Tirsdag 14. november 2017
Sessions husket etter hvert møter om Russland
Jeff Sessions nektet først for å ha diskutert Russland med andre i Donald Trumps valgkampstab, men husket det etter hvert under en høring i Kongressen tirsdag. 
Publisert: 14 November 19:30
Jeff Sessions nektet først for å ha diskutert Russland med andre i Donald Trumps valgkampstab, men husket det etter hvert under en høring i Kongressen tirsdag. 
– Jeg godtar ikke, og jeg avviser anklagene om at jeg noensinne har løyet. Det er en løgn, sa Sessions da han tirsdag forklarte seg for justiskomiteen i Representantenes hus.
Sessions fastholdt at han alltid har svart oppriktig og sannferdig på spørsmål han har fått i saken, men medga at han ikke husker detaljer fra alle samtaler han hadde i løpet av Trumps valgkamp.
Flere medarbeidere i Trumps valgkampstab anklages for å ha samarbeidet med Russland om å sverte Hillary Clinton før presidentvalget sist høst, noe som nå granskes av FBI og Kongressen.

Husket ikkeUnder tirsdagens høring i Representantenes hus hevdet Sessions først at han ikke husket en samtale han hadde med George Papadopolous om Russland, men medga etter hvert at samtalen fant sted. Hva det ble snakket om, hevdet han å ha glemt.
Kommunikasjonsrådgiver J.D. Gordon, som var til stede på møtet mellom de to, har tidligere opplyst at Sessions under møtet satte ned foten for et forslag fra Papadopoulos om å arrangere et møte mellom Trump og Russlands president Donald Trump.

SiktetPapadopoulos satt i valgkampstabens utenrikspolitiske råd, som ble ledet av Sessions, og han har overfor FBI medgitt å ha løyet om sin kontakt med Russland. Han er en av tre som så langt er siktet i forbindelse med Russland-etterforskningen.
Carter Page var også med i Trumps valgkampstab og har opplyst at han planla et møte i Russland. Overfor Kongressen har han også hevdet at han orienterte Sessions om dette, men Sessions sa tirsdag at han ikke kunne huske å ha hatt noe møte med Page.

Erkjente løgnSessions har lenge avvist all kjennskap til den påståtte kontakten mellom Trumps valgkampmedarbeidere og Russland.
– Jeg visste ikke, og jeg har ikke kjennskap til at noen andre visste om dette, og jeg tror heller ikke at det var tilfelle, sa han da han møtte i Senatets justiskomité forrige måned.
Tirsdag klaget han over de mange lekkasjene av gradert informasjon til amerikanske medier siden Trump overtok som president, ikke minst knyttet til påstandene om Trumps bånd til Russland.
– Det har nådd epidemiske proporsjoner. Dette kan ikke fortsette, og vi vil gjøre vårt beste for å få en slutt på det, sa han.

Clinton-granskingUnder tirsdagens høring i Representantenes hus bekreftet Sessions også at han vurderer å utnevne en spesialetterforsker som skal granske avtalen om salg av det amerikanske gruveselskapet Uranium One til det statlige russiske selskapet Rosatom.
Salget skjedde mens Hillary Clinton var utenriksminister og i ettertid har det kommet fram at Uranium One i forkant av salget ga flere donasjoner til Clinton-stiftelsen.
Demokratene hevder at saken er et forsøk fra Trump-administrasjonen på å flytte fokus fra granskingen av Trumps valgkampmedarbeidere og anklager Sessions for å ville utnytte det amerikanske rettsvesenet i politisk øyemed.
Sessions avviser dette og lovet tirsdag en rask beslutning i saken.
– Det vil skje uten politisk påvirkning og på en korrekt og skikkelig måte, sa han.
(©NTB)
Lørdag 20. januar 2018
OPPVASK: Framtredende norske feminister støtter oppvasken i de politiske partiene, men advarer mot å glemme den seksuelle trakasseringen ellers i samfunnet.
Lørdag 20. januar 2018
VEDTAK: En ny ukrainsk lov åpner for å gjenvinne kontrollen over det opprørskontrollerte Donbass med militær makt.
Lørdag 20. januar 2018
Historien som har skapt forsider om Trine Skei Grande denne uka, skulle aldri blitt viderebragt i seriøse medier, mener forfatter Linn Stalsberg.
Lørdag 20. januar 2018
• Metoo-kampanjen har vært en høyst påkrevet og svært oppmuntrende kvinnepolitisk mobilisering, der tusenvis av kvinner har markert at de ikke lenger finner seg i trakassering som begrenser deres handlingsrom og frie livsutfoldelse. Håpet er...
Lørdag 20. januar 2018
Ramsalt: Kaspar Colling Nielsens bok rommer mye kritikk av vår tid, men «Den danske borgerkrig» byr på lite revolusjonsromantikk.
Fredag 19. januar 2018
VED VEIS ENDE
Fredag 19. januar 2018
FRONTER: USA akter å bli i Syria på ubestemt tid som en «motvekt» til regimet til Bashar al-Assad.
Fredag 19. januar 2018
Regjeringen vil bevare Nasjonalgalleriet. Nå mener kunsteksperter at Nasjonalmuseet må gjenoppta dialogen med Stein Erik Hagen om Canica-samlingen.
Fredag 19. januar 2018
UENIG OM JUSSEN: Per Andreas Bjørgan mener det er uheldig å gjøre dyptgripende endringer av offentlig sektor på grunn av svært teoretisk forståelse av EU-retten.
Fredag 19. januar 2018
• Internettrevolusjonen har grunnleggende endret kommunikasjonsformene de siste tiårene. Joshua A.T. Fairfield, som nylig har gitt ut boka «Owned: Property, Privacy and New Digital Serfdom», spør om den digitale økonomien sender oss tilbake...

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk