Tirsdag 14. november 2017
Sessions presset om Papadopolous-møte
USAs justisminister Jeff Sessions nekter for å ha løyet om den påståtte kontakten mellom Donald Trumps valgkampstab og Russland.  
Publisert: 14 November 17:22
USAs justisminister Jeff Sessions nekter for å ha løyet om den påståtte kontakten mellom Donald Trumps valgkampstab og Russland.  
– Jeg godtar ikke, og jeg avviser anklagene om at jeg noensinne har løyet. Det er en løgn, sa Sessions da han tirsdag forklarte seg for justiskomiteen i Representantenes hus i Kongressen.
Sessions fastholdt videre at han alltid har svart oppriktig og sannferdig på spørsmål han har fått i saken. Men han sa at han ikke husker detaljer fra alle samtaler han hadde i løpet av Trumps valgkamp, som han for øvrig betegnet som ganske kaotisk fra første stund.
Sessions hevdet først at han ikke husket en samtale han hadde med Trumps tidligere utenrikspolitiske rådgiver George Papadopolous, som ivret etter å få i stand et møte mellom Trump og Russlands president Vladimir Putin.
Under utspørringen medga han etter hvert at samtalen fant sted, men sa at han ikke husket detaljene fra denne.

Erkjente løgnSessions har lenge avvist kjennskap til den påståtte kontakten mellom Trumps valgkampmedarbeidere og Russland.
– Jeg visste ikke, og jeg har ikke kjennskap til at noen andre visste om dette, og jeg tror heller ikke at det var tilfelle, sa han da han møtte i Senatets justiskomité forrige måned.
Papadopoulos har på sin side erkjent å ha løyet om sin kontakt med Russland og satt i et utenrikspolitisk råd som ble ledet av Sessions.

SiktetPapadopolous er en av tre som så langt er siktet i forbindelse med Russland-etterforskningen. I siktelsen kommer det fram at han sa til rådet at han hadde «forbindelser som kunne bidra til å arrangere et møte mellom Trump og Russlands president Vladimir Putin».
Kommunikasjonsrådgiver J.D. Gordon, som var til stede på møtet mellom Papadopolous og Sessions, sier Sessions raskt satte foten ned og gjorde det klart at et slikt møte var uaktuelt.
Sessions valgte i mars å avstå fra å lede granskingen av påstander om at Trumps valgkampstab samarbeidet med Russland om å sverte Hillary Clinton før presidentvalget sist høst.
(©NTB)
Lørdag 18. november 2017
Ansatte i akademia får ingen spørsmål om seksuell trakassering i arbeids­miljøundersøkelse. Det kan bidra til at slike saker går under radaren, frykter fagforeningsleder Ellen Dalen.
Lørdag 18. november 2017
OVER: Partiet vender president Robert Mugabe ryggen og forbereder hans avskjed.
Lørdag 18. november 2017
UKVALIFISERT: Bent Arne Aasli har jobbet med vann og avløp siden han var 16 år. Nå mener regjeringen han ikke er kvalifisert til å gjøre jobben sin fordi han ikke har nok studiepoeng.
Lørdag 18. november 2017
• Rettssaken der Greenpeace og Natur og Ungdom har saksøkt staten for utvinningstillatelsene for olje og gass i 23. konsesjonsrunde går for fulle tilhørerbenker i Oslo tingrett. For den som er opptatt av klimaspørsmål, er det svært mye...
Lørdag 18. november 2017
Inne i Niels Fredrik Dahls nye roman om en mor finnes noen antydninger om en ganske annen roman, den om far: små glimt av en spektakulær historie, en eventyrlig oppvekst i utlandet, en eksotisk farfar, familieoppløsning og ensomhet. Kanskje er...
Fredag 17. november 2017
• Onsdag arrangerte en rekke fagforeninger i byggebransjen i Oslo-området politisk streik. De streikendes hovedkrav er et midlertidig forbud mot bemanningsbransjen på bygge- og anleggsområdet i hovedstadsregionen. Streiken er ledd i en...
Fredag 17. november 2017
HASTER: Landet rundt må det nå kuttes ved syke­husene. Årsaken er krav om stadig effektivisering. Strikken strekkes for langt, mener Legeforeningen.
Fredag 17. november 2017
NY BOK: Eks-korrespondent Luke Harding kommer i en ny bok med ville historier og harde anklager mot Donald Trump. Mange av påstandene i boka er svært vanskelig å faktasjekke.
Fredag 17. november 2017
For ett år siden varslet en rapport at flere ansatte skal ha sluttet ved Det juridiske fakultet i Oslo som følge av seksuell trakassering. Dekanen vil heller «se framover» enn å granske saken.
Torsdag 16. november 2017
Midlertidig ansatte er mer utsatt for seksuell trakassering enn faste, viser rapport. I NRK opplever klubbleder Richard Aune at det spesielt er vikarene som vegrer seg for å melde fra.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk