Tirsdag 18. september 2018
Barnier mener «sannhetens øyeblikk» nærmer seg
EUs brexitsjef Michel Barnier mener oktober vil bli sannhetens øyeblikk i forhandlingene med Storbritannia.
Publisert: 18 September 21:33
EUs brexitsjef Michel Barnier mener oktober vil bli sannhetens øyeblikk i forhandlingene med Storbritannia.
EUs president Donald Tusk har nå bestemt seg for å foreslå et ekstraordinært toppmøte i november for å avslutte forhandlingene om en skilsmisseavtale med Storbritannia.
Sjefforhandler Michel Barnier framhever på sin side EUs ordinære toppmøte den 18. oktober som det avgjørende øyeblikket – slik det opprinnelig var planlagt at det skulle bli.
– EU-toppmøtet i oktober blir sannhetens øyeblikk. Det er da vi får se om avtalen vi håper på, er innenfor rekkevidde, sier Barnier.
Forslaget om et ekstra toppmøte i november ble diskutert på et ministermøte i Brussel tirsdag kveld. Der kom det fram at flere medlemsland er skeptiske til ideen fordi de frykter at utsettelsen skal føre til redusert press i forhandlingene, slik at det blir vanskeligere å nå enighet.
– Men for meg og for forhandlingsdelegasjonen min er det fortsatt oktober som er det avgjørende øyeblikket, sier Barnier.
(©NTB)
Torsdag 18. oktober 2018
ADVARER: Trusselen om et «uskikkelig» Frp i opposisjon kan ikke bety at Frp skal sitte i regjering til evig tid, sier Knut Arild Hareide. Samtidig advarer han Erna Solberg mot å legge seg opp i KrFs veivalg.
Torsdag 18. oktober 2018
OLJE: Om to uker planlegger USA å stanse all olje­eksport fra Iran. Planen er avhengig av støtte fra Saudi-Arabia. Det kan nå bli vanskelig.
Torsdag 18. oktober 2018
Nasjonalmuseet burde heller kjøpt Marianne Heskes «Gjerdeløa» enn russisk konseptkunst, mener kunstner og kunstkritiker.
Torsdag 18. oktober 2018
• Det er underlige tider i norsk politikk. De siste dagene har flere politikere på borgerlig side skrudd opp retorikken i et forsøk på å beholde Kristelig Folkeparti som støtteparti for regjeringen. Tirsdag advarte statsminister Erna Solberg...
Onsdag 17. oktober 2018
VINN-VINN: Uansett hva KrF velger, vil Frp vinne på det, mener flere i Frp. – Vi er relativt gode på å være i opposisjon, sier Per-Willy Amundsen.
Onsdag 17. oktober 2018
LÅST: Theresa May hevder å se «reell framgang», men trues med en avtaleløs brexit. Flere briter foretrekker imidlertid en «no deal»-løsning foran andre alternativer.
Onsdag 17. oktober 2018
To småforlag føler seg ført bak lyset av Kulturrådets innkjøpsordning. – Det føles som om de har rappa bøkene våre, sier forlegger Andreas Høy Knudsen.
Onsdag 17. oktober 2018
• VGs sak «Tre brødre på Tolga» avdekket grove overtramp fra kommune og helsevesen mot de tre brødrene Lars Peder, Arvid og Magnus Holøyen. De tre fikk alle diagnosen psykisk utviklingshemmet, uten at de fikk vite om det og uten utredning.
Tirsdag 16. oktober 2018
UT: 260 par har blitt nektet opphold i Norge siden 2017 på grunn av regler mot tvangsekteskap. Også frivillige ekteskap rammes, innrømmer Utlendingsnemnda.
Tirsdag 16. oktober 2018
To av tre menn er bekymret for feilaktige anklager om seksuell trakassering etter metoo.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk