Onsdag 4. desember 2013
Milliardbøter til banker for rentemanipulasjon
London (NTB-Reuters): Seks storbanker er ilagt bøter på 14 milliarder kroner for rentetriksing i London, Tokyo og Europa.
Publisert: 04 Desember 11:23
Det er EU-kommisjonen som bøtelegger bankene for å ha manipulert rentene som styrer lån mellom bankene i flere finansmarkeder, opplyser kilder til nyhetsbyrået Reuters.
Banken som bøtelegges er Citigroup, Deutsche Bank, Royal Bank of Scotland, JPMorgan, Barclays and Société Générale, sier kildene.
– Det samlede beløpet er 1,7 milliarder euro, forteller vedkommende. Det tilsvarer drøyt 14 milliarder kroner etter dagens kurs. Dersom beløpet blir stående, er det den største kartellboten som noensinne er ilagt av kommisjonen, som er EUs konkurransemyndighet.
Nøkkelrentene som er omfattet av saken er interbankrenten i London (Libor), og de tilsvarende rentene i Tokyo og euroområdet. Disse brukes i prissettingen av verdipapirer for tusenvis av milliarder kroner, alt fra boliglån til derivater i finansmarkedene.
De seks bankene har innrømmet skyld mot at de fikk 10 prosent strafferabatt. Crédit Agricole har ikke vedgått skyld, og kan vente seg en reaksjon neste år. En kilde som er kjent med saken, sier den britiske storbanken HSBC også har protestert mot den foreslåtte straffen. (©NTB)
Fredag 17. august 2018
• Det er mange som bekymrer seg for demokratiets framtid om dagen. Høyre-ideolog Torbjørn Røe Isaksen drøftet nylig i Aftenposten det han mener er tre store utfordringer for demokratiet. Næringsministeren lister opp den økonomiske suksessen...
Fredag 17. august 2018
VALG: Valgkampen i Brasil er i gang. Titusener har de siste dagene demonstrert til støtte for Lula da Silva, som er dømt til tolv års fengsel.
Fredag 17. august 2018
Flere forskere mener pressen har spekulert for mye i Sandberg-saken. – Spekulasjoner hører hjemme i private samtaler, sier Elisabeth Eide.
Fredag 17. august 2018
OFFENSIVE: Heroinbehandling er bare starten. Nå krever rusorganisasjoner straffefrihet for narkotikabruk samt rusbehandling med narkotika for alle grupper tunge rusavhengige.
Torsdag 16. august 2018
STAB: Linn Beathe Esborg var i den norske staben som klargjorde F-16-jagarfly til tokt over Libya. No krev ho fleire svar om kva ho var med på.
Torsdag 16. august 2018
• Tidligere Frp-nestleder og fiskeriminister Per Sandberg hentet tirsdag fram alle tilgjengelige retoriske virkemidler – inkludert hans sedvanlige, sleivete overdrivelser – i sitt angrep på norsk presses dekning av hans Iran-tur og forholdet...
Torsdag 16. august 2018
HETT: En fersk forskningsrapport varsler om høy sannsynlighet for hetebølger også de neste fire åra.
Torsdag 16. august 2018
Mari Skurdal er ansatt som Klassekampens nye ansvarlige redaktør. Hun varsler at hun vil løfte utenriks- og kommentar­stoffet i avisa.
Onsdag 15. august 2018
God kjønnsbalanse til tross: Menn diskuterer teknologi og økonomi, mens kvinner diskuterer omsorg, abortlov og metoo under Arendalsuka.
Onsdag 15. august 2018
VERRE: En fersk forskningsrapport viser at innvandrere er langt mer utsatt for opphopning av levekårsproblemer. Men de som bor i distriktene, klarer seg jevnt over bedre.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk