Onsdag 12. september 2018
Lulas parti har nominert ny kandidat til valget i Brasil
Brasils fengslede presidentkandidat Luiz Inacio Lula da Silva overleverer stafettpinnen til partiets andrekandidat Fernando Haddad, en knapp måned før valget.
Publisert: 12 September 00:45
Brasils fengslede presidentkandidat Luiz Inacio Lula da Silva overleverer stafettpinnen til partiets andrekandidat Fernando Haddad, en knapp måned før valget.
Domstolen hadde gitt Brasils arbeiderparti frist til 12. september til å nominere en ny kandidat.
– I dag presenterer vi Fernando Haddad, sa partileder Gleisi Hoffmann under et valgmøte som ble holdt like ved fengselet der Lula soner en dom på tolv år for korrupsjon og hvitvasking av penger.
Et brev fra Lula ble tirsdag lest opp for de oppmøtte der han uttrykte støtte til andrekandidaten som Lula skrev har holdt posten med «ekstrem lojalitet».
– Jeg ber fra bunnen av mitt hjerte om at alle dem som stemte på meg stemmer på kampfelle Fernando Haddad som president for republikken, het det i brevet. Det var på forhånd ventet at Haddad, en tidligere Sao Paulo-ordfører, ville bli utnevnt. I sin tale sa Haddad at han deler smerten mange brasilianere føler over at de ikke vil få Lula som sin president.
72 år gamle Lula har hele tiden avvist anklagene han er dømt for, som gikk på at han skal ha fått en luksusleilighet mot å favorisere entreprenørfirmaet Grupo OAS. På grunn av dommen har valgdomstolen nektet Lula å stille til valget 7. oktober, men advokatene hans har fortsatt en anke til behandling. Det er imidlertid ikke ventet at den går gjennom.
På de siste meningsmålingene har Lula hatt en oppslutning på 40 prosent, dobbelt så mye som den nærmeste rivalen, høyrepopulisten Jair Bolsonaro. Sistnevnte ble i forrige uke knivstukket på et valgmøte nord for Rio de Janeiro. Han har måttet la sønnene overta valgkampen, ettersom han fortsatt er til behandling på sykehus.
(©NTB)
Onsdag 26. september 2018
BISMAK: Grasrota som brakte Jeremy Corbyn til makten i Labour, mener ledelsen nå bremser demokratiseringen av partiet.
Onsdag 26. september 2018
KUTT: Effektiviserings­reforma til regjeringa truar rettstryggleiken og sjølv­stendet til domstolane. Det er den klåre åtvaringa frå øvste leiar for Domstol­administrasjonen.
Onsdag 26. september 2018
• Den samlede papirlesningen i Norge går i år tilbake med 7,7 prosent sammenlignet med første halvår i fjor, viser tall fra Medie­bedriftenes Landsforening. Bare ti papiraviser får flere lesere, mens 78 aviser får færre. Aftenposten er...
Onsdag 26. september 2018
Papirutgaver inngår i 89 prosent av opplaget til mindre lokalaviser, viser ferske tall. Medie­forening advarer mot å «kutte brutalt» i post­ombæringen.
Mandag 24. september 2018
KRISE: Theresa May møter stadig nye tilbakeslag, og mistilliten vokser hos velgerne. Likevel melder britiske aviser at hun vurderer nyvalg.
Mandag 24. september 2018
Arbeiderpartiet støtter Postens ønske om å halvere antall postdager. Men verken partiet eller kulturminister Trine Skei Grande (V) har noen klar løsning for avisene.
Mandag 24. september 2018
NED: Kommersielle velferdsbedrifter i NHO kaster ut konsulenter. Fra 2017 til 2018 sank konsulentandelen i psykisk helsevern fra 38 til 22 prosent, viser NHOs egne tall.
Mandag 24. september 2018
• Den svenske valgthrilleren ruller videre. I de to ukene som har gått siden det jevne valgresultatet 9.september ble klart, har alle de svenske partiene kjempet om å vinne gjennom med sin tolkning av hvem som egentlig ble valgets vinnere.
Lørdag 22. september 2018
Aviser i Sogn og Fjordane og i nord rammes hardest dersom antall postdager kuttes, viser Klassekampens gjennomgang.
Lørdag 22. september 2018
BØNN: – Jeg ligger våken om natta og ber for Inga Marte Thorkildsen, sier Åse Pedersen. Vi tok tempen på Thorkildsen-saken på et lærerværelse.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk