Torsdag 14. juni 2018
Fire år med positiv bunnlinje i Eliteserien
Klubbene i Eliteserien viste samlet positivt nettoresultat i 2017. Nå friskmeldes norsk fotball.
Publisert: 14 Juni 09:17
Klubbene i Eliteserien viste samlet positivt nettoresultat i 2017. Nå friskmeldes norsk fotball.
– Jeg tør påstå at den profesjonelle fotballnæringen i Norge er friskmeldt og det er gledelig å se at spillerutvikling lønner seg. For det investeres tungt i sportslig utvikling med fokus på spiller- og trener utvikling, sier administrerende direktør i Norsk Toppfotball, Leif Øverland.
Spillersalg til utlandet har fått fart på norsk klubbfotball. Uten disse spillersalgene hadde Eliteserien gått 108 millioner kroner i minus, men med salg til utlandet ble plusstallet pene 82 millioner kroner.
Eliteseriebarometeret er en rapport skrevet sammen med Deloitte.
– Eliteserien har de siste årene fått godt betalt for å utvikle spillere for større europeiske ligaer. Dersom vi lykkes med å sette norske klubber på Europa-kartet, vil det bidra til å løfte Eliteserien til nye økonomiske høyder, mener partner i Deloitte, Andreas Enger.
Eliteserien økte inntektene med tre prosent sammenlignet med 2016-tallet.
Rosenborgs deltakelse i europaligaen ga norsk fotball et skikkelig løft. 44 millioner kroner og 14 millioner kroner i økte partner- og reklameinntekter oppveide fallet i kampdagsinntekter (- 9 millioner kroner).

VIF økte snittetDe positive driftsresultatene har falt fra 120 millioner kroner i 2015 til 82 millioner kroner i 2017. Netto spillersalg til utlandet var på 105 millioner kroner. Det var riktignok et kraftig fall fra 2016 da klubbene i Eliteserien eksporterte spillere for 168 millioner kroner. Nedgangen er på 37 prosent.
Tilskuersnittet var på 6743 i fjor. Halvparten av klubbene opplevde nedgang i billettinntekter. Rapporten påpeker samtidig at bare Skottland har høyere kampinteressen enn Norge når en sammenligner innbyggertall.
Vålerenga hadde den største økningen i seriekamptilskuere. 9014 fulgte VIF i 2016 mot 9726 i fjor. Oslo-laget flyttet da også til nytt stadion sist sesong.

LeieinntekterSogndal og Lillestrøm hadde høyest «andre inntekter», hovedsakelig gjennom utleie.
Kristiansund og Sarpsborg får flest poeng sammenlignet med personalkostnadene.
Aalesund, Haugesund, Sandefjord, Viking, Tromsø og Molde hadde negativt driftsresultat i 2017. Strømsgodset har oppnådd det største nettobidraget fra spillerlogistikk i perioden 2015–2017. Rosenborg er klubben med størst egenkapital i Eliteserien. Med 256 millioner kroner står RBK for 45 prosent av egenkapitalen i Eliteserien.
(©NTB)
Lørdag 22. september 2018
Aviser i Sogn og Fjordane og i nord rammes hardest dersom antall postdager kuttes, viser Klassekampens gjennomgang.
Lørdag 22. september 2018
BØNN: – Jeg ligger våken om natta og ber for Inga Marte Thorkildsen, sier Åse Pedersen. Vi tok tempen på Thorkildsen-saken på et lærerværelse.
Lørdag 22. september 2018
• Torsdag kveld var det bydd til fest i Folkets Hus i industribygda Sauda i Rogaland. Det tradisjonsrike huset, som salige Frank Aarebrot døypte «arbeiderbevegelsens stavkirke», har vorte pussa opp av...
Lørdag 22. september 2018
DRAGKAMP: Om kort tid blir det klart om nominasjonen av Brett Kavanaugh til USAs høyesterett overlever metoo-anklager og høylytte protester.
Lørdag 22. september 2018
Status: Helene Uri leverer eit bittertglitrande forsvar for kvifor vi treng å avpaternalisere språket.
Fredag 21. september 2018
• Nordmenn liker å se på landet sitt som et egalitært land med små forskjeller. Det har vi gjort så lenge at vi har vent oss til det, uavhengig av hva statistikken viser. Forestillingen har også blitt dyrket på høyresida i norsk politikk, som...
Fredag 21. september 2018
VOLD: – Dette er systemsvikt og et direkte resultat av norsk asylpolitikk. Disse guttene tåler ikke mer, sier Ine Johannessen, tidligere verge for den siktede i dobbeltdrapssaken i Trondheim.
Fredag 21. september 2018
FORHANDLINGER: Sviktende lederskap fra Nato-landene USA, Frankrike og Storbritannia gjorde det vanskeligere å få til en fredsavtale i Libya, sier Jonas Gahr Støre.
Fredag 21. september 2018
Et ekspertutvalg vil kutte statsstøtten til private høyskoler med færre enn 500 studenter. Nå er flere skoler i ferd med å bli kjøpt opp av Høyskolen Kristiania.
Torsdag 20. september 2018
KRITISK: Varselet mot skolebyråd Inga Marte Thorkildsen kan ende med at varslerne får sparken, tror advokat Olav Lægreid. Han mener det er gjort flere feil i varslingen.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk