Onsdag 11. desember 2013
Britisk høyesterett erklærer scientologi for en religion
London (NTB-Reuters): En kvinne som ønsker å gifte seg i en scientologikirke, har fått medhold av britisk høyesterett, som i sin kjennelse sier at scientologi faktisk er en egen religion.
Publisert: 11 Desember 13:35
Scientologikirken er et lovlig sted for religiøs tilbedelse og har dermed også vielsesrett, slo retten fast onsdag.
Louisa Hodkin gikk rettens vei etter at britiske myndigheter nektet å la henne gifte seg i scientologikirken med begrunnelse at den ikke hadde vigselsrett. Myndighetene henviste i avslaget til en rettsavgjørelse fra 1970 der det ble slått fast at scientologi ikke innebar religiøs tilbedelse og dermed ikke kunne defineres som en religion.
Saken havnet til slutt i høyesterett, der dommerne enstemming konkluderte med at avgjørelsen fra 1970 var utdatert og at det ikke lenger er tvil om at scientologi oppfyller kravene til en religion. Dermed får Louisa Hodkin lov å si ja til forloveden Alessandro Calcioli i den kirken de ønsker, skriver BBC.
Lørdag 23. juni 2018
Minst én av fire elever ved St. Sunniva skole går på kulturskolen, mens andelen er 0 ved andre skoler i Oslo. – Vi må ta skeivfordelingen på alvor, sier Anders Rønningen i Norsk kulturskoleråd.
Lørdag 23. juni 2018
• Torsdag ble det klart at regjeringen overkjører finnmarkingenes krav om stopp i sammenslåings­prosessen med Troms. I stedet setter kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland (H) ned en fellesnemnd for Troms og Finnmark, der...
Lørdag 23. juni 2018
ÅPNER OPP: Denne helga vedtar etter all sannsynlighet både Sosialistisk Ungdom og Unge Høyre å åpne for statlig salg av hasj. Det sikrer flertall for ­legalisering blant ungdomspartiene.
Lørdag 23. juni 2018
STRID: Motsetningene i flyktning­politikken skjerper seg foran neste ukes toppmøte i EU. Kommisjonen kaller inn til krisemøte søndag.
Lørdag 23. juni 2018
Norsk syke? Øystein Noreng er kritisk til Norges næringspolitikk og petroleumsøkonomi.
Fredag 22. juni 2018
I bydel Sagene i Oslo går rundt én av fire elever på kultur­skolen. På Stovner er andelen én av tjue.
Fredag 22. juni 2018
SPILL: USA har lagt an en hardere tone overfor Russland i Syria, rettet mot president Bashar al-Assad.
Fredag 22. juni 2018
VIL PRØVE: Varaordføreren i Oslo mener Arbeiderpartiet bør støtte regulert salg av cannabis for å hindre at organiserte kriminelle håver inn millioner.
Torsdag 21. juni 2018
SNUR: I månedsvis har hele Sverige snakket om innvandringen. Stefan ­Löfven også. Men nå vil statsministeren vinne valget ved å love folk jobb, hjem og velferd.
Torsdag 21. juni 2018
Pedagogikkforsker Kirsten Sivesind mener de nye læreplanene i norsk skole er altfor ­opptatt av å teste elevene.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk