Onsdag 11. desember 2013
Britisk høyesterett erklærer scientologi for en religion
London (NTB-Reuters): En kvinne som ønsker å gifte seg i en scientologikirke, har fått medhold av britisk høyesterett, som i sin kjennelse sier at scientologi faktisk er en egen religion.
Publisert: 11 Desember 13:35
Scientologikirken er et lovlig sted for religiøs tilbedelse og har dermed også vielsesrett, slo retten fast onsdag.
Louisa Hodkin gikk rettens vei etter at britiske myndigheter nektet å la henne gifte seg i scientologikirken med begrunnelse at den ikke hadde vigselsrett. Myndighetene henviste i avslaget til en rettsavgjørelse fra 1970 der det ble slått fast at scientologi ikke innebar religiøs tilbedelse og dermed ikke kunne defineres som en religion.
Saken havnet til slutt i høyesterett, der dommerne enstemming konkluderte med at avgjørelsen fra 1970 var utdatert og at det ikke lenger er tvil om at scientologi oppfyller kravene til en religion. Dermed får Louisa Hodkin lov å si ja til forloveden Alessandro Calcioli i den kirken de ønsker, skriver BBC.
Lørdag 24. mars 2018
• I gårsdagens Klassekampen, i en artikkel av Tonny Vorm om den amerikanske forfatteren Sinclair Lewis (1885–1951), ble vi minnet om at det ikke bare er i dag den politiske situasjonen har vært komplisert. Vorm skriver om Lewis’ roman «Det...
Lørdag 24. mars 2018
ETTERTANKE: LO-rådgiver Jonas Bals angriper sin tidligere sjef for hånd­teringen av Acer-saken. Fylkesordfører Tore O. Sandvik sier saken er mer opp­rivende for partiet enn EU-striden.
Lørdag 24. mars 2018
KRIGSTØRST: Med hauken John Bolton som nasjonal sikkerhetsrådgiver vil USA skru opp krigspresset på Norge, tror offiser Tormod Heier.
Lørdag 24. mars 2018
Kraft: Hvordan former vold og frykt mennesker og samfunn?
Fredag 23. mars 2018
Det må være mulig å samarbeide i Mentor Medier selv om avisene er ulike, sier Dagsavisen-redaktør Eirik Hoff Lysholm.
Fredag 23. mars 2018
DRAMA: Nicolas Sarkozy er siktet for å ha brukt penger fra Gaddafi-regimet til å vinne presidentvalget i 2007. En potensiell skandale av internasjonal størrelse rulles nå opp i Frankrike.
Fredag 23. mars 2018
TRUET: Mange overlevende etter 22. juli har blitt eller føler seg truet etter de siste ukenes debatt. – Ingen av dem har dratt 22. juli-kortet, sier Tonje Brenna.
Fredag 23. mars 2018
• EU-parlamentet og det britiske parlamentet vil ha svar fra Facebook-sjef Mark Zuckerberg på hvordan informasjon om millioner av brukere har havnet på avveie. The New York Times og The Observer har avdekket at kommunikasjonsbyrået Cambridge...
Torsdag 22. mars 2018
SOSIALE MEDIER: De er skuffet over Frp, men hyller Sylvi Listhaug. Om lag 30.000 nordmenn er aktive på innvandringskritiske Facebook-grupper.
Torsdag 22. mars 2018
Mentor Medier står i en identitetskrise, sier Vårt Land- redaktør Åshild Mathisen om eieren hun er i krass konflikt med.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk