Tirsdag 14. november 2017
Sessions husket etter hvert møter om Russland
Jeff Sessions nektet først for å ha diskutert Russland med andre i Donald Trumps valgkampstab, men husket det etter hvert under en høring i Kongressen tirsdag. 
Publisert: 14 November 19:30
Jeff Sessions nektet først for å ha diskutert Russland med andre i Donald Trumps valgkampstab, men husket det etter hvert under en høring i Kongressen tirsdag. 
– Jeg godtar ikke, og jeg avviser anklagene om at jeg noensinne har løyet. Det er en løgn, sa Sessions da han tirsdag forklarte seg for justiskomiteen i Representantenes hus.
Sessions fastholdt at han alltid har svart oppriktig og sannferdig på spørsmål han har fått i saken, men medga at han ikke husker detaljer fra alle samtaler han hadde i løpet av Trumps valgkamp.
Flere medarbeidere i Trumps valgkampstab anklages for å ha samarbeidet med Russland om å sverte Hillary Clinton før presidentvalget sist høst, noe som nå granskes av FBI og Kongressen.

Husket ikkeUnder tirsdagens høring i Representantenes hus hevdet Sessions først at han ikke husket en samtale han hadde med George Papadopolous om Russland, men medga etter hvert at samtalen fant sted. Hva det ble snakket om, hevdet han å ha glemt.
Kommunikasjonsrådgiver J.D. Gordon, som var til stede på møtet mellom de to, har tidligere opplyst at Sessions under møtet satte ned foten for et forslag fra Papadopoulos om å arrangere et møte mellom Trump og Russlands president Donald Trump.

SiktetPapadopoulos satt i valgkampstabens utenrikspolitiske råd, som ble ledet av Sessions, og han har overfor FBI medgitt å ha løyet om sin kontakt med Russland. Han er en av tre som så langt er siktet i forbindelse med Russland-etterforskningen.
Carter Page var også med i Trumps valgkampstab og har opplyst at han planla et møte i Russland. Overfor Kongressen har han også hevdet at han orienterte Sessions om dette, men Sessions sa tirsdag at han ikke kunne huske å ha hatt noe møte med Page.

Erkjente løgnSessions har lenge avvist all kjennskap til den påståtte kontakten mellom Trumps valgkampmedarbeidere og Russland.
– Jeg visste ikke, og jeg har ikke kjennskap til at noen andre visste om dette, og jeg tror heller ikke at det var tilfelle, sa han da han møtte i Senatets justiskomité forrige måned.
Tirsdag klaget han over de mange lekkasjene av gradert informasjon til amerikanske medier siden Trump overtok som president, ikke minst knyttet til påstandene om Trumps bånd til Russland.
– Det har nådd epidemiske proporsjoner. Dette kan ikke fortsette, og vi vil gjøre vårt beste for å få en slutt på det, sa han.

Clinton-granskingUnder tirsdagens høring i Representantenes hus bekreftet Sessions også at han vurderer å utnevne en spesialetterforsker som skal granske avtalen om salg av det amerikanske gruveselskapet Uranium One til det statlige russiske selskapet Rosatom.
Salget skjedde mens Hillary Clinton var utenriksminister og i ettertid har det kommet fram at Uranium One i forkant av salget ga flere donasjoner til Clinton-stiftelsen.
Demokratene hevder at saken er et forsøk fra Trump-administrasjonen på å flytte fokus fra granskingen av Trumps valgkampmedarbeidere og anklager Sessions for å ville utnytte det amerikanske rettsvesenet i politisk øyemed.
Sessions avviser dette og lovet tirsdag en rask beslutning i saken.
– Det vil skje uten politisk påvirkning og på en korrekt og skikkelig måte, sa han.
(©NTB)
Torsdag 26. april 2018
PÅ GANGEN: Lektor Clemens Saers fikk undervisningsnekt på dagen etter anonyme krenkeanklager fra elever. Lærerorganisasjoner vil endre den nye «krenkelsesparagrafen» i opplæringsloven for å hindre misbruk.
Torsdag 26. april 2018
Et uavhengig byrå må telle publikum i kulturlivet etter etnisk tilhørighet, klasse og legning, mener kulturprodusent. Ledere ved norske museer og teatre er skeptiske.
Torsdag 26. april 2018
NEW DEAL: USA og Frankrike vil ha en ny atom-avtale med Iran. Redaktør i Le Monde Diplomatique kaller manøveren arrogant, respektløs og beklagelig.
Torsdag 26. april 2018
• Den franske økonomen Thomas Piketty er aktuell med en ny forskningsrapport, som ble presentert over to sider i gårsdagens Klassekampen. I den tegner han opp et bilde av nye valgmønster i Vesten, som forskyver politikken og våre...
Onsdag 25. april 2018
Departementet ba 300 kulturarbeidere si sin mening om 14 trender via mentometerknapper. Svarene kan forme framtidas kultur­politikk.
Onsdag 25. april 2018
KAOS: Mens norske soldater var i Jordan for å trene krigere mot Den islamske staten (IS), ledet CIA et eget opplegg i samme land for å støtte anti-Assad-militser.
Onsdag 25. april 2018
OPPSIDA: 70.000 nye arbeidsplasser i Norge innen 2050 og en inntjening på 220 milliarder kroner i året. Det kan bli resultatet om regjeringen investerer i karbonfangst og -lagring.
Onsdag 25. april 2018
• Klassekampen har i flere artikler avslørt at den syriske opprørsgruppa Den revolusjonære kommandohæren (MaT), som norske spesialsoldater har trent og gitt «operativ støtte» til, hele tida har hatt som mål å bekjempe Assad-regimet. Slike...
Tirsdag 24. april 2018
HJEM: Opprørere som Norge bisto i Syria kjemper for det som hele tida har vært deres «ultimate mål»: Kontroll over deres oljerike hjemprovins, Deir ez-Zor.
Tirsdag 24. april 2018
Sakprosaforfatternes leder langer ut mot Tanums inntog i Coop-­butikkene. – Bokhandelkjedenes ensretting blir småtteri sammenliknet med dette, sier Tore Slaatta.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk