Søndag 15. desember 2019
Medier: Demokraten Jeff Van Drew vil skifte parti
Demokraten Jeff Van Drew vil skifte parti. Han vil framover heller representere Republikanerne i Representantenes hus, melder flere amerikanske medier.
Publisert: 15 Desember 07:33
Demokraten Jeff Van Drew vil skifte parti. Han vil framover heller representere Republikanerne i Representantenes hus, melder flere amerikanske medier.
Det er blant andre Politico, New York Times og CNN som bringer nyheten på bakgrunn av opplysninger fra kilder lørdag.
Jeff Van Drew skal ha sagt til sine nærmeste medarbeidere at han ønsker å skifte parti.
Han har også diskutert partibyttet med president Donald Trump i Det hvite hus fredag, får nyhetsbyrået AP opplyst fra en kilde i Trump-administrasjonen.
– Wow, det ville vært stort. Alltid hørt at Jeff er veldig smart, skriver presidenten på Twitter.
Toppene i Representantenes hus skal være orientert om saken.
Van Drew er sterkt imot riksrettsprosess mot president Trump. Representanten fra New Jersey var en av bare to fra Demokratene som i oktober stemte imot å formalisere riksrettsprosessen. Han varslet tidligere denne måneden at han kom til å stemme imot alle punktene som Huset ønsker å tiltale Trump for, skriver CNN.
– Tusen takk for at du er ærlig, Jeff. Samtlige demokrater vet at du har rett, men i motsetning til deg har de ikke mot til å si det, skriver Trump.
Selv om Van Drew skulle skifte side, har Demokratene fortsatt flertall i Representantenes hus.
(©NTB)
Onsdag 29. januar 2020
VERDI: Ap-leder Jonas Gahr Støre gjør iskanten til et verdispørsmål og sier at «vi må ta større varsomhetshensyn i disse områdene» enn tidligere.
Onsdag 29. januar 2020
Allerede i høst kom det meldinger om trøbbel med leveransene til det nye Munchmuseet. Først mandag ble det kunngjort at nyåpningen må utsettes.
Onsdag 29. januar 2020
• «Vi føler at vi har sluppet ut av fengsel», sa Sylvi Listhaug i helga om Frps utgang av regjeringen. Partiet har visselig brukt sin nyvunne frihet effektivt. I ni dager har partiet skutt med mitraljøse mot regjeringens saker. Rømlingen har...
Tirsdag 28. januar 2020
Skrivekunstakademiet i Bergen kvoterer inn gutter for å unngå reine jenteklasser, forteller daglig leder Øyunn Viken.
Tirsdag 28. januar 2020
• «Regjeringen vil legge ned distriktene», sier folk på den lokale kafeen i Midsund på Otrøya i Møre og Romsdal til VG. Avisa har reist rundt og snakket med folk som har fått dyrere fergebilletter de siste årene. VGs gjennomgang viser til...
Tirsdag 28. januar 2020
OMKAMP: For fem måneder siden brukte Erna Solberg 20 milliarder kroner på bompengeforliket som skulle berge regjeringen. Nå varsler Frp at avtalen ikke gjelder lenger.
Tirsdag 28. januar 2020
VITNE: Lekkasjer fra John Boltons bokmanus styrker kravet om at han skal vitne i riksrettssaken mot Donald Trump. Men det er uvisst om kravet kan få flertall i Senatet.
Mandag 27. januar 2020
FRAMRYKK: Den antifascistiske Sardinbevegelsen har protestert mot Matteo Salvini i flere måneder. Han har aldri vært nærere å vinne regionen alle trodde var evig rød.
Mandag 27. januar 2020
Én av fire bokdebutanter faller av. Rebecca Wexelsen hadde forlaget i ryggen da hennes første bok ble fullstendig oversett i mediene.
Mandag 27. januar 2020
HJELP: Universitetet på Ås kan allerede i år bli tvunget til å gi fra seg byggene sine til Statsbygg. Tillitsvalgte frykter økt husleie.