Onsdag 4. desember 2013
Milliardbøter til banker for rentemanipulasjon
London (NTB-Reuters): Seks storbanker er ilagt bøter på 14 milliarder kroner for rentetriksing i London, Tokyo og Europa.
Publisert: 04 Desember 11:23
Det er EU-kommisjonen som bøtelegger bankene for å ha manipulert rentene som styrer lån mellom bankene i flere finansmarkeder, opplyser kilder til nyhetsbyrået Reuters.
Banken som bøtelegges er Citigroup, Deutsche Bank, Royal Bank of Scotland, JPMorgan, Barclays and Société Générale, sier kildene.
– Det samlede beløpet er 1,7 milliarder euro, forteller vedkommende. Det tilsvarer drøyt 14 milliarder kroner etter dagens kurs. Dersom beløpet blir stående, er det den største kartellboten som noensinne er ilagt av kommisjonen, som er EUs konkurransemyndighet.
Nøkkelrentene som er omfattet av saken er interbankrenten i London (Libor), og de tilsvarende rentene i Tokyo og euroområdet. Disse brukes i prissettingen av verdipapirer for tusenvis av milliarder kroner, alt fra boliglån til derivater i finansmarkedene.
De seks bankene har innrømmet skyld mot at de fikk 10 prosent strafferabatt. Crédit Agricole har ikke vedgått skyld, og kan vente seg en reaksjon neste år. En kilde som er kjent med saken, sier den britiske storbanken HSBC også har protestert mot den foreslåtte straffen. (©NTB)
Tirsdag 19. juni 2018
BARNEROV: Barack Obama var USAs «deporter in chief». Men Donald Trump tar USAs behandling av asyl­søkere til et nytt nivå.
Tirsdag 19. juni 2018
NEKTER: Kommunalministeren vil la Troms overkjøre Finnmark. Tromspolitikere fra Rødt, SV og MDG sier blankt nei, og nekter å overstyre finnmarkingene.
Tirsdag 19. juni 2018
Opposisjonen på Stortinget er kritiske til at Lovdata tar 12.500 kroner for tilgang til alle høyesterettsdommer på nett. – Vi ber regjeringen utrede hva det vil koste å få tjenesten gratis, sier Jenny Klinge (Sp).
Tirsdag 19. juni 2018
• VG hadde et oppslag lørdag der avisa gjør en stor sak ut av at Aps Anniken Huitfeldt i et møte med amerikanske forsvarsfolk gjorde en morsomhet ut av at Nato-sjef Jens Stoltenberg kunne gjøre comeback som Ap-leder. Aps tidligere...
Mandag 18. juni 2018
HØRING: Faresignalene har vært mange det siste året. I dag må byrådsleder R­aymond Johansen (Ap) svare på hva han har tenkt å gjøre for å bekjempe ungdomskriminaliteten i Oslo.
Mandag 18. juni 2018
HÅP: Trass i at selvmordsbombere drepte 46 mennesker, var årets id-feiring den fredeligste for afghanerne på 17 år. Men ved midnatt avsluttet Taliban sin våpenhvile.
Mandag 18. juni 2018
Litteratur- og ­kulturdelen i engelskfaget skal reduseres. Professor Aud Solbjørg Skulstad frykter at tanken om engelsk som et dannelsesfag er i ferd med å forsvinne.
Mandag 18. juni 2018
• I forrige uke ble det klart at regjeringen åpner for å doble antallet amerikanske soldater som skal være utstasjonert på norsk jord de neste fem årene. En annen side av den stadig tettere tilknytningen til USA, er forventningene til at...
Lørdag 16. juni 2018
PÅ DØRA: Reklameguru Ingebrigt Steen Jensen og samboeren Trude Solheim er lei av at Arbeiderpartiet ikke skaper entusiasme, og fremmer ti saker som de håper kan gjenreise partiet.
Lørdag 16. juni 2018
• Andelen innbyggere med høyere utdanning har aldri vært høyere i Norge, skriver Kommunal Rapport basert på tall fra Statistisk sentralbyrå. 33,4 prosent av befolkningen over 16 år har nå minst treårig høyere utdanning fra universitet eller...

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk