskjed om, og etter pause ble det veldig bra. I første omgang hadde vi litt for stor respekt, men det ble bra til slutt. Bare avslutningene manglet, men Sverige er et vanskelig lag å møte, og vi var klare for dem, sa stjernen Dzenifer Marozsan.

Tilfreds– Resultatet er OK slik kampen utviklet seg og måten vi forsvarte oss på. Vi har hatt problemer mot tyskerne tidligere, så jeg er tilfreds, sa Sveriges landslagssjef Pia Sundhage.
– Nå blir kampen mot russerne veldig viktig. Vi tar med oss selvtilliten fra i dag inn i den kampen, og heldigvis har vi noen dager til å forberede oss.
Tyskland hadde over 60 prosent ballbesittelse i mandagens kamp i Breda, der Norge tre dager senere møter Belgia, men maktet ikke å komme til de avgjørende sjansene.

Slutt?Tyskland har vært gjennom et generasjonsskifte, har ny trener i Steffi Jones, og mange tror at tyskernes rekke med seks EM-titler på rad kommer til å ta slutt i sommer.
Siden Norge ble europamester i 1993 har Tyskland vunnet i 1995, 1997, 2001, 2005, 2009 og 2013. Norge er slått i finalen to av gangene.
(©NTB)
Fredag 22. september 2017
KommentarNy Tid valgte i forrige utgave, som kom som innstikk i Klassekampen i tråd med vår distribusjonsavtale, å bringe et større oppslag som ukritisk formidlet konspirasjonsmiljøenes påstand om...
Fredag 22. september 2017
• OECD spår at verdensøkonomien vil vokse med 3,6 prosent i 2017. Samtidig oppjusteres prognosen for 2018 til 3,7 prosent. Det er altså en viss oppgang i verdensøkonomien. Også USAs økonomi er i framgang. Den økonomiske veksten i USA i andre...
Fredag 22. september 2017
MISNØYE: Aldri før har så mange Nav-brukere vært misfornøyd med oppfølgingen fra Nav. Så langt i år har det kommet nær 10.000 klager på servicen, dobbelt så mange som i hele 2015.
Fredag 22. september 2017
På fem år er Bladcentralens salgsinntekter nesten blitt halvert. Nå tilbys alle ansatte sluttpakke.
Fredag 22. september 2017
HISTORISK LINK: Venstrepartiet Die Linke lever på minner fra DDR. Blant gamle østtyskere er partiveteranen Gregor Gysi en politisk stjerne.
Torsdag 21. september 2017
SKYGGESIDA: Det blir stadig flere hjemløse i Berlin. Den ekstreme fattigdommen øker i den tyske hovedstaden.
Torsdag 21. september 2017
• Denne uka slukket NRK sine FM-sendinger i Østfold, Vestfold, Oslo og Akershus, og debatten om innføring av dab har igjen skutt fart i det mediekommentatorer i hovedstadsområdet nå er direkte berørt. Det har lenge vært motstand mot å...
Torsdag 21. september 2017
Fra nyttår inntar bokhandelen Tanum dagligvarehyllene til Coop. Forfatterforeningen frykter det vil gi danske tilstander på bokmarkedet.
Torsdag 21. september 2017
DOBLER: Forsvaret innrømmer at de aldri skulle kjøpt de omstridte traktorene. Likevel utløser de nå en opsjon og kjøper dobbelt så mange traktorer – stikk i strid med faglige anbefalinger.
Onsdag 20. september 2017
INTRIGAR: Fylkesordførar og Giske-venn Tore O. Sandvik meiner skuffa Ap-rådgivarar er anonyme intrigemakarar. – Nokon må tøyla rådgivarane, seier han.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk