Onsdag 12. september 2018
President Weah gjorde landslagscomeback som 51-åring
Liberias president og tidligere fotballhelt George Weah gjorde tirsdag comeback for landslaget. 51-åringen spilte nesten hele kampen i 1-2-tapet mot Nigeria.
Publisert: 12 September 17:57
Liberias president og tidligere fotballhelt George Weah gjorde tirsdag comeback for landslaget. 51-åringen spilte nesten hele kampen i 1-2-tapet mot Nigeria.
Kampen i Monrovia-forstaden Paynesville ble arrangert for offisielt å «pensjonere» trøye nummer 14, som Weah brukte i sin strålende karriere. I 1995 ble han kåret til årets spiller både i Afrika, Europa og hele verden.
I stedet for å se kampen fra ærestribunen, slik det sikkert var meningen, kom Weah på banen som Liberias lagkaptein og viste glimt av gammel storhet da hjemmelaget yppet seg mot VM-deltaker Nigeria.
Weah fikk stående applaus da han ble byttet ut 12 minutter før slutt, etter sin første landskamp på 16 år.
Nigeria ledet 2-0 ved pause etter mål av Henry Onyekuru og Simeon Nwankwo, men Sherman Kpah reduserte på straffespark i 2. omgang.
Liberia er bare nummer 158 på FIFA-rankingen og dermed et av de lavest rangerte afrikanske landslagene. Weah satte landet på fotballkartet i en karriere der han spilte for klubber som Monaco, Paris Saint-Germain, Milan og Marseille. Han var også innom Chelsea og Manchester City, og han er fortsatt eneste afrikaner som er kåret til årets spiller i Europa og verden.
Weah tok en overlegen seier da han stilte som presidentkandidat i fjor.

(©NTB)
Mandag 24. september 2018
KRISE: Theresa May møter stadig nye tilbakeslag, og mistilliten vokser hos velgerne. Likevel melder britiske aviser at hun vurderer nyvalg.
Mandag 24. september 2018
Arbeiderpartiet støtter Postens ønske om å halvere antall postdager. Men verken partiet eller kulturminister Trine Skei Grande (V) har noen klar løsning for avisene.
Mandag 24. september 2018
NED: Kommersielle velferdsbedrifter i NHO kaster ut konsulenter. Fra 2017 til 2018 sank konsulentandelen i psykisk helsevern fra 38 til 22 prosent, viser NHOs egne tall.
Mandag 24. september 2018
• Den svenske valgthrilleren ruller videre. I de to ukene som har gått siden det jevne valgresultatet 9.september ble klart, har alle de svenske partiene kjempet om å vinne gjennom med sin tolkning av hvem som egentlig ble valgets vinnere.
Lørdag 22. september 2018
Aviser i Sogn og Fjordane og i nord rammes hardest dersom antall postdager kuttes, viser Klassekampens gjennomgang.
Lørdag 22. september 2018
BØNN: – Jeg ligger våken om natta og ber for Inga Marte Thorkildsen, sier Åse Pedersen. Vi tok tempen på Thorkildsen-saken på et lærerværelse.
Lørdag 22. september 2018
• Torsdag kveld var det bydd til fest i Folkets Hus i industribygda Sauda i Rogaland. Det tradisjonsrike huset, som salige Frank Aarebrot døypte «arbeiderbevegelsens stavkirke», har vorte pussa opp av...
Lørdag 22. september 2018
DRAGKAMP: Om kort tid blir det klart om nominasjonen av Brett Kavanaugh til USAs høyesterett overlever metoo-anklager og høylytte protester.
Lørdag 22. september 2018
Status: Helene Uri leverer eit bittertglitrande forsvar for kvifor vi treng å avpaternalisere språket.
Fredag 21. september 2018
• Nordmenn liker å se på landet sitt som et egalitært land med små forskjeller. Det har vi gjort så lenge at vi har vent oss til det, uavhengig av hva statistikken viser. Forestillingen har også blitt dyrket på høyresida i norsk politikk, som...

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk